ВладимирВладимирович έγραψε:Αφου λεει το πετρελαιο είναι ακριβο, εβαλε η γειτονισσα μου ένα κλιματιστικο στο μπαλκονι της που βρισκεται ακριβως κατω από την κρεβατοκαμερα που κοιμάμαι και το δουλευει επι 24 ωρες. Να προσθεσω ότι δεν προκειται για ένα απλο μικρο αλλα για ένα θηριο 24000 btu που είναι κι ινβερτερ και ανεβοκατεβαζει τις στροφες και μερικες φορες ακούγεται σαν αεροπλανο. Δεν μπορω να κοιμηθώ λοιπον εδώ και 2 μηνες που γυρησα σπιτι.
Της το εχω πει πολλες φορες ότι με πειραζει αλλα εκεινη με γραφει κανονικα. Όταν ο θορυβος δεν αντεχεται καθολου τοτε πηγαινω στα ρολογια και την κατεβαζω κεντρικη ασφαλεια για να σταματησει. Αλλα και παλι, δεν είναι λυση αυτό... πρεπει καπως να την αναγκαζω να τον βγαλει ή τουλάχιστον να μην το ανοιγει τη νυχτα.
Πως μπορω να κινηθώ νομικα σε τετοια περιπτωση; Σκεφτηκα να αρχιζω να καλεσω τους μπατσους αλλα μαλλον θα με γραψουν κι αυτοι

Από ό,τι ξέρω η εξωτερική μονάδα κλιματιστικού δεν πρέπει να υπερβαίνει κατά τη λειτουργία της τα 55dB.
Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, λογικά μάλλον θα τα υπερβαίνει, που σημαίνει ότι είτε αυτή έχει βάλει κάνα παλιό κλιματιστικό είτε κανένα που δεν πληροί τις προδιαγραφές οικιακού κλιματιστικού είτε το έχει αφήσει εντελώς ασυντήρητο.
Νομικά μπορείς να κάνεις αγωγή και ίσως ασφαλιστικά μέτρα. Αλλά θα πρέπει πρώτα να έχεις αποδείξεις, δηλαδή κάποια μέτρηση θορύβου στο υπνοδωμάτιό σου ή στο μπαλκόνι όπου λειτουργεί το κλιματιστικό αυτό. Δεν ξέρω τώρα ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία (λογικά πρέπει να είναι η διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας ή του δήμου) για τη μέτρηση του θορύβου και την επιβολή προστίμου στον παραβάτη.
Και αυτοί εδώ ίσως να είναι αρμόδιοι ή να μπορούν να σε κατευθύνουν πού να πας και να κάνεις παράπονα.
Η Αστυνομία λογικά θα ζητήσει τη συνδρομή κάποιας τέτοιας υπηρεσίας, αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να μετρήσουν το θόρυβο και να δουν αν ξεπερνα το όριο.