Carl Gystav Jung

Φιλοσοφικές αναζητήσεις.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Carl Gystav Jung

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Δεκ 2018, 11:20

Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και όχι από το πως είναι αυτά καθεαυτά.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Carl Gystav Jung

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Δεκ 2018, 11:40

Εχει μια βαση αλλα δε συμφωνω τελειως. Καποια πραγματα ειναι αντικειμενικα. Δουλεια, υγεια, ανθρωπινη επαφη ειναι must, τα δυο πρωτα για το ζειν, το τελευταιο για το ευ ζειν.

Απο κει και περα αρχιζει το υποκειμενικο της υποθεσης.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Δεκ 2018, 13:50

Ακόμα και αυτά που αναφέρεις, σχετίζονται άμεσα με το ποια εντύπωση έχεις δημιουργήσει για όλα αυτά , πως τα βλέπεις και όχι πως στην πράξη περνάς την καθημερινότητά σου ή στην πραγματικότητα είναι.
Νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη πρόταση εξηγεί πάρα πολλά πράγματα στη ζωή, την ψεύτικη εικόνα που για κάποιους λόγους έχει την ικανότητα να δημιουργείται στο μυαλό μας μπλοκάροντας την αντικειμενική εντύπωση της πραγματικότητας. Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιος είναι το υποκείμενο και ποιος το αντικείμενο σε αυτη την πρόταση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Δεκ 2018, 13:52

vallon έγραψε:Ακόμα και αυτά που αναφέρεις, σχετίζονται άμεσα με το ποια εντύπωση έχεις δημιουργήσει για όλα αυτά , πως τα βλέπεις και όχι πως στην πράξη περνάς την καθημερινότητά σου ή στην πραγματικότητα είναι.
Νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη πρόταση εξηγεί πάρα πολλά πράγματα στη ζωή, την ψεύτικη εικόνα που για κάποιους λόγους έχει την ικανότητα να δημιουργείται στο μυαλό μας μπλοκάροντας την αντικειμενική εντύπωση της πραγματικότητας. Το ζήτημα λοιπόν είναι ποιος είναι το υποκείμενο και ποιος το αντικείμενο σε αυτη την πρόταση.

Σιγουρα για παραδειγμα η λεξη ''δουλεια'' σε αλλους σημαινει απλως ενα μεσο επιβιωσης, σε αλλους καριερα, σε αλλους κατι που περιεχει προβολη και δοξα κλπ. Ομως δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχω αναγκη να εχω δουλεια καθολου.

Δεν γινεται αυτο εκτος και αν βγεις στο δρομο να ζητιανευεις.

Στο θεμα της δουλειας συγκεκριμενα, οταν γινεται ο στοχος η προβολη ή ο πλουτισμος εκει χανεται το μετρο. Δικαιολογω μονο οσους λιγους αρεσει πραγματικα το αντικειμενο τους και το βλεπουν σαν χομπι.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 29 Δεκ 2018, 14:16

Μην χανόμαστε, πολύ απλά για το θέμα "δουλειά" νομίζω ότι η πρόταση αυτή εξηγεί το τι εντύπωση έχεις για τη δουλειά σου και ποια πραγματικά είναι αυτή η δουλειά που κάνεις.
Για φαντάσου άλλο παράδειγμα,
πολιτική..!!!!
ποια είναι η πολιτική ενός κόμματος που εσύ νομίζεις ότι είναι και όταν έρχεται στην κυβέρνηση αποκαλύπτει την πραγματικότητα που σε απογοητεύει τραγικά γιατί τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, τους έχεις βγάλει.
Πρόσεξε λοιπόν, ότι η πρόταση αυτή είναι η βάση για την εργασία της δημιουργίας κοινής γνώμης κοινής άποψης κοινής στάσης,
όλα αυτά είναι συμπεριφορισμός..
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Δεκ 2018, 14:19

Που θες να καταληξεις, δεν καταλαβαινω
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία”