Λεξικά και κυκλικές αναφορές

Η μελέτη των γλωσσών του κόσμου.
Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Λεξικά και κυκλικές αναφορές

Δημοσίευσηαπό itteithe » 09 Οκτ 2018, 20:43

Αν οι λέξεις σε ένα λεξικό ορίζονται από άλλες λέξεις που υπάρχουν ήδη στο λεξικό δημιουργώντας μια κυκλική αναφορά (που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν καταλήγει πουθενά), τότε αυτό σημαίνει πως ο λόγος (τουλάχιστον ο γραπτός) δεν έχει συνέπεια ή πληρότητα;

Συγχωρέστε μου που γράφω σαν μαστουρωμένος, αλλά είμαι ήδη δεκατρείς ώρες μπροστά από τις οθόνες μου και προσπαθώ να σκοτώσω τον χρόνο που χάνω κατά το compilation
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Re: Λεξικά και κυκλικές αναφορές

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 09 Οκτ 2018, 23:06

Ακριβώς. Δεν θα μπορούσε να έχει. Για φιλοσόφα το να δεις; Από ένα σημείο και μετά θα είναι μονότονα όλα μη σου πω ανύπαρκτα.

Δεν υπάρχει η αρχή ρε συ. Σημειακές πηγές είναι όλα.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Λεξικά και κυκλικές αναφορές

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Οκτ 2018, 23:18

itteithe έγραψε:Αν οι λέξεις σε ένα λεξικό ορίζονται από άλλες λέξεις που υπάρχουν ήδη στο λεξικό δημιουργώντας μια κυκλική αναφορά (που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν καταλήγει πουθενά), τότε αυτό σημαίνει πως ο λόγος (τουλάχιστον ο γραπτός) δεν έχει συνέπεια ή πληρότητα;

Συγχωρέστε μου που γράφω σαν μαστουρωμένος, αλλά είμαι ήδη δεκατρείς ώρες μπροστά από τις οθόνες μου και προσπαθώ να σκοτώσω τον χρόνο που χάνω κατά το compilation

E ναι, συμβαση ειναι οι λεξεις.

Συμφωνουμε οτι ο ταδε συνδιασμος λεξεων συμφωνει με το ταδε αντικειμενο
0 .

Επιστροφή σε “Γλωσσολογία”