Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Αύγ 2018, 17:23

Την 1η Αυγούστου 1973 βρέθηκε κρεμασμένος ο Νίκος Ζαχαριάδης. H τελευταία πράξη του πολύχρονου δράματος του «Νικολάγεφ», όπως ήταν το επίθετο που του είχαν δώσει οι Σοβιετικοί, δεν είχε ωστόσο ακόμη παιχτεί. Αφού φρόντισε το σημάδι και τη γλώσσα του νεκρού, ο ιατροδικαστής Πλετενιόφ συνέταξε το πιστοποιητικό θανάτου: «Ο θάνατος προήλθε από καρδιακή προσβολή» θα γράψει. Το πλαστό πιστοποιητικό είχε συνταχθεί κατά παραγγελία της KGB.

Βασικά, επρόκειτο για μια προαναγγελθείσα αυτοκτονία. Τριάντα έξι ημέρες προ της αυτοκτονίας του, στις 26/06/73, ο Ζαχαριάδης θα στείλει το τελευταίο του γράμμα στην Κ. Ε. του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ενώσεως:

«Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Κολιγιάννη, Φλωράκη και Σία. Χαλάλι τους…. Όσο κι αν προσπάθησαν δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια τα όργανα της Ασφάλειας της Σοβ. Ένωσης και οι διορισμένοι στο ΚΚΕ δεν απόδειξαν απόλυτα τίποτα και αναγκάστηκαν να γλείψουν αφτού όπου φτύναν… Σήμερα, ύστερα απ’ όλα αυτά, δηλώνω ότι αν δεν αρθούν όλα τα μέτρα περιορισμού, εξορίας, στέρησης ελευθερίας μετακίνησης και αναχώρησης απ’ τη Σοβ. Ένωση κ. τ. λ. κ. τ. λ. που εφαρμόζονται ενάντια μου, τότε την 1η Αυγούστου 1973, σαν έκφραση έσχατης διαμαρτυρίας, θ’ αυτοκτονήσω».

Εικόνα

Ο Ν. Ζαχαριάδης νεκρός στο Σοργκούτ της Σιβηρίας

Εικόνα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και ο επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης, πάνω από το φέρετρο του Ν. Ζαχαριάδη, στην κηδεία του στην Αθήνα το 1991

ΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥ Ν ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

-Την πρώτη, στα μουλωχτά, με πλαστό πιστοποιητικό θανάτου που ανέγραφε σαν αιτία θανάτου ‘οξεία καρδιακή προσβολή’.

-Τη δεύτερη, στην Ελλάδα, ένα παγωμένο και βροχερό Σάββατο 29 του Δεκέμβρη του 1991. Συγκέντρωσε στην δεύτερη αυτή κηδεία του ένα εντυπωσιακά ετερόκλιτο πολιτικά πλήθος παλαιότερων και ‘εν ενεργεία’ αγωνιστών.

Εικόνα

Η δεύτερη κηδεία έγινε σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ήταν εκεί και ο Χαρίλαος Φλωράκης με το μπερέ του. Στην εκκλησία μόνο, μετά αποχώρησε.

‘΄Ατυπα’, είχαν μοιραστεί οι χώροι: Οι ‘επίσημοι’ στην εκκλησία, οι εξωκοινοβουλευτικοί στον τάφο…

Αποχώρησε μετά την εκκλησία ο Χαρίλαος, «μην τυχόν και σηκωθεί ο νεκρός», είπαν κάποιοι… Πρόσφατο ήταν το ’89, υπήρχε όμως και το τραγικό σημείωμα ‘από την άλλη μεριά’ του αυτόχειρα: «Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Κολιγιάννη, Φλωράκη και Σία…», και «βγαίνει ότι ο Λουλές τόχασε το στοίχημα».
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Το κουφάρι μου το κληροδοτώ στους Μπρέζνιεφ, Φλωράκη και Σία…

Δημοσίευσηαπό pluton » 01 Αύγ 2018, 17:52

Στη δεύτερη κηδεία, σε κάποια στιγμή, ανοίχτηκε το φέρετρο και -δεκαοχτώ χρόνια μετά- η σορός με τα γένια ήταν αναλλοίωτη.....

Δύο εξηγήσεις υπάρχουν:

Α Έγινε άγιος (με τόσα που τράβηξε ο άνθρωπος στην ΕΣΣΔ έχει μια βάση).
Β Δεν τον δεχόταν ούτε και ο Άδης.

Για να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω μέχρι σήμερα αν τελικά έλιωσε ...

Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 01 Αύγ 2018, 18:22

pluton έγραψε:Δύο εξηγήσεις υπάρχουν:

Α Έγινε άγιος (με τόσα που τράβηξε ο άνθρωπος στην ΕΣΣΔ έχει μια βάση).
Β Δεν τον δεχόταν ούτε και ο Άδης.

Για να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω μέχρι σήμερα αν τελικά έλιωσε ...

Εικόνα

Το Σουργκουτ, οπως και ολη η δυτικη Σιβηρία, ειναι βαλτος. Στους βαλτους τα πτωματα δεν λιονουν χιλιετιες https://en.wikipedia.org/wiki/Bog_body
1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 01 Αύγ 2018, 20:32

pluton έγραψε:Δύο εξηγήσεις υπάρχουν

Σίγουρα.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 01 Αύγ 2018, 22:04

ВладимирВладимирович έγραψε:Το Σουργκουτ, οπως και ολη η δυτικη Σιβηρία, ειναι βαλτος. Στους βαλτους τα πτωματα δεν λιονουν χιλιετιες https://en.wikipedia.org/wiki/Bog_body

Ολα τα λειψανα των ''αγιων'' ειναι τετοια φαση, ειναι πτωματα ανθρωπων που θαφτηκαν σε μερη που δεν ευνοειται η αποσυνθεση του σωματος και οι χριστιανοταλιμπαν απεδωσαν σε θαυμα για να κανουν χριστεμποριο.
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Αύγ 2018, 10:26

Λαχουρένιος έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Το Σουργκουτ, οπως και ολη η δυτικη Σιβηρία, ειναι βαλτος. Στους βαλτους τα πτωματα δεν λιονουν χιλιετιες https://en.wikipedia.org/wiki/Bog_body

Ολα τα λειψανα των ''αγιων'' ειναι τετοια φαση, ειναι πτωματα ανθρωπων που θαφτηκαν σε μερη που δεν ευνοειται η αποσυνθεση του σωματος και οι χριστιανοταλιμπαν απεδωσαν σε θαυμα για να κανουν χριστεμποριο.

Όπως ας πούμε το σκήνος του Άγιου Γεράσιμου έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο από το 1579 μΧ.

Εικόνα

Το έχω επισκεφτεί προσωπικά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Αύγ 2018, 10:51

pluton έγραψε:Όπως ας πούμε το σκήνος του Άγιου Γεράσιμου έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο από το 1579 μΧ.

Εικόνα

Το έχω επισκεφτεί προσωπικά.

''Εκ θαυματος''... Ναι οκ.

Αντικαθιστουν τακτικα τα κομματια του λειψανου ωστε να φαινεται ανεπαφο και ριχνουν ενα τονο χημικα για να το διατηρησουν.

Αρρωστημενες χριστιανικες πρακτικες και για να σε προλαβω (γιατι ξερω τι εμμονικος εισαι) το ιδιο πιστευω και για την μουμια του Λενιν. Πρεπει να τον θαψουν επιτελους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 04 Αύγ 2018, 17:38

Λαχουρένιος έγραψε: το ιδιο πιστευω και για την μουμια του Λενιν. Πρεπει να τον θαψουν επιτελους.

Nαι, οκ, να θάψουμε και τον Ραμσή αν είναι.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Αύγ 2018, 18:02

Διάδοχος έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε: το ιδιο πιστευω και για την μουμια του Λενιν. Πρεπει να τον θαψουν επιτελους.

Nαι, οκ, να θάψουμε και τον Ραμσή αν είναι.

Δεν ειναι το ιδιο
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό pan » 05 Αύγ 2018, 15:26

Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη
Εικόνα

Με κόκκινες σημαίες στα χέρια, με μία σιωπηλή πορεία...
Εικόνα
1 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”