http://www.defence-point.gr/news/?p=124813
Βραζιλία: Δύσκολα τα πράγματα για την πρόεδρο, τα άρπαξε;
16/03/2015 04:26 | Κατηγορίες: Εξωτερική πολιτική Αποστολή με email Αποστολή με email |
Print Friendly Print Get a PDF version of this webpage PDF
Μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν στη Βραζιλία κατά της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, με τους διαδηλωτές να ζητούν τη παραίτησή της, μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της σε υπόθεση χρηματισμού αναφορικά με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.
Η Ρούσεφ, σύμφωνα με τις εναντίον της κατηγορίες, χρηματίστηκε όταν ήταν επικεφαλής της εταιρίας, πριν εκλεγεί πρόεδρος. Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε 22 πόλεις της Βραζιλίας και στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Μόνο στο Σάο Πάολο διαδήλωσαν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επαρχία του Σάο Πάολο η Ρούσεφ είχε λάβει, στις προεδρικές εκλογές, το 55% των ψήφων.
Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμμετείχαν στις πορείες στις άλλες πόλεις. Οι διαδηλωτές, φορούσαν, όλοι, φανέλες της εθνικής ομάδας της χώρας τους και φώναζαν συνθήματα κατά του διεφθαρμένου, όπως το χαρακτήριζαν, Εργατικού, κυβερνόντος κόμματος.

