Metranion έγραψε:Μικρό το βρίσκω μπορώ να σου βρω με πάνω από 1000 ~ 1800 σελίδες για C++, όπως είπα όμως η οικονομική κατάσταση παίζει μεγάλο ρόλο. Και ρε γαμώτο τα καλύτερα είναι στην Αμερική.
Καλά, αξιολογείς ένα βιβλίο με βάση των αριθμό των σελίδων; Πλάκα μας κάνεις;
Επίσης, εδώ που είμαι εγώ (UK) υπάρχουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που να διατίθεται στην Αμερική και να μην υπάρχει εδώ. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υπάρχει ακόμα αυτή η αντίληψη περί γεωγραφικών περιορισμών. Πριν 20 χρόνια ναι, υπήρχε, αλλά τώρα που μπορείς να παραγγείλεις οτιδήποτε από οπουδήποτε, γιατί; Και επιπλέον, για όποιον δεν θέλει να πληρώσει και δεν έχει ηθικούς ενδοιασμούς περί νομιμότητας και πνευματικής ιδιοκτησίας, σχεδόν τα πάντα έχουν σκαναριστεί και κυκλοφορούν ως δωρεάν PDF που μπορεί να βρεί κανείς με ένα επίμονο γκουγκλάρισμα.
Τεσπά, επίσης για C++, για όσους έχουν περάσει το στάδιο αρχαρίου, υπάρχει το "The C++ Standard Library - A Tutorial and Reference", του Nicolai Μ. Josuttis. Καλύπτει templates, STL, iterators, containers, smart pointers, function objects και αρκετά άλλα παρεμφερή. Σε πολύ βάθος. Εκ των ουκ άνευ για σοβαρές δουλειές:
http://www.amazon.co.uk/The-Standard-Li ... 0201379260Φυσικά, κυκλοφορεί κατά τόπους και σε τζαμπατζέ PDF για όποιον ενδιαφέρεται. Για μένα είναι το ένα από τα τέσσερα βιβλία προγραμματισμού τα οποία εξακολουθώ να διατηρώ σε χάρτινη μορφή και δεν θα φύγουν ποτέ από τη βιβλιοθήκη ή το γραφείο μου όσο ζώ (μπορεί να τα κληρονομήσουν τα ανήψια μου όμως, αν μεγαλώνοντας βγούνε νέρντουλες σαν τον θείο τους).