Υπάρχει κανείς Εβραίος για να μου εξηγήσει

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Υπάρχει κανείς Εβραίος για να μου εξηγήσει

Δημοσίευσηαπό karhergr » 21 Απρ 2018, 22:32

τι εννοεί ο παίκτης;

https://twitter.com/conradhackett/status/981198176475598848

Μπορεί λέει να είσαι Εβραίος και να μην πιστεύεις στον Θεό, αλλά δεν μπορεί να είσαι και να πιστεύεις στον Χριστό.

Εντάξει, από τη μία λέμε ότι αν πιστεύει κάποιος στον Χριστό, αυτόματα είναι χριστιανός. Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χριστιανισμός τις πρώτες δεκαετίες της ιστορίας του ήταν μια αποκλειστικά εβραϊκή υπόθεση. Αν πάλι ο παίκτης εννοεί ότι ο ιουδαϊσμός είναι περισσότερο μια κουλτούρα και ένας τρόπος ζωής, γεγονός που τον κάνει να μη μπορεί να συνυπάρξει με την πίστη στον Ιησού ως Μεσσία, πώς μπορεί αυτή η πολιτισμική στάση να συμβιβάζεται με τον αγνωστικισμό ή τον αθεϊσμό;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Υπάρχει κανείς Εβραίος για να μου εξηγήσει

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2018, 22:37

Iσως θεωρει τον χριστιανισμο εξ ορισμου αντι-εβραικο, ενω την ελλειψη πιστης την δεχεται στα πλαισια ενος ''πολιτισμικου ιουδαισμου'' οπως λες.
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 21 Απρ 2018, 22:55

Λαχουρένιος έγραψε:Iσως θεωρει τον χριστιανισμο εξ ορισμου αντι-εβραικο, ενω την ελλειψη πιστης την δεχεται στα πλαισια ενος ''πολιτισμικου ιουδαισμου'' οπως λες.

Μπορεί, αλλά πάλι υπάρχει πρόβλημα. Ένας άλλος λέει, ότι μπορεί να είσαι Εβραίος και κάλλιστα ταυτόχρονα να είσαι βουδιστής, όχι όμως χριστιανός.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 21 Απρ 2018, 23:04

karhergr έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Iσως θεωρει τον χριστιανισμο εξ ορισμου αντι-εβραικο, ενω την ελλειψη πιστης την δεχεται στα πλαισια ενος ''πολιτισμικου ιουδαισμου'' οπως λες.

Μπορεί, αλλά πάλι υπάρχει πρόβλημα. Ένας άλλος λέει, ότι μπορεί να είσαι Εβραίος και κάλλιστα ταυτόχρονα να είσαι βουδιστής, όχι όμως χριστιανός.

Ο βουδισμος δεν ερχεται σε αντιπαραθεση με τον ιουδαισμο οπως ο χριστιανισμος.

Τελος παντων, υποθεσεις κανω, δεν επιμενω μπας και μιλησει καποιος που ξερει
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 21 Απρ 2018, 23:08

Εδώ κάπως το εξηγεί, αλλά πάλι υπάρχουν κενά:

https://www.youtube.com/watch?v=gVU1nfg7ai0&feature=youtu.be&t=43m4s
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Απρ 2018, 23:09

τα πρώτα χρόνια υπήρχαν Εβραίοι που θεώρησαν τον Ιησού ως τον Μεσσία και δημιούργησαν τον Χριστιανισμό ως συνέχεια του αρχαίου ιουδαϊσμού... ήταν οι λεγόμενοι εξχρισθιανισθέντες ιουδαίοι...

Από τότε οι Εβραίοι που δεν σηνέχισαν στον Χριστιανισμό μισούν τον χριστιανισμό διότι νιώθουν ότι τους αλοιώνει την θρησκεία.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 21 Απρ 2018, 23:10

karhergr έγραψε:
O βουδισμός είναι περισσότερο φιλοσοφία παρά θρησκεία. Δεν αναφέρεται σε Θεό, αν και δεν είναι άθεη. Θα μπορούσες να κάνεις μία αναλογία τεκτονισμού/βουδισμού. Φυσικά, και ο ιουδαϊσμός έχει την φιλοσοφία του, η οποία έρχεται σε αντίθεση τόσο με τον βουδισμό όσο και με τον τεκτονισμό. Αρα κανονικά δεν μπορεί να είναι κάποιος Εβραίος και βουδιστής ή τέκτων ταυτόχρονα.
1 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Απρ 2018, 23:16

@Sarastro οι Βουδδιστές είναι άθεοι. Πιστεύουν στην Βουδδική φύση η οποία είναι θνητή. Ακόμη και οι θεοί πεθαίνουν κατά τον Βουδδισμό.
0 .

Άβαταρ μέλους
karhergr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό karhergr » 21 Απρ 2018, 23:18

tanipteros έγραψε:τα πρώτα χρόνια υπήρχαν Εβραίοι που θεώρησαν τον Ιησού ως τον Μεσσία και δημιούργησαν τον Χριστιανισμό ως συνέχεια του αρχαίου ιουδαϊσμού... ήταν οι λεγόμενοι εξχρισθιανισθέντες ιουδαίοι...

Από τότε οι Εβραίοι που δεν σηνέχισαν στον Χριστιανισμό μισούν τον χριστιανισμό διότι νιώθουν ότι τους αλοιώνει την θρησκεία.

Δεν ισχύει αυτό ως κανόνας, υπάρχουν και οι «μεσσιανικοί Εβραίοι», που πιστεύουν τον Ιησού ως Μεσσία, ενώ ταυτόχρονα, αυτοκαθορίζονται ως Εβραίοι και μάλιστα 100%.

Difference Between Messianic Judaism and Christianity.

Messianic Jews: A Brief History

What is Messianic Judaism?
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 21 Απρ 2018, 23:19

Αυτοί πάντως που δεν θεωρούν το Ιησού Μεσσία έχουν ένα κόμπλεξ με τους υπόλοιπους.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”