Help! I want to be rich!

Οικονομικά θέματα.
libre

Help! I want to be rich!

Δημοσίευσηαπό libre » 12 Μαρ 2015, 13:03

Εντάξει το ομολογώ ότι έβαλα πιασάρικο τίτλο.

Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο πνευματικά αγαθά κι επειδή το σουπερμαρκετ δεν το πληρώνεις με καπάκια από λεμονάδες, εδώ γράφουμε ο,τι έχει σχέση με την προσπάθειά μας να βγάλουμε χρήματα. Από ένα extra εισόδημα μέχρι το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ωνάση που κρύβουμε μέσα μας.

Λοιπον, με βάση τις δυνατότητες που έχετε, τι κάνετε για να βγάλετε χρημα; Εξασκείτε απλά ένα επαγγελμα; Έχετε ένα συμπληρωματικό εισόδημα από κτήματα στο χωριό ή από άλλη πηγή; Κανετε μια επαγγελματική εκπαίδευση για να αυξήσετε τους ορίζοντες της σημερινής δουλειας σας;

Επίσης έχετε καποια θεωρία σε σχέση με τη δουλεια;
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Help! I want to be rich!

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μαρ 2015, 13:40

Άλλο το να πληρώνεις στο μάρκετ και άλλος το να γίνεις πλούσιος.

Πλούσιος για να γίνεις βασικά χρειάζεται να πατήσεις επι πτωμάτων, δεν είναι απλά θέμα κάποιας καλής ιδέας.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 12 Μαρ 2015, 13:50

Diadochos έγραψε:Άλλο το να πληρώνεις στο μάρκετ και άλλος το να γίνεις πλούσιος.
Εξετάζουμε όλη τη γκάμα. Ό,τι θέλει ο καθένας γράφει, αρκει να είναι εντός του θέματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μαρ 2015, 14:12

Ένας τρόπος είναι να πείσεις κόσμο να σου δανείσει λεφτά με σκοπό να τους κάνεις πλούσιους, να τους γοητεύσεις, να έχεις αυτό το χάρισμα που εμπνεύεις σιγουριά.
Μετά να τα επενδύσεις κάπου με υψηλό ρίσκο και απόδοση. Αν κερδίσεις, πλούτισες, αν όχι, δεν τρέχει τίποτε, απλά βάζεις φέσι στους δανειστές σου.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μαρ 2015, 14:14

Άλλη μέθοδος, είναι το εμπόριο ναρκωτικών, εξαιρετικές αποδόσεις. Μπορείς να φτιάξεις μια χασισοκαλλιέργεια, να βρεις και 3-4 βαποράκια και να βγάζεις κανένα 500αρικο μεροκάματο. Σε λίγα χρόνια θα έχεις πλουτίσει.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μαρ 2015, 14:19

libre έγραψε:Εντάξει το ομολογώ ότι έβαλα πιασάρικο τίτλο.

Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο πνευματικά αγαθά κι επειδή το σουπερμαρκετ δεν το πληρώνεις με καπάκια από λεμονάδες, εδώ γράφουμε ο,τι έχει σχέση με την προσπάθειά μας να βγάλουμε χρήματα. Από ένα extra εισόδημα μέχρι το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ωνάση που κρύβουμε μέσα μας.

Λοιπον, με βάση τις δυνατότητες που έχετε, τι κάνετε για να βγάλετε χρημα; Εξασκείτε απλά ένα επαγγελμα; Έχετε ένα συμπληρωματικό εισόδημα από κτήματα στο χωριό ή από άλλη πηγή; Κανετε μια επαγγελματική εκπαίδευση για να αυξήσετε τους ορίζοντες της σημερινής δουλειας σας;

Δουλεύω, αποταμιεύω και κάμω κάτι light επενδύσεις - κυρίως αμοιβαία και ETFs. Μια γκαρσονιέρα που έχω κληρονομήσει από τη γιαγιά μου, προσφέρει ένα πάρα πολύ μικρό συμπλήρωμα.

Η θεωρία μου σε σχέση με τη δουλειά είναι η εξής: ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση μιας εργασίας είναι ίσος ή μικρότερος από τον διαθέσιμο χρόνο.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μαρ 2015, 14:27

'Αλλη μια καλή επιλογή είναι η αρχαιοκαπηλεία. Μπορείς να προβαίνεις σε λαθρανασκαφές και μετά να πουλάς. Φθηνά αντικείμενα στο ebay, πιο ακριβά μπορείς να τα βγάζεις άνετα με την βαλίτσα σου και να απευθύνεσαι σε κάποιον ξένο οίκο δημοπρασιών.
0 .

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 12 Μαρ 2015, 15:33

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
libre έγραψε:Εντάξει το ομολογώ ότι έβαλα πιασάρικο τίτλο.

Δουλεύω, αποταμιεύω και κάμω κάτι light επενδύσεις - κυρίως αμοιβαία και ETFs. Μια γκαρσονιέρα που έχω κληρονομήσει από τη γιαγιά μου, προσφέρει ένα πάρα πολύ μικρό συμπλήρωμα.

Η θεωρία μου σε σχέση με τη δουλειά είναι η εξής: ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση μιας εργασίας είναι ίσος ή μικρότερος από τον διαθέσιμο χρόνο.

Σατανίκ, δεν έχω αμοιβαία-ελληνικές τραπεζικές μετοχές τώρα στην κρίση, σε τιμή ευκαιρίας.Το σκεφτόμουν για χρυσό.Τι λες;
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 12 Μαρ 2015, 18:14

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Δουλεύω, αποταμιεύω και κάμω κάτι light επενδύσεις - κυρίως αμοιβαία και ETFs.
Κοιτα και islamic market για trackers αν διαθέτει η τράπεζα σου κανένα τέτοιο ETF. Η επιλογή αξιών λενε οτι ειναι πιο ethique.

Αυτό σαν το νόμο του Parkinson μοιάζει. Αν δεν ορίσεις deadline, και ο διαθεσιμος χρονος ειναι πεντε ωρες, μια δουλεια μιας ωρας θα σε πάρει πεντε ωρες (λόγω ψειρίσματος ή κωλοβαρέματος).
https://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson%27s_law
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Μαρ 2015, 18:16

Diego έγραψε:Σατανίκ, δεν έχω αμοιβαία-ελληνικές τραπεζικές μετοχές τώρα στην κρίση, σε τιμή ευκαιρίας.Το σκεφτόμουν για χρυσό.Τι λες;

Κοίτα, ειδικός δεν είμαι - μη σε πάρω στο λαιμό μου - αλλά ο χρυσός έκανε το πικ του νομίζω, υποθέτοντας ότι μιλάς για έναν ορίζοντα λίγων ετών. Προσπαθώ όσο μπορώ για diversification αλλά στη βάση κάποιων μακροχρόνιων bets που έχω βάλει. Δλδ: resources (κυρίως νερό!), healthcare και φώσφορικά λιπάσματα. Από 'κει και πέρα, τα γνωστά: αναδυόμενες μπραζίλ, ινδία, κίνα και ανατολική ευρώπη. Ο ορίζοντάς μου είναι 25+ χρόνια όμως να ξέρεις. Μιλάμε για nest egg καταστάσεις. Προσπαθώ να ενημερώνομαι όσο μπορώ. Ο προσωπικός μου γκουρού είναι o Jeremy o Grantham. Βγάζει ένα επενδυτικό newsletter κάθε τρεις και λίγο, το οποίο το θεωρώ απαραίτητο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ασχολείται.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Επιστροφή σε “Οικονομία”