ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 30 Νοεμβρίου 1940

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Love Ready's

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 30 Νοεμβρίου 1940

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 26 Μαρ 2018, 13:40

Απόψε τσάι Άγγλων. Είμεθα όλοι. Με προσέχουν πολύ ολίγον. Δεν ξέρω Αγγλικά. Είμαι και κοντός"

Ιωάννης Μεταξάς, Το προσωπικό του ημερολόγιο σ. 540

Ενδιαφέρον άρθρο

http://www.lifo.gr/print/book_feature/1 ... oy-metaksa
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 30 Νοεμβρίου 1940

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Μαρ 2018, 14:15

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Απόψε τσάι Άγγλων. Είμεθα όλοι. Με προσέχουν πολύ ολίγον. Δεν ξέρω Αγγλικά. Είμαι και κοντός"

Ιωάννης Μεταξάς, Το προσωπικό του ημερολόγιο σ. 540

Ενδιαφέρον άρθρο

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Το ημερολογιο ενος χρυσαυγιτη

Αποψε μπυρες με κανονικους ανθρωπους. Ειμαστε ολοι. Με εχουν χεσμενο. Δεν ξερω ελληνικα. Ειμαι και πανηλιθιος
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 26 Μαρ 2018, 14:22

Εντάξει ηλίθιος δεν ήταν με τίποτα. Ισα ίσα που στρατιωτικά ήταν εξαιρετικά ιδιοφυής. Απλά ήταν πολύ κομπλεξικός με την εμφάνιση του. Ιδιάζουσα προσωπικότητα .
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Μαρ 2018, 14:37

To κείμενο εδώ

Είναι πολύ ενδιαφέρον, απομονώθηκε βέβαια μια φράση του ΙΜ για να δείξει τι; Δεν καταλαβαίνω που το κακό να νοιώθει ανασφάλεια ένας άνθρωπος! Ναι ο ΙΜ ένοιωθε διαρκώς ανασφαλής ακόμα και όταν κυριαρχούσε ολοκληρωτικά στην πολιτική του τόπου, η ανασφάλεια αυτή μας βγήκε σε καλό διότι, ακριβώς γιατί φοβόταν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις αποφάσεις του.
1 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 26 Μαρ 2018, 14:43

Με προσέχουν πολύ ολίγον. Δεν ξέρω Αγγλικά. Είμαι και κοντός

77 χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει τίποτε
2 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
LavrentyiBeria
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό LavrentyiBeria » 26 Μαρ 2018, 14:51

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Με προσέχουν πολύ ολίγον. Δεν ξέρω Αγγλικά. Είμαι και κοντός

77 χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει τίποτε

Μακάρι να έμοιαζε στο ελάχιστο στον Κυβερνήτη ο ήκιστος
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Μαρ 2018, 16:15

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Εντάξει ηλίθιος δεν ήταν με τίποτα. Ισα ίσα που στρατιωτικά ήταν εξαιρετικά ιδιοφυής. Απλά ήταν πολύ κομπλεξικός με την εμφάνιση του. Ιδιάζουσα προσωπικότητα .

Μα εγραψα πανω ''ημερολογιο ενος χρυσαυγιτη'' οχι ''ημερολογιο του Μεταξα''

Ο Γιαννακης ηταν ο μονος ελληνας ακροδεξιος που αξιζε σε αυτον τον τοπο
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 26 Μαρ 2018, 20:03

Το πάνω χέρι το είχε ο βασιλιάς Γεώργιος Βού. Αυτός αποφάσιζε α) με ποια χώρα θα είμαστε μαζί στον πόλεμο, β) αν θα είμαστε με τους Άγγλους, χωρίς να μας βοηθάνε οι Άγγλοι στη γερμανική επίθεση ή στο αλβανικό μέτωπο (θα μπορούσαν από τα πλοία τους να είχαν ρίξει και μερικές κανονιές).

Στον αχυράνθρωπο Γιάννη Μεταξά είχε επιτρέψει ο Γεώργιος Βου τα εξής μόνο:

α) φασιστικούς χαιρετισμούς και παρελάσεις Νεολαίας του Μεταξά,

β) διάδοση του χαφιεδισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας,

γ) να ανακρίνει τους κομμουνιστές βάζοντάς τους να κάθονται πάνω σε κολώνες πάγο,

δ) να κάνει ληστρικό αναγκαστικό δάνειο στον ελληνικό λαό "υπέρ της Αεροπορίας", με αποτέλεσμα στον πόλεμο να δουν οι Έλληνες ελάχιστα ετοιμόροπα αεροπλάνα δανεισμένα από μουσεία, φωτογραφημένα μόνο για λόγους προπαγάνδας,

ε) να δέχεται τον Γκέμπελς στην Αθήνα 1937 για να φτιάξει η Telefunken ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, και σε αντάλλαγμα να παιχτεί η Γερμανική Όπερα το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν (1940) στην Αθήνα την ώρα που στην Ευρώπη είχε ξεσπάσει ο β' παγκόσμιος πόλεμος,

στ) να χαριεντίζεται με τον Φράνκο, μέχρι που τον κατάλαβε ο Φράνκο πόσο αναξιόπιστος ήταν και τον άδειασε, κατάσχοντας τα ελληνικά εμπορικά πλοία και μοιράζοντας ισπανικά διαβατήρια σε Εβραίους της Θεσσαλονίκης.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Μαρ 2018, 22:09

NikosVy έγραψε:Το πάνω χέρι το είχε ο βασιλιάς Γεώργιος Βού. Αυτός αποφάσιζε α) με ποια χώρα θα είμαστε μαζί στον πόλεμο, β) αν θα είμαστε με τους Άγγλους, χωρίς να μας βοηθάνε οι Άγγλοι στη γερμανική επίθεση ή στο αλβανικό μέτωπο (θα μπορούσαν από τα πλοία τους να είχαν ρίξει και μερικές κανονιές).

Στον αχυράνθρωπο Γιάννη Μεταξά είχε επιτρέψει ο Γεώργιος Βου τα εξής μόνο:

α) φασιστικούς χαιρετισμούς και παρελάσεις Νεολαίας του Μεταξά,

β) διάδοση του χαφιεδισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας,

γ) να ανακρίνει τους κομμουνιστές βάζοντάς τους να κάθονται πάνω σε κολώνες πάγο,

δ) να κάνει ληστρικό αναγκαστικό δάνειο στον ελληνικό λαό "υπέρ της Αεροπορίας", με αποτέλεσμα στον πόλεμο να δουν οι Έλληνες ελάχιστα ετοιμόροπα αεροπλάνα δανεισμένα από μουσεία, φωτογραφημένα μόνο για λόγους προπαγάνδας,

ε) να δέχεται τον Γκέμπελς στην Αθήνα 1937 για να φτιάξει η Telefunken ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, και σε αντάλλαγμα να παιχτεί η Γερμανική Όπερα το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν (1940) στην Αθήνα την ώρα που στην Ευρώπη είχε ξεσπάσει ο β' παγκόσμιος πόλεμος,

στ) να χαριεντίζεται με τον Φράνκο, μέχρι που τον κατάλαβε ο Φράνκο πόσο αναξιόπιστος ήταν και τον άδειασε, κατάσχοντας τα ελληνικά εμπορικά πλοία και μοιράζοντας ισπανικά διαβατήρια σε Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Η τοποθέτηση αυτή δεν αντέχει σε καμιά κριτική, μόνος σου τα έγραψες; Όλα θα μπορούσα να τα κάνω φύλλο και φτερό, ενδεικτικά θα μιλήσω μόνον για αυτό που είναι και το πιο διασκεδαστικό:

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟΥ

Στην δεκαετία του 50 ο Κων/νος Μανιαδάκης βουλευτής προκάλεσε κατ επανάληψη τους βουλευτές της ΕΔΑ να του φέρουν μία περίπτωση που κάποιος ήπιε ρετσινόλαδο.

Οι βουλευτές της ΕΔΑ σιώπησαν παρ όλο που αναζήτησαν ανθρώπους να έχουν πιει ρετσινόλαδο, δεν βρήκαν.

Τι συνέβει λοιπόν δεν χρησιμοποιούσαν στην Αστυνομία του Μανιαδάκη ρετσινόλαδο;

ΟΧΙ δεν χρησιμοποιούσαν. Στην περίοδο της 4ης Αυγούστου οι κομμουνιστές έκαναν ντόρο ότι τους αναγκάζουν να πιούν ρετσινόλαδο για να τους βασανίσουν, όταν το έμαθε ο Ι Μεταξάς κάλεσε τον υπουργό ασφαλείας:

-Κωστάκη, βάζεις και πίνουν ρετσινόλαδο;

-Όχι, αλλά συντηρώ τον θόρυβο που δημιούργησαν, διότι με συμφέρει.

Στα πρακτικά της Βουλής (19-12-1958) σε σχετική ερώτηση βουλευτού της ΕΔΑ ο Κ Μανιαδάκης απάντησε:

«Θα σας απαντήσω επ αυτού, διότι είχε την αφέλειαν επ αυτού κάποιος άλλος το 1950 να μου υποβάλη το ίδιο ερώτημα. Νομίζω ότι ο αείμνηστος Βέης Καθηγητής, τόσα ήξερε, τόσα έλεγε.

Μου είπεν όταν τότε ωμίλουν περί ειδικής μεταχειρήσεως. Σας ευχαριστώ δια την νέαν διακοπήν. Διότι μου δίδεται την ευκαιρίαν να επαναλάβω και σήμερον από του βήματος αυτού ότι καθ όλον το διάστημα της πενταετούς διακυβερνήσεως της ιδικής μας, όταν είχα εγώ την Ασφάλειαν εις τα χέρια μου ουδείς απολύτως, ούτε εις έτυχε τοιαύτης μεταχειρήσεως. Αλλά όταν αντελήφθην ότι με την διάδοσιν και μόνον μπορούσα να σας πειθαρχήσω την υποβοήθησα την διάδοσιν. Και με την διάδοσιν και είχα τεράστια αποτελέσματα.

Εάν κατορθώσετε να εύρετε ένα, σας δίδω το δικαίωμα να με κατηγορήσετε....

Είχε εμπεδωθή το αίσθημα της τάξεως και της ασφαλείας τόσον πολύ, ώστε ο μύθος τον οποίον εσείς διαδώσατε εγώ τον απεδέχθην και τον ενίσχυσα δια να αποφύγω ακριβώς σκληρότητας, υπήρξεν ικανός να σας κρατήσει όλους εσάς τους κομμουνιστάς εις πλήρη προσοχήν. Είναι μια σελίς δια την οποίαν σεμνύομαι....».
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 26 Μαρ 2018, 22:13

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Εντάξει ηλίθιος δεν ήταν με τίποτα. Ισα ίσα που στρατιωτικά ήταν εξαιρετικά ιδιοφυής. Απλά ήταν πολύ κομπλεξικός με την εμφάνιση του. Ιδιάζουσα προσωπικότητα .

Πως να μην είναι ρε; Τέτοια σκατόφατσα μόνο άλλος ένας μπορεί να είχε.

Εικόνα
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Επιστροφή σε “Ιστορία”