esp απο την espressif

Φτιάξε μόνος σου κάτι ή δείξε πώς το φτιάχνουν.
enaon
Rookie poster
Rookie poster

esp απο την espressif

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 00:41

παιδιά μέχρι να βρούμε τον στόχο μας ο κάθε ένας κλπ, να βρούμε ποιόν θα κοπανάμε εννοώ, ανοίγω αυτό το νήμα να κάνω οτι προσαρμόζομαι και να μην φωνάζει η διοίκηση :)

Παίζει κανείς με ΙοΤ, με τα esp8266, ή ακόμα καλύτερα με το esp32;

θα έχω παρέα για αυτά ή να μην το αρχίσω καθόλου; :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: esp απο την espressif

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2018, 01:24

Δεν έχω ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα, αλλά παρέα θα έχεις :good:

Τι έχεις φτιάξει ή έχεις στο νού να φτιάξεις; :oleole:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

enaon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 01:38

πολλά πράγματα, γενικά είναι πιο εύκολο να πω με τί δεν έχω παίξει κλπ, θα το ανεβάσω μία ταχύτητα όμως αυτή την περίοδο οπότε αν κάποιος έχει όρεξη αλήθεια, θα έχει πλάκα ίσως.

Για όποιον θέλει για πλάκα μέχρι να τα οργανώσω λίγο, μπορεί να πεί τι ξέρει απο αυτά. Στο στάδιο που είμαστε τώρα, εγώ μπορώ να σας προσφέρω συμβουλές για τα υλικά, συμβατότητες κλπ, έχω την υποδομή σε σερβισες στο cloud της γοογλε ( cloud9/nodered/mqtt/mikrotik κλπ) για να το κανω απλό σχετικά να αρχίσει κάποιος, και έχω φτιάξει τόσα πράγματα για πλάκα που δεν ξέρω τί να πώ ακριβώς σαν κάτι. Απο μεγάλα προξεκτάκια που δεν μας νοιάζουν, μέχρι τα στόρια μου που τα κουνάνε τα σερβο απο τα ελικοπτεράκια μου πάντως, έχω κάνει διάφορα. :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2018, 01:57

Εγώ ασχολούμαι χομπίστικα με κλασσικούς μικροελεγκτές και custom κυκλώματα (σε διάτρητες), κυρίως για συλλογή δεδομένων αισθητήρων και γράφω εφαρμογές σε C# για την απεικόνιση δεδομένων. Ασχολούμαι και με έλεγχο actuators, είτε μέσω κανόνων στον μC, είτε απο το PC.
Επίσης ασχολούμαι και με development boards.
Δεν έχω κάποιο ολοκληρωμένο πρότζεκτ ακόμη, μεγαλύτερη ευχαρίστηση βρίσκω στο να δοκιμάζω διαφορετικούς αισθητήρες, απο τους οποίους έχω μια τεράστια συλλογή. Κάποια στιγμή θα κάτσω να κάνω κάποιο dooms day machine με όλο αυτό το know-how που έχω μαζεμένο.
Με IoT δεν έχω ασχοληθεί ακόμη, αλλά όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς, το επόμενο βήμα θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Πρώτα όμως πρέπει να δουλέψω τα σκιλς μου στο web programming.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

enaon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 02:05

τέλεια. Σε περνάω μερικά χρόνια μάλλον, εγώ είμαι γέννημα του awmn στην πράξη, έρχομαι απο τον κόσμο του linux και τα sbc, απέφυγα την c και τα mcu, και περίμενα να μικρύνει ο κόσμος. Το esp ειναι ανάμεσα, δεν τρεχει ακόμα linux, αλλά δεν το λές και το τυπικό mcu που ξέραμε. Το 32 είναι είναι πισακι του 2002, πετάει.

δες αν θέλεις αυτό: https://mongoose-os.com, πες αν σου μοιάζει ενδιαφέρον, και αν ήθελες να ασχοληθείς και πιο σοβαρά απο για την πλάκα, θα υπάρχει χώρος για συγκεκριμένα πράγματα.
0 .

enaon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 02:34

γενικά παιδιά ποιος έχει ασχοληθεί με τον node;
Ποίος έχει καταλάβει την επανάσταση που έφερε η js στον server σε event based περιβάλλον, που τώρα με την go ίσως δεν έχει τόση σημασία, αλλά πάλι, ποιος έχει παίξει με τον node.js ;

το αυτό για το git, ποιος καταλαβαίνει τι είναι και γιατί όροι σαν το devops βγάζουν νόημα;
0 .

enaon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 02:41

βάζω και λίγες σαχλαμαρίτσες για να έχει ενδιαφέρον :)

https://photos.app.goo.gl/8RuMU4cQk4asSJS62
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2018, 02:56

Αν/Όταν μπορέσεις βάλε κάτι σε διάγραμμα, κώδικα, κλπ, για να πάρουμε μια πιο καλή ιδέα.
0 .

enaon
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό enaon » 15 Μαρ 2018, 03:06

εδώ θα βρείς τα παιχνιδάκια μου με το esp την εποχή που έπαιζα με την lua, μέχρι πριν λίγο καιρό δηλαδή, τώρα θα συνεργαστώ με εκείνους που σου έβαλα απο πάνω. Ό,τι κάνουμε θα είναι σε js εδώ, εκτός και αν κάποιος θέλει την lua, ειναι πολύ καλό και αυτό το περιβάλλον.

ίσως δεν είναι καλά ενημερωμένα γιατί δεν τα έχω δει σωστά, αλλά γενικά παίρνεις μία ιδέα.
https://github.com/enaon/esplay

αυτό πχ είναι η πορτούλα για τις γάτες που έχω πιο πάνω στις φώτο, στις οποίες έβαλα και μία μπαλίτσα για τις γάτες και τα στόρια, όλα είναι esp αυτά.

https://github.com/enaon/esplay/blob/ma ... etdoor.lua
0 .

Chilloutbuddy
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Chilloutbuddy » 15 Μαρ 2018, 03:33

αυτό είναι που βάζεις ένα μοτεράκι κι ένα τσιπάκι στο μαχαίρι της κουζίνας και σου κόβει ίσιες φέτες για τοστ;
0 .

Επιστροφή σε “Do It Yourself”