Εξωτικά κατοικίδια

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Rookie poster
Rookie poster

Εξωτικά κατοικίδια

Δημοσίευσηαπό Awesomatic » 13 Μαρ 2018, 22:37

Αναλαμβάνω την τιμή να ανοίξω πρώτος αυτό το τοπικ για εξωτικά κατοικίδια κάθε είδους. Φίδια, αράχνες, σκορπιοί, έντομα κάθε είδους, σαλιγκάρια ακόμα και παπαγάλοι εδώ.

Προσωπικά έχω μια ταραντούλα και δύο είδη feeder κατσαρίδων αλλά σύντομα θα εμπλουτίσω το σπίτι με τουλάχιστον άλλες δύο ταραντούλες :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Εξωτικά κατοικίδια

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 13 Μαρ 2018, 22:45

Τι τα ταϊζεις;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Awesomatic » 13 Μαρ 2018, 23:03

Την ταραντούλα κατσαριδάκια, βέβαια όταν λέμε κατσαρίδες μη φανταστείς τίποτα σαν τις δικές μας, είναι τροπικά είδη και το ένα πιο πολύ με σκαθάρι μοιάζει πάρα με κατσαρίδα. Δεν ζουν σε υπονόμους και δεν είναι βρώμικες. Για να καταλάβεις είμαι το είδος του ανθρώπου που σιχαίνεται απίστευτα τις κατσαρίδες αλλά με αυτές δεν έχω θέμα.

Τα κατσαριδάκια τα ταίζω φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, μαρούλι, καρότο κλπ).
0 .

Άβαταρ μέλους
Αναίσχυντος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αναίσχυντος » 15 Μαρ 2018, 10:03

Το πιο εξωτικό σε κατοικίδιο που έχω είναι δύο χελώνες του γλυκού νερού. Πιάνονται;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Awesomatic » 15 Μαρ 2018, 10:11

Φυσικά
0 .

Άβαταρ μέλους
Αναίσχυντος
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Αναίσχυντος » 15 Μαρ 2018, 10:25

Θα ανέβω φώτο τους το απόγευμα να τις καμαρώσετε. :P
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2018, 13:28

Awesomatic έγραψε:Την ταραντούλα κατσαριδάκια, βέβαια όταν λέμε κατσαρίδες μη φανταστείς τίποτα σαν τις δικές μας, είναι τροπικά είδη και το ένα πιο πολύ με σκαθάρι μοιάζει πάρα με κατσαρίδα. Δεν ζουν σε υπονόμους και δεν είναι βρώμικες. Για να καταλάβεις είμαι το είδος του ανθρώπου που σιχαίνεται απίστευτα τις κατσαρίδες αλλά με αυτές δεν έχω θέμα.

Τα κατσαριδάκια τα ταίζω φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, μαρούλι, καρότο κλπ).

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που ταϊζεις το φαγητό της ταραντούλας.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Awesomatic » 15 Μαρ 2018, 13:47

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Πολύ ενδιαφέρον αυτό που ταϊζεις το φαγητό της ταραντούλας.

Γενικά τα κατσαριδοειδή είναι αποικοδομητές, από τα χιλιάδες είδη κατσαρίδων που ζουν στη φύση σχεδόν όλες ζουν σε δάση, ζούγκλες κλπ και τρέφονται με φύλλα που σαπίζουν και πεσμένα φρούτα.

Υπάρχουν φυσικά και οι γνωστές μας σε όλους κατσαρίδες που ζουν στα σπίτια αλλά αυτές είναι 4 μόνο είδη από τα χιλιάδες που υπάρχουν, απλά είναι οι πιο γνωστές γιατί ζουν σε ανθρώπινα καταλύματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Μαρ 2018, 00:53

Την ταραντουλα την φωναζεις καπως; Της εχεις δωσει ονομα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Awesomatic » 16 Μαρ 2018, 11:18

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Την ταραντουλα την φωναζεις καπως; Της εχεις δωσει ονομα;

Δυστυχώς δεν ξέρω φύλο, θα πάρει καιρό για να μπορώ να ξέρω τι είναι. Προς το παρόν είναι "η αράχνη" απλά.

Πραγματικά είναι ότι πιο κοντινό είχα ποτέ σε pet rock, μπορεί να κάθεται για μέρες στο ίδιο σημείο. Είναι σαν να έχεις ενυδρείο με ένα ακίνητο ψάρι :laugh1:

Στα θετικά οτι θέλει σχεδόν μηδενική φροντίδα.

Οταν μεγαλώσει θα είναι έτσι:
3960824224.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”