Γνωρίζει κανείς αν ως Έλληνας δικαιούμαι να έχω δύο διαβάτηρια; Εννοώ 2 ελληνικά διαβάτηρια που ισχύουν παράλληλα.
Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι στην Γερμανία αυτό είναι νορμάλ και το κάνουν για επιχειρηματικούς λόγους, πχ για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει και στο Ιράν και στις σουνιτικές χώρες (αν έχεις σφραγίδα απο τον ένα, ο άλλος δεν σε δίνει βίζα)
Δεύτερο διαβατήριο
-
Διάδοχος
- Danchō

Δεύτερο διαβατήριο
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Δεύτερο διαβατήριο
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Γνωρίζει κανείς αν ως Έλληνας δικαιούμαι να έχω δύο διαβάτηρια; Εννοώ 2 ελληνικά διαβάτηρια που ισχύουν παράλληλα.
Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι στην Γερμανία αυτό είναι νορμάλ και το κάνουν για επιχειρηματικούς λόγους, πχ για να μπορεί κάποιος να ταξιδεύει και στο Ιράν και στις σουνιτικές χώρες (αν έχεις σφραγίδα απο τον ένα, ο άλλος δεν σε δίνει βίζα)
Δεν ξέρω τί κάνουν στη Γερμανία, πάντως εδώ κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι γίνεται.
Μπορείς να έχεις όσα διαβατήρια θες (εννοείται από άλλες χώρες που και εκείνες να δέχονται τις πολλαπλές ιθαγένειες), αλλά 2 διαβατήρια ελληνικά για το ίδιο πρόσωπο δεν γίνεται (εκτός φυσικά αν πληρώσεις αδρά κάποιον πλαστογράφο, οπότε έχεις και 10 ελληνικά διαβατήρια άμα λάχει
).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
NikosVy
- Extreme poster

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Γνωρίζει κανείς αν ως Έλληνας δικαιούμαι να έχω δύο διαβάτηρια; Εννοώ 2 ελληνικά διαβάτηρια που ισχύουν παράλληλα.
Συνήθως χώρες όπως το Ισραήλ σου βάζουν έξτρα σελίδα την οποία σφραγίζουν με είσοδο έξοδο, όταν φεύγεις την κρατάνε, οπότε το διαβατήριό σου μένει χωρίς ίχνη.
Νομίζω ότι σε κάποια περίπτωση παλιά στην Ελλάδα είχαν εφαρμόσει τη μέθοδο των 2 διαβατηρίων (το ένα το κράταγαν στη Νομαρχία και στο έδιναν όταν τους επέστρεφες το άλλο μετά από ταξείδι σε δύσκολη χώρα), αλλά δεν κράτησε επειδή οι Αμερικανοί επέβαλαν μεγάλους περιορισμούς στα διαβατήριά μας προκειμένου να μπούμε στο σύστημά τους (χωρίς βίζα), και μη έκδοση διαβατηρίων σε γκάγκστερς και νονούς δήθεν Πόντιους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, και στην έκδοσή τους αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία, οπότε κάτι τέτοια φαινόμενα εξαφανίστηκαν.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Εάν έχεις βίζα με ημερομηνία λήξης μεταγενέστερης της ημερομηνίας λήξης του διαβατηρίου, τότε το κρατάς και το επιδεικνύεις κατά την είσοδο και έξοδο από το κράτος που έχει εκδώσει τη βίζα. Αλλά μόνο το ένα διαβατήριο ισχύει επισήμως. Δεν μπορείς να ταξιδέψεις με το ληγμένο.
Τώρα εάν έχεις διπλή υπηκοότητα μπορείς να χρησιμοποιείς το ένα για να μπαίνεις ιράν και το άλλο για να μπαίνεις έπα, αλλά οι αμερικάνοι την έχουν ανθιστεί τη δουλειά και σε ρωτάνε κατά τη διάρκεια της αίτησης για esta εάν έχεις δεύτερο διαβατήριο. Και είναι μεγάλο ρίσκο να πεις ψέμματα σε αίτηση για esta
Τώρα εάν έχεις διπλή υπηκοότητα μπορείς να χρησιμοποιείς το ένα για να μπαίνεις ιράν και το άλλο για να μπαίνεις έπα, αλλά οι αμερικάνοι την έχουν ανθιστεί τη δουλειά και σε ρωτάνε κατά τη διάρκεια της αίτησης για esta εάν έχεις δεύτερο διαβατήριο. Και είναι μεγάλο ρίσκο να πεις ψέμματα σε αίτηση για esta
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Διάδοχος
- Danchō

Ρε, στην Αλεμάνια πας στο Δημαρχείο, κάνεις αίτηση, και παίρνεις και 2ο διαβατήριο, ίδιο με το 1ο. Μπορείς να τα κατέχεις και χρησιμοποιείς και τα 2 παράλληλα. Ο λόγος που το κάνουν είναι ακριβώς γιατί πολλοί ταξιδεύουν για δουλειές σε χώρες όπου δεν έχουν καλές σχέσεις η μία με την άλλη και δημιουργούν προβλήματα αν δούν κακιές βίζες στο διαβατήριο.
Ρώτησα απλά αν γίνεται και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Απ ότι φαίνεται, όχι.
Ρώτησα απλά αν γίνεται και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Απ ότι φαίνεται, όχι.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»