Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ και με γεωργία

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ και με γεωργία

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιαν 2018, 13:54

πραγματικά κάνω μια τέτοια σκέψη καθώς
μου αρέσει η γη και οι ασχολίες της
έχω κεφάλαιο προς επένδυση, πχ αγορά γης
και έχω και την όρεξη να ασχοληθώ

εξετάζω πρώτα τα:
-μελισσοκομεία
-παραγωγή λαδιού δηλ ελιές, αρχικά ένα μικρό κτήμα με ήδη καρποφόρες ελιές και μετά βλέπουμε
-παραγωγή σε πιο έξυπνες καλλιέργειες όπως αλόη

ασχολείται κανείς με τέτοια;
πχ ελιές;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Σκέφτομαι σοβαρά να ασχοληθώ και με γεωργία

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Ιαν 2018, 14:02

vallon έγραψε:πραγματικά κάνω μια τέτοια σκέψη καθώς

εξετάζω πρώτα τα:
-μελισσοκομεία
-παραγωγή λαδιού δηλ ελιές, αρχικά ένα μικρό κτήμα με ήδη καρποφόρες ελιές και μετά βλέπουμε
-παραγωγή σε πιο έξυπνες καλλιέργειες όπως αλόη

πχ ελιές;

Για πες

20 χρόνια εμπειρία. Βαρεμάρα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Ιαν 2018, 14:09

Για να βγάλεις 5 φράγκα:

1) μεγάλη παραγωγή (χρειάζεσαι εκτάρια, τα οποία δεν θα αποδώσουν αμέσως)
2) εξαγωγές ή πώληση στην εσωτερική αγορά
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιαν 2018, 22:05

σωστά τα λες, αυτό που με προβληματίζει είναι με ποιο προϊόν να ασχοληθώ, έτσι όπως το σκέφτομαι θέλω να βρω αυτό που έχει την μεγαλύτερη σταθερότητα σε απόδοση ανά έτος σε σχέση με το κόστος επένδυσης.
Βεβαίως κάτι που να αποδίδει σχετικά σύντομα, όχι πχ καρυδιές που θέλουν τουλάχιστον 7 χρόνια για να βγάλουν καρπό.
Οι ελιές αξίζουν σαν απόδοση;
πόσα κιλά λάδι βγάζει ένα στρέμμα κατά μέσο όρο πάντα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Ιαν 2018, 22:45

δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός στάνταρ, διότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν

α) οι κλιματολογικές συνθήκες (πχ όταν έχει δυνατούς ανέμους καταστρέφει τα λουλούδια και η παραγωγή πέφτει κλπ, βροχοπτώσεις, ξηρασίες κλπ)
β) ενασχόληση με τις ελιές (λίπανση, πότισμα, κλάδεμα, ράντισμα, δακοπαγίδες κλπ)

Την απόδοση την μετράνε σε ας πούμε 7 κιλά ελιές = 1 κιλό λάδι, αν για παράδειγμα είσαι 5/1 η απόδοση είναι αρκετά ικανοποιητική

Λάδι να περιμένεις στην 5 ετία, αλλά αν θες να ασχοληθείς με το εμπόριο ελιάς, θα πρέπει να βάλεις ελιές που να είναι εξαγώγιμες, λαδοελιές ξέχασέ το είναι μικρές σε μέγεθος, εκτός αυτού το διάλεγμα είναι τυραννία, σου βγαίνουν τα μάτια να διαλέξεις, πεντακάθαρες ελιές χωρίς τρύπες από τον δάκο.

Καλύτερα να βάλεις πχ ακτινίδια 20 στρέμματα, μια βδομάδα δουλειά (συγκομιδή), 2 με 3 φρεζαρίσματα το χρόνο, αλλά θέλει αρκετό πότισμα και λίπανση το καλοκαίρι και μια φορά κλάδεμα το χρόνο, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει πως θα φτιάξεις την εγκατάσταση και τα υποστηρίγματα για τα ακτινίδια, διότι πρέπει να είναι ικανά να σηκώνουν τόνους, ο θείος μου έφτιαξε σκατά υποστηρίγματα, τα περισσότερα έγειραν και εκεί που έπρεπε να είναι 2,5 μέτρα περίπου, να περνάει αγροτικό μηχάνημα ή μικρό τρακτέρ, έπεσε στα 1,8 μέτρα και σε μερικά σημεία είναι 1,5 μέτρο. Αυτή πράγματι είναι καλή ενασχόληση, τώρα τιμές και τέτοια μη μου λες, ψάξε εταιρίες κυρίως από βόρεια Ελλάδα να σου πουν, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσες για να έρθουν να στα πάρουν. Γενικότερα είναι αρκετά ευχάριστη δουλειά, από το να μαζεύεις κοπροελιές, βάλε ελιές μόνο για να βγάλεις το σπιτικό λάδι, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 08 Ιαν 2018, 00:18

vallon έγραψε:πραγματικά κάνω μια τέτοια σκέψη καθώς
πχ ελιές;

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 08 Ιαν 2018, 00:48

Wild Rebel έγραψε:Εικόνα

Αυτά δεν είναι τίποτα

ναι μην ξεχνάς ξεφλούδισμα χεριού, πύον, εκδορές κλπ.

Να ξερες πόσες φορές έχω ματώσει τα χέρια μου!
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Ιαν 2018, 06:11

Freisinniger έγραψε:δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός στάνταρ, διότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν

α) οι κλιματολογικές συνθήκες (πχ όταν έχει δυνατούς ανέμους καταστρέφει τα λουλούδια και η παραγωγή πέφτει κλπ, βροχοπτώσεις, ξηρασίες κλπ)
β) ενασχόληση με τις ελιές (λίπανση, πότισμα, κλάδεμα, ράντισμα, δακοπαγίδες κλπ)

Την απόδοση την μετράνε σε ας πούμε 7 κιλά ελιές = 1 κιλό λάδι, αν για παράδειγμα είσαι 5/1 η απόδοση είναι αρκετά ικανοποιητική

Λάδι να περιμένεις στην 5 ετία, αλλά αν θες να ασχοληθείς με το εμπόριο ελιάς, θα πρέπει να βάλεις ελιές που να είναι εξαγώγιμες, λαδοελιές ξέχασέ το είναι μικρές σε μέγεθος, εκτός αυτού το διάλεγμα είναι τυραννία, σου βγαίνουν τα μάτια να διαλέξεις, πεντακάθαρες ελιές χωρίς τρύπες από τον δάκο.

Καλύτερα να βάλεις πχ ακτινίδια 20 στρέμματα, μια βδομάδα δουλειά (συγκομιδή), 2 με 3 φρεζαρίσματα το χρόνο, αλλά θέλει αρκετό πότισμα και λίπανση το καλοκαίρι και μια φορά κλάδεμα το χρόνο, επίσης μεγάλο ρόλο παίζει πως θα φτιάξεις την εγκατάσταση και τα υποστηρίγματα για τα ακτινίδια, διότι πρέπει να είναι ικανά να σηκώνουν τόνους, ο θείος μου έφτιαξε σκατά υποστηρίγματα, τα περισσότερα έγειραν και εκεί που έπρεπε να είναι 2,5 μέτρα περίπου, να περνάει αγροτικό μηχάνημα ή μικρό τρακτέρ, έπεσε στα 1,8 μέτρα και σε μερικά σημεία είναι 1,5 μέτρο. Αυτή πράγματι είναι καλή ενασχόληση, τώρα τιμές και τέτοια μη μου λες, ψάξε εταιρίες κυρίως από βόρεια Ελλάδα να σου πουν, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσες για να έρθουν να στα πάρουν. Γενικότερα είναι αρκετά ευχάριστη δουλειά, από το να μαζεύεις κοπροελιές, βάλε ελιές μόνο για να βγάλεις το σπιτικό λάδι, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Βλέπεις από την πολύ τεχνολογία ( μετά από δεκαπέντε χρόνια εταιρία πληροφορικής) αποφάσισα να τα γυρίσω σε πιο απλά πράγματα, πιο γήινα.
Νομίζω ότι θα πρέπει να ψάξω περισσότερο, να κάνω μια έρευνα αγοράς και να εκτιμήσω ποια καλλιέργεια θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα.

Πάντως η ιδέα ενός αγροκτήματος με συναρπάζει, γιατί αν το καλοσκεφτείς αυτό περίπου έχω φτιάξει σε πολύ μικρότερη όμως κλίμακα στο εξοχικό μου. Τα φυτέματα των ζαρζαβατικών δεν έχουν και πολύ σχέση με την επαγγελματικά παραγωγική διαδικασία, είναι λογικό, ωστόσο πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και τα e shop που φτιάχνουν τα αγροκτήματα ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία όπου βγάζουν για τους πελάτες τους τις προσφορές που έχουν κάθε μέρα.

γουάιλντ δεν φαντάζεσαι τι σκάψιμο έχω ρίξει με τσάπα,
τώρα πια έχω φρέζα , πιο επαγγελματικά πράγματα και πιο ξεκούραστα...
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Ιαν 2018, 22:30

ασε την γη φιλε και φτιαξε ζωα τωρα δεν εχουνχρημα αλλα θα εχουν αργοτερα

παιζει ρολο η καλλιεργεια και το χωμα αν ταιριαζει με αυτην

ρωταει ενας τσοπανος στο fb

Εμείς εδώ (Ρόδο) τα γίδια τα φωναζουμαι και έρχονται το πρωί εσείς πώς τα κανεται?

απαντουν οι υπολοιποι

Τους φτιάχνουμε καφέ και μόλις μυρίζουν το καϊμάκι έρχονται μόνα τους

Εμεις στην Άνδρο τα φωνάζουμε την νύχτα και έρχονται για βεγγέρα .

εδω κοζανη τα βγαζουν τα σκυλια βολτα και τα φερνουν το σουρουπο...

..Τα παιρνουμε τηλ

αμα μεινουν στο βουνό απο το βράδυ,το πρωί τα αγναντευουμε με τα κυάλια και κοιταμε πουθε θα γυρουνε,να παρουμε δίπλα τα βουνα!!! και αμα εινε και καλοκαίρι καιτα τσιμπανε οι μύγες κ παισουν σε πυκνό το μεσημέρι θα τα βγάλουμε σκοισμενοι από τα πουρνάρια

Εμείς εδώ( θεσσαλια )δεν τα λέμε τίποτα!
Ξέρουν αυτά...
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”