Η σταση διαφορων λαων απεναντι στον πλουτο

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Η σταση διαφορων λαων απεναντι στον πλουτο

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιαν 2018, 11:41

Μου δωσε την ιδεα ο ΔΘ στο νημα με τις πλαστικες

Μια και εχουμε πολλους ξενιτεμενους εδω εχει ενδιαφερον να δουμε πως αντιμετωπιζει καθε κουλτουρα τον πλουτο και τους πλουσιους

Ας πιασω την Ελλαδα μια και δεν εχω ζησει ποτε εξω

Η Ελλαδα ελλειψει σοβαρης αριστοκρατικης παραδοσης και πιθανον λογω ορθοδοξιας, εχει μια διφορουμενη σταση απεναντι στον πλουτο

Απο την μια ο πλουσιος δε θεωρειται καποιο προσωπο αξιο σεβασμου per se, ο ελληνας εχει μια ταση να τα ισοπεδωνει ολα και να μην αποδεχεται ταξικα στεγανα, οχι λογω ιδεολογιας, αλλα λογω εγωισμου και ξερολιασης

Ο πλουσιος ετσι συγκεντρωνει οχι τοσο το θαυμασμο των αλλων, αλλα την ζηλεια.

Ετσι και ο ΕΛ εχει μια διφορουμενη σταση απεναντι στον πλουτο: οσο απο την μια θελει να καμαρωνει σα γυφτικο σκεπαρνι ακομα και για αντικειμενα αξιας που εχει αποκτησει με δανεικα, απο την αλλη θελει να κλαιγεται οτι δεν πολυβγαινει οικονομικα και ζοριζεται για να αποφυγει το ''κακο ματι'' και την ζηλεια των αλλων.

Στην Αμερικη εχω την εντυπωση οτι ειναι απολυτως ΟΚ να χεις φραγκα και να περηφανευεσαι για αυτο, χωρις να υποκρινεσαι οτι δυσκολευεσαι, ενω ο φτωχος πρεπει να νιωθει λουζερ και ΓΤΠΚ, ενω ο προτεσταντισμος δικαιωνει θεωρητικα τον πλουσιο παρουσιαζοντας τον σαν ευνοουμενο του θεου

Πειτε εμπΥριες απο τις χωρες που εχετε ζησει/ξερετε για να συγκρινουμε
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”