Τι οικονομίες κάνετε γενικά και τι αναγκαστήκατε να περικόψετε λόγω κρισης; πώς τα βγάζετε πέρα με τα χρήματα που κερδίζετε;
Εγώ ειχα τη συνήθεια να παιρνω τον πρωινό μου καφε με ένα κρουασαν σε ενα εμπορικό κέντρο δίπλα στο σπίτι. 3,50 ευρώ καθε μέρα. Ένα κατοστάρι κοροιδίστικα λεφτα κάθε μήνα. Τώρα μια, δύο φορες τη βδομάδα.
Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν τα ψιλολόγια. Στο τέλος του μήνα έβλεπα μια τρύπα και δεν ήξερα που ακριβώς πηγαιναν αυτά τα λεφτά. Εβαλα ενα app στο smartphone και ο,τιδήποτε εξοδο το περνάω εκεί. Έτσι συνειδητοποίησα κάποιες διαρροές και τις περιόρισα.
Τι οικονομίες κάνετε;
-
Στύγιος
Re: Τι οικονομίες κάνετε;
libre έγραψε:Τι οικονομίες κάνετε γενικά και τι αναγκαστήκατε να περικόψετε λόγω κρισης; πώς τα βγάζετε πέρα με τα χρήματα που κερδίζετε;
Εγώ ειχα τη συνήθεια να παιρνω τον πρωινό μου καφε με ένα κρουασαν σε ενα εμπορικό κέντρο δίπλα στο σπίτι. 3,50 ευρώ καθε μέρα. Ένα κατοστάρι κοροιδίστικα λεφτα κάθε μήνα. Τώρα μια, δύο φορες τη βδομάδα.
Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν τα ψιλολόγια. Στο τέλος του μήνα έβλεπα μια τρύπα και δεν ήξερα που ακριβώς πηγαιναν αυτά τα λεφτά. Εβαλα ενα app στο smartphone και ο,τιδήποτε εξοδο το περνάω εκεί. Έτσι συνειδητοποίησα κάποιες διαρροές και τις περιόρισα.
Σχεδόν το 1/3 του μισθού πάει σε βενζίνες ( 2 μεταφορικά μέσα χρησιμοποιώ κάθε μέρα),εισιτήρια προαστιακού ... επειδή διδάσκω σε επαρχιακό ημιορεινό σχολείο ,καφέδες και λοιπά συναφή απαγορεύονται "διά ροπάλου"
15 ευρώ σε λογαριασμό μισθοδοσίας έχω ,αγοράζω και το φόρουμ άμα λάχει να ούμε

0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Η έλευση της κρίσης λίγο-πολύ συνέπεσε με την μετανάστευσή μου. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση οικονομιών. Τώρα ξοδεύω λίγο περισσότερα αλλά αποταμιεύω σημαντικά περισσότερα. Βασικά στην Ελλάδα δεν αποταμίευα καθόλου. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ύψος του μισθού, έχει να κάνει και με τον ρυθμό της ζωής.
Η κατάσταση είναι ότι ο μισθός ποτέ δεν προλαβαίνει να τελειώσει, κάθε μήνα απλά αυξάνεται σταθερά το υπόλοιπο στον λογαριασμό. Τα λεφτά που παίρνω είναι καλά αλλά όχι κάποιο εντυπωσιακό ποσό, ρόλο παίζει κυρίως ότι δεν έχω ανοιχτεί πολύ στα έξοδα και ότι εδώ στην ανατολική Γερμανία οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.
Η κατάσταση είναι ότι ο μισθός ποτέ δεν προλαβαίνει να τελειώσει, κάθε μήνα απλά αυξάνεται σταθερά το υπόλοιπο στον λογαριασμό. Τα λεφτά που παίρνω είναι καλά αλλά όχι κάποιο εντυπωσιακό ποσό, ρόλο παίζει κυρίως ότι δεν έχω ανοιχτεί πολύ στα έξοδα και ότι εδώ στην ανατολική Γερμανία οι τιμές είναι πολύ χαμηλές.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
libre
Στύγιος έγραψε:Σχεδόν το 1/3 του μισθού πάει σε βενζίνες ( 2 μεταφορικά μέσα χρησιμοποιώ κάθε μέρα),εισιτήρια προαστιακού ... επειδή διδάσκω σε επαρχιακό ημιορεινό σχολείο ,καφέδες και λοιπά συναφή απαγορεύονται "διά ροπάλου"
15 ευρώ σε λογαριασμό μισθοδοσίας έχω ,αγοράζω και το φόρουμ άμα λάχει να ούμε
15Ε; Άμα τύχει ένα απρόβλεπτο, χτύπα ξύλο, θα έχεις πρόβλημα. Στη θέση σου θα έκανα ένα εκπαιδευτικό κοινωνικό δίκτυο σε wordpress βάζοντας εκπαιδευτικά θέματα κι απαντώντας σε σχολικά προβλήματα γονέων και μαθητών με απώτερο σκοπό να γίνω γνωστός και να εξασφαλίσω πελατεία για ιδιαίτερα, διαφήμιση παρασχολικών βιβλίων και ίσως πώληση δικού μου βιβλίου που θα έγραφα. Τέλος πάντων θα κοίταζα για κανένα εξτρα εισόδημα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Ελπίζω να μη σε ψυχοπλάκωσα τώρα.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

libre έγραψε:15Ε; Άμα τύχει ένα απρόβλεπτο, χτύπα ξύλο, θα έχεις πρόβλημα.
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχεις καβάτζα. Για την πλάκα βρίσκεις 2-3 χιλιάρικα απο συγγενείς και γνωστούς.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Βαλκάνιος Κούρος

Εβαλα ενα app στο smartphone και ο,τιδήποτε εξοδο το περνάω εκεί.
Ποιό, αν επιτρέπεις;
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Perseus
- Basic poster

στα παντα ,τωρα προσπαθω να κοψω το καπνισμα ,αλλα οπως ειπα και σε αλλο νημα δεν βοηθαει ο καιρος.
Σουβλακι εχω να φαω 2 χρονια, αρκετο φαι παιρνω απο το μαγαζι που δουλευω (πεινιρλι που περισσευουν -τις παλιες ζυμες τις φτιαχνω ψωμι) θελω 5 ευρω βενζινα την ημερα ,15 ευρω τσιπουρο την εβδομαδα και 25 ευρω τον μηνα για τα γατια(4+)
και παλι καλα ,τα προηγουμε να χρονια που δεν ειχα δουλεια απορω και εγω πως την εβγαζα.
Μετα απο 7 χρονια πηγα σε ταβερνα (2 ατομα 20 ευρω μην φανταστειτε τιποτα τρελλο)
το κακο ειναι οτι σημερα ο εργοδοτης εβαλε πωλητηριο για το μαγαζι.
Σουβλακι εχω να φαω 2 χρονια, αρκετο φαι παιρνω απο το μαγαζι που δουλευω (πεινιρλι που περισσευουν -τις παλιες ζυμες τις φτιαχνω ψωμι) θελω 5 ευρω βενζινα την ημερα ,15 ευρω τσιπουρο την εβδομαδα και 25 ευρω τον μηνα για τα γατια(4+)
και παλι καλα ,τα προηγουμε να χρονια που δεν ειχα δουλεια απορω και εγω πως την εβγαζα.
Μετα απο 7 χρονια πηγα σε ταβερνα (2 ατομα 20 ευρω μην φανταστειτε τιποτα τρελλο)
το κακο ειναι οτι σημερα ο εργοδοτης εβαλε πωλητηριο για το μαγαζι.
0 .
-
Χαοτικός
Diadochos έγραψε:libre έγραψε:15Ε; Άμα τύχει ένα απρόβλεπτο, χτύπα ξύλο, θα έχεις πρόβλημα.
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχεις καβάτζα. Για την πλάκα βρίσκεις 2-3 χιλιάρικα απο συγγενείς και γνωστούς.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Τι γελά ρε; Μου έχει τύχει και να με βοηθήσουν και να βοηθήσω συγγενείς και φίλους. Φυσικά για τέτοια πράγματα πρέπει να έχεις πρόσωπο και να μην είσαι ρεμάλι.
ΥΓ
Περσέα, είσαι ήρωας.
ΥΓ
Περσέα, είσαι ήρωας.
0 .
-
Perseus
- Basic poster

τωρα ?το χειμωνα του 12 την εβγαλα με αλευρονερο και μακαρονια20 κιλα εχασα...
0 .