Εγκλήματα κομμουνιστών

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Εγκλήματα κομμουνιστών

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Δεκ 2017, 09:20

Ο Ακρίτας και ο Ωρίων ήταν κοντά στους αντάρτες του ΕΛΑΣ στην επίθεση. Ο δεύτερος, ως καπετάνιος της 9ης ταξιαρχίας, ήταν ο πραγματικός ηγέτης της. Το κάλεσμα προς τα μέλη του ΕΑΜ/ΚΚΕ και τους οπαδούς τους στη Μεσσηνία, όριζε να κατέβουν στην Καλαμάτα οπλισμένοι με ό,τι όπλο η φονικό εργαλείο είχαν. Τουλάχιστον 2.000 ανταποκρίθηκαν, κραδαίνοντας μαχαίρια, κλαδευτήρια, τσεκούρια, τραχάδες (κόσσες), σφυριά, κι ό,τι άλλο φονικό εργαλείο μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κάποιοι είχαν εμφανισθεί και με παλιά σπαθιά, από την εποχή της Επανάστασης...

Η Καλαμάτα έπεσε στα χέρια των ανταρτών του ΕΛΑΣ, της ΟΠΛΑ, και του πλήθους από τις επαρχίες που μπήκαν στην πόλη για πλιάτσικο και αυτοδικίες κατά της «αντίδρασης». Η ζωή και η περιουσία των δημοκρατικών πολιτών της Καλαμάτας έγινε πολύ φθηνή.

Αρκούσε να υποδείξει κάποιος σ' έναν αντάρτη του ΕΛΑΣ ότι ένας πολίτης ήταν «ντυμένος», ή ότι είχε συγγενή του «ντυμένο» για να τον εκτελέσει επί τόπου, ή στην καλύτερη περίπτωση να τον συλλάβει και να τον κλείσει στα πρόχειρα στρατόπεδα. Πολλοί πολίτες της Καλαμάτας, συχνά ολόκληρες οικογένειες, συνελήφθησαν και κλείστηκαν στα πρόχειρα στρατόπεδα, ή είδαν μέλη τους να εκτελούνται, χωρίς να έχουν καμμιά σχέση με τα ΤΑ.

Οι μεγαλύτερες επί τόπου σφαγές αμάχων, έγιναν στις δυτικές συνοικίες της πόλης, εκεί όπου μπήκε ο πιο φανατικός όχλος, από τις επαρχίες Μεσσήνης και Πυλίας.

Προς τα εκεί είχαν καταφύγει και πολλοί κάτοικοι της Καλαμάτας, μακριά από το πεδίο της μάχης, αφού ο ΕΛΑΣ επιτέθηκε από την πλευρά του Ταϋγέτου, από ανατολικά και νοτιοανατολικά. Στη συνοικία Ράχες την 10η Σεπτεμβρίου, επομένη της μάχης, σφαγιάστηκαν δεκάδες πολιτών. Σ' αυτούς ήταν και πολλοί επώνυμοι, που δεν είχαν προλάβει να φύγουν για τον Μελιγαλά.

Αυτή η κατάσταση στην Καλαμάτα άλλαξε το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου 1944, όταν η ηγεσία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ διέταξε να σταματήσουν οι αυτοδικίες, τα λυντσαρίσματα, και οι εκτελέσεις στους δρόμους.

Όλοι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν και κλείστηκαν στους στρατώνες του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Εκεί, έγινε διαλογή από ντόπια στελέχη του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ, που αποφάσιζαν για ζωή και θάνατο. Μαρτυρίες ομιλούν για εκτελέσεις μέσα στους θαλάμους (συνήθως σφαγή με μαχαίρι) με τους άλλους κρατουμένους να βλέπουν και να τρέμουν.

Όπως έγινε αργότερα στον Μελιγαλά και στους Γαργαλιάνους, εκείνοι που υπέφεραν θύματα δυσανάλογα των αριθμών τους, ήταν οι δημοκρατικοί πολίτες που είχαν καταφΰγει στην Καλαμάτα από τα χωριά και τις άλλες πόλεις της Μεσσηνίας για να γλυτώσουν την τρομοκρατία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ.

Όταν τους έβλεπαν οι συμπατριώτες τους από τις οργανώσεις της Αριστεράς, που τώρα είχαν μπει «νικητές» στην Καλαμάτα, σήμαινε σίγουρη σύλληψη και συχνά θάνατος. Η φυγή από τα χωριά τους, τους τοποθετούσε αυτόματα στους «προδότες» του «αγώνα» και στην «αντίδραση».

Την 17η Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή το απόγευμα, έφεραν μ' ένα φορτηγό από τον Μελιγαλά, δεμένους και φρικτά βασανισμένους, τον νομάρχη Περρωτή και 17 ακόμη αιχμαλώτους.

Στην κεντρική πλατεία, τους περίμενε οργανωμένος όχλος «αγανακτισμένων πολιτών» που τους λυντσάρισε, κτυπώντας τους με κάθε είδους φονικό εργαλείο, εκτός από σφαίρες, προφανώς για να υποφέρουν περισσότερο.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Αριστερά της ψευτιάς και της εξαπάτησης

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 03 Δεκ 2017, 12:00

nemo έγραψε:Ο Ακρίτας και ο Ωρίων ήταν κοντά στους αντάρτες του ΕΛΑΣ στην επίθεση.
[....]
Στην κεντρική πλατεία, τους περίμενε οργανωμένος όχλος «αγανακτισμένων πολιτών» που τους λυντσάρισε, κτυπώντας τους με κάθε είδους φονικό εργαλείο, εκτός από σφαίρες, προφανώς για να υποφέρουν περισσότερο.

παπαριές. όταν υπάρχει καλαματιανός κοντά μην ξύνεσαι στη γκλίτσα. αυτά έγιναν μόνο στη φαντασία αυτού που τα έγραψε και στη δική σου που τα χάφτεις. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
oldjedi
Crazy poster
Crazy poster

Re: Εγκλήματα κομμουνιστών

Δημοσίευσηαπό oldjedi » 03 Δεκ 2017, 12:19

:)

Για να ειμαστε ειλικρινεις , εγκληματα εχουν διαπραξει ΟΛΑ τα καθεστωτα , απανταχου της γης ...
Καθε ομαδα που διαπραττει αυτα τα εγκληματα προσπαθει με διαφορους τροπους να τα δικαιολογησει , κατηγορωντας τους "αλλους" και αθωωνοντας τους "δικους" μας ...
Το πραγματικο νοημα της θυμησης αυτων των εγκληματων ειναι οτι πρεπει να μας γινουν μαθηματα για να ειναι μεγαλυτερο το διαστημα στο οποιο επεναλαμβανονται ...
Σε αυτο μας βοηθα η μελετη της Ιστοριας και η ερμηνεια των γγονοτων της ...

Ολντ
0 .
Επιβαλλεται η αποκουμμουνιστοποιηση της Ελλαδας
Τιμη και δοξα στα Ταγματα Ασφαλειας
Πραγματικη Δημοκρατια θα αποκτησουμε , μονο οταν ο τελευταιος κουμμουνιστης εξαφανιστει μαζι με τον τελευταιο γραφειοκρατη.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Δεκ 2017, 12:22

μια και αλλαξε ο τιτλος ---που δεν τον αποδεχομαι γιατι ποτε μου δεν ασχοληθηκα με τον εμφυλιο
και τον θεωρω ληξαν τελεσιδικοοοοοοοοο
και ο λογος που το αναρτησα ηταν για να τοποθετησω το σχολιο μου που ειχε στοχο εναν και μονο
την ενωση δηλαδη συνενωτικο προς τους αμετανοητους ..δεν γινεται βρε φιλε να ασχολούμαστε
ακομη με την ορεξη σας για αιμα διωξεις κλπ επειδει το ειπαν καποιοι πριν απο 80 χρονια
και να λετε ακομη στις συζητηση σας καλα εκαναν και σας εσφαζαν ε δεν γινεται !ξυπνηστε επιτελους
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Δεκ 2017, 12:30

nemo έγραψε:μια και αλλαξε ο τιτλος ---που δεν τον αποδεχομαι γιατι ποτε μου δεν ασχοληθηκα με τον εμφυλιο
και τον θεωρω ληξαν τελεσιδικοοοοοοοοο
και ο λογος που το αναρτησα ηταν για να τοποθετησω το σχολιο μου που ειχε στοχο εναν και μονο
την ενωση δηλαδη συνενωτικο προς τους αμετανοητους ..δεν γινεται βρε φιλε να ασχολούμαστε
ακομη με την ορεξη σας για αιμα διωξεις κλπ επειδει το ειπαν καποιοι πριν απο 80 χρονια
και να λετε ακομη στις συζητηση σας καλα εκαναν και σας εσφαζαν ε δεν γινεται !ξυπνηστε επιτελους

Ναι, δεν θα πετάς άσχετα σε άσχετα νήματα.
Θες να γράψεις για τους κομμουνιστές;
Ωραία, έχεις το δικό σου νημα να γράφεις ό,τι θες.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Δεκ 2017, 12:33

Toυλ. Αλε να μπαινε στην Ιστορια (που ταιριαζει και περισσοτερο) και οχι να βρωμιζει την πολιτικη
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Δεκ 2017, 12:39

Λαχουρένιος έγραψε:Toυλ. Αλε να μπαινε στην Ιστορια (που ταιριαζει και περισσοτερο) και οχι να βρωμιζει την πολιτικη

Δίκιο έχεις.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Δεκ 2017, 12:39

και αυτο ηταν το σχολιο μου οταν το ειδα σε ενα σαιτ

(μια ασχημη αναμνηση εχει και αξια στο να αποτρεψει ενα αναλογο γεγονος να συμβει και παλι
και μια κοινωνια εξελισσεται παντα με την συναινεση των πολιτων της
δεν καθοριζει η καθευτη πορεια ενος ατομου ή μιας κοινωνιας προς την ταδε κατεύθυνση
αλλα οι επιλογες που ειτε επιλεγει ή ειτε δεσμευεται να επιλεξει
ως την κυριωτερη δυναμη που θα δαμασει την αλαζονεια

και μεχρι στιγμης αυτο που βλεπω εδω ειναι ενα συνεχες αμετανοητο εγκλημα απο τους συνροφους μας)

οκ ισως αντιμν τα νηματα να εχουν σαλατοποιηθει αλλα δεν νομιζω οτι ειμαι μονο εγω υπευθυνος
τεσπα ας μεινει οταν το παρα-χεζουν τα συντροφια να τους κανουμε και μια υπενθυμιση
υσ....?λες και δεν εχω αλλα πραγματα να κανω :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 04 Δεκ 2017, 13:20

να το επικαιροποιείς το θέμα ρε. δεν έβαλες ακόμα το κομμουνιστικό έγκλημα της ημέρας. :D :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Δεκ 2017, 14:00

Ντυθηκα σαν κρεμμυδι το πρωι γιατι εκανε κρυο και τωρα το μεσημερι που επεστρεφα σπιτι εγινα μουσκεμα γιατι εβγαλε ηλιο

Οι κομμουνιστες με το Τσερνομπιλ και τα εργοστασια στην Κινα εχουν τρελανε τον καιρο γμτ κερατο μου :s_mad

Να καταγραφει και αυτο στα πρακτικα
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”