Λαχουρένιος έγραψε:Εχω διαβασει Μαρξ και Γκραμσι και 1000% δεν εχουν καμια σχεση με SJWs, θεωριες περι ''λευκου αντρικου προνομιου'', θεωριες κοινωνικου φυλου κλπ
Μαρκουζε και Αντορνο δεν εχω διαβασει, αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν εχουν διαβασει ουτε οι Ρεπαμπλιταρντς
Oι ιδεες αυτες αναπτυχθηκαν στις ΗΠΑ και εμφανιστηκαν μετα το τελος του ΨΠ, οταν η μονη δυναμη που θα ειχε συμφερον απο την προωθηση καποιου ειδους μαρξισμου, η ΕΣΣΔ, ηταν παρελθον
ο μαρξ ήταν μαρξιστής

και ο γκράμσι μαρξιστής λενινιστής.
χορκχάιμερ, μαρκούζε, αντόρνο, χάμπερμας, φρομ κ.α. ήταν οι αντιμαρξιστές θεωρητικοί της ''σχολής της φρανκφούρτης'', που έβαλαν τα θεμέλια στη δεκαετία του 1930 αυτού που αυθαίρετα σήμερα ονομάζουν ''πολιτιστικό μαρξισμό'' και που στη ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από τη θεωρητική διαμόρφωση της ιδεολογίας της ριζοσπαστικής ''νέας αριστεράς'' στη δεκαετία του 1970.
αυτός που συνένωσε όλο αυτό το συνοθύλευμα θεωριών μικροαστικής επαναστατικότητας σε ενιαία ιδεολογία ήταν ο ροζέ ντεμπρέ, γάλλος θεωρητικός του πολιτικού εξτρεμισμού και της αντάρτικης δράσης στην πόλη, ιδέες πάνω στις οποίες βάσισαν τη δράση τους οι ερυθρές ταξιαρχίες, οι μπάαντερ-μάινχοφ, η 17 νοέμβρη και άλλα νεοαριστερά γκρουπούσκουλα.
σήμερα νεοαριστεριστές δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές του σύριζα με κύριο ρόλο αυτόν του ιδιότυπου οργάνου της αστικής τάξης, που της δίνει το πρόσχημα, μέσα από τις δράσεις τους, να ισχυρίζεται ότι την ευθύνη για την κοινωνική βία την έχουν εξίσου ακραίοι δεξιοί και αριστεροί και μόνο το αστικό κράτος, που αντιτίθεται σε ίσο βαθμό σε δεξιούς και αριστερούς εξτρεμιστές, είναι ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης και της συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων.
υγ. κλεμμένο ειναι αλλά μου άρεσε και το κοτσάρισα για να κάνω φιγούρα στην πέπυ.