Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 26 Αύγ 2017, 12:11

Οφείλω σε τράπεζες από πιστωτικές κάρτες . Αδυνατώ να τις πληρώσω , οπότε τις κατήργησα με δική μου πρωτοβουλία . Έστειλα επιστολές εσωκλείοντας τις κατεστραμμένες κάρτες και ζήτησα μείωση επιτοκίου , ή/και ποσού , ώστε να μπορέσω να εξοφλήσω . Μου δόθηκαν προφορικά , αρνητικές απαντήσεις . Συνέχισα να πληρώνω σε μηνιαία βάση , όμως οι τόκοι υπερβαίνουν πλέον το μηνιαίο ποσό που μπορώ να καταβάλω , άρα οδηγούμαι στο...πουθενά , αφού ποτέ δεν θα μπορέσω να εξοφλήσω . Προτίθεμαι να πάψω τις πληρωμές . Δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο και φαίνομαι φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι , άρα δεν μπορούν να μου πάρουν τίποτα. Όπως με ενημερώσατε προ καιρού , προσωποκράτηση δεν εφαρμόζεται για χρέη προς τράπεζες . Αν παρά ταύτα μου κάνουν κάποια αγωγή , (1) θα πρέπει να παρουσιασθώ στο Δικαστήριο ; (2) Με δικηγόρο ; (3) Μπορώ να μην παρουσιασθώ , (4) ή να παρουσιασθώ και να υπερασπισθώ μόνος μου τον εαυτό μου , ώστε να αποφύγω τα έξοδα ; (5) Κάθε πότε μπορούν να ασκούν καινούργια αγωγή ; Η αγωγή - αν γίνει - (6) θα γίνει στην πλησιέστερη πόλη του τόπου κατοικίας μου ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Αύγ 2017, 13:25

ManiMania έγραψε:Οφείλω σε τράπεζες από πιστωτικές κάρτες .

Δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο και φαίνομαι φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι ,

και τους πληρώνεις ακόμα; είσαι κορόιδο. η τράπεζα έχει την ευθύνη που σου έδωσε πίστωση χωρίς εξασφάλιση.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 26 Αύγ 2017, 13:30

Χρειάζεται να έχεις δικηγόρο ή έστω να παραστει ο δικηγόρος ως αντιπρόσωπος σου.

Για τον τόπο της δικής, μπορεί να είναι ο τόπος κατοικίας σου ή ο τόπος σύναψη της σύμβασης. Συνήθως βάζουν όρο ότι αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Αθήνας, κοίτα τη σύμβαση.

Εννοείται ότι μπορείς να μην πας, ωστόσο αυτό σημαίνει ερημοδικία (= θα γίνει δεκτή η αγωγή).
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 26 Αύγ 2017, 15:45

Σωστά , στις συμβάσεις αναγράφεται ότι "αρμόδια είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας" . Το ότι κατοικώ μόνιμα 300χλμ. από την Αθήνα , αλλάζει τον κανόνα ; Ή έχω δικαίωμα να τον αλλάξω και πώς ; Επίσης αν γνωρίζεις , κάθε πότε μπορούν να ασκούν καινούργια αγωγή , για το ίδιο χρέος/κάρτα ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 26 Αύγ 2017, 16:03

Όχι, δεν αλλάζει.

Για το ίδιο χρέος δεν μπορούν να ασκησουν άλλη αγωγή. Εκτός αν απορριφθεί η πρώτη ως απαράδεκτη. Για άλλο χρέος μπορούν οποτεδήποτε.
1 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 28 Αύγ 2017, 17:11

Μπορεί η τράπεζα/ζες να εκδώσει διαταγή πληρωμής , χωρίς να ενημερωθώ προηγουμένως ; Η δ/γή πληρωμής προηγείται και η αγωγή - αν γίνει - έπεται ; Αν εκδοθεί διαταγή πληρωμής , τι κάνω ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Αύγ 2017, 19:42

Στην διαταγή πληρωμής δεν ενημερωνεσαι, αλλά στην περίπτωση σου δεν μπορεί η τράπεζα να ζητήσει έκδοση διαταγης πληρωμής.
0 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 29 Αύγ 2017, 11:58

Όπως πάντα , κάθε απάντηση παράγει ερωτήσεις . Για πιο λόγο "στην περίπτωση μου δεν μπορεί η τράπεζα να ζητήσει έκδοση διαταγής πληρωμής" ; Επειδή το χρέος προέρχεται από πιστωτικές ; Επειδή κατέθεσα τις κάρτες με δική μου πρωτοβουλία και συνεχίζω - μέχρι χθες - να πληρώνω ; 'Ή άλλο ; Υποθέτω ότι μπορούν να κάνουν Καταγγελία Σύμβασης . Αν ναι πως αντιδρώ .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Αύγ 2017, 12:52

Η διαταγή πληρωμής στηριζεται σε κάποιο χρεόγραφο.

Καταγγελία και αγωγή θα κάνουν. Δεν ξέρω, ίσως αν επικαλεστείς αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, κάτι να γίνει.
1 .

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 29 Αύγ 2017, 13:18

Οι Συμβάσεις που έχω υπογράψει δεν θεωρούνται χρεόγραφα ; Υποθέτω ότι θα κάνουν , ότι κάνουν , μετά από τουλάχιστον 3μηνη ΜΗ πληρωμή της δόσης . Σωστά ; Σε ιντερνετικά σχόλια διαβάζω - αλλά δεν έχω πεισθεί ακόμη - ότι η κατάθεση εξωδίκου προς τις τράπεζες , είναι μοχλός πίεσης για επίτευξη διακανονισμού . Η άποψή σου επ'αυτού ; Η "αντικειμενική αδυναμία" σηκώνει πολύ νερό . Επειδή δε φαίνομαι φιλοξενούμενος και έχω σύνταξη , θα κατηγορηθώ έως και "πλούσιος" , άρα η "αντικειμενική αδυναμία" πάει περίπατο .
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”