Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες
-
ManiMania
- Rookie poster

Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες
Οφείλω σε τράπεζες από πιστωτικές κάρτες . Αδυνατώ να τις πληρώσω , οπότε τις κατήργησα με δική μου πρωτοβουλία . Έστειλα επιστολές εσωκλείοντας τις κατεστραμμένες κάρτες και ζήτησα μείωση επιτοκίου , ή/και ποσού , ώστε να μπορέσω να εξοφλήσω . Μου δόθηκαν προφορικά , αρνητικές απαντήσεις . Συνέχισα να πληρώνω σε μηνιαία βάση , όμως οι τόκοι υπερβαίνουν πλέον το μηνιαίο ποσό που μπορώ να καταβάλω , άρα οδηγούμαι στο...πουθενά , αφού ποτέ δεν θα μπορέσω να εξοφλήσω . Προτίθεμαι να πάψω τις πληρωμές . Δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο και φαίνομαι φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι , άρα δεν μπορούν να μου πάρουν τίποτα. Όπως με ενημερώσατε προ καιρού , προσωποκράτηση δεν εφαρμόζεται για χρέη προς τράπεζες . Αν παρά ταύτα μου κάνουν κάποια αγωγή , (1) θα πρέπει να παρουσιασθώ στο Δικαστήριο ; (2) Με δικηγόρο ; (3) Μπορώ να μην παρουσιασθώ , (4) ή να παρουσιασθώ και να υπερασπισθώ μόνος μου τον εαυτό μου , ώστε να αποφύγω τα έξοδα ; (5) Κάθε πότε μπορούν να ασκούν καινούργια αγωγή ; Η αγωγή - αν γίνει - (6) θα γίνει στην πλησιέστερη πόλη του τόπου κατοικίας μου ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: Χρέη σε Τράπεζες από πιστωτικές κάρτες
ManiMania έγραψε:Οφείλω σε τράπεζες από πιστωτικές κάρτες .
Δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο και φαίνομαι φιλοξενούμενος σε φιλικό σπίτι ,
και τους πληρώνεις ακόμα; είσαι κορόιδο. η τράπεζα έχει την ευθύνη που σου έδωσε πίστωση χωρίς εξασφάλιση.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Χρειάζεται να έχεις δικηγόρο ή έστω να παραστει ο δικηγόρος ως αντιπρόσωπος σου.
Για τον τόπο της δικής, μπορεί να είναι ο τόπος κατοικίας σου ή ο τόπος σύναψη της σύμβασης. Συνήθως βάζουν όρο ότι αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Αθήνας, κοίτα τη σύμβαση.
Εννοείται ότι μπορείς να μην πας, ωστόσο αυτό σημαίνει ερημοδικία (= θα γίνει δεκτή η αγωγή).
Για τον τόπο της δικής, μπορεί να είναι ο τόπος κατοικίας σου ή ο τόπος σύναψη της σύμβασης. Συνήθως βάζουν όρο ότι αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Αθήνας, κοίτα τη σύμβαση.
Εννοείται ότι μπορείς να μην πας, ωστόσο αυτό σημαίνει ερημοδικία (= θα γίνει δεκτή η αγωγή).
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
ManiMania
- Rookie poster

Σωστά , στις συμβάσεις αναγράφεται ότι "αρμόδια είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας" . Το ότι κατοικώ μόνιμα 300χλμ. από την Αθήνα , αλλάζει τον κανόνα ; Ή έχω δικαίωμα να τον αλλάξω και πώς ; Επίσης αν γνωρίζεις , κάθε πότε μπορούν να ασκούν καινούργια αγωγή , για το ίδιο χρέος/κάρτα ;
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Όχι, δεν αλλάζει.
Για το ίδιο χρέος δεν μπορούν να ασκησουν άλλη αγωγή. Εκτός αν απορριφθεί η πρώτη ως απαράδεκτη. Για άλλο χρέος μπορούν οποτεδήποτε.
Για το ίδιο χρέος δεν μπορούν να ασκησουν άλλη αγωγή. Εκτός αν απορριφθεί η πρώτη ως απαράδεκτη. Για άλλο χρέος μπορούν οποτεδήποτε.
1 .

-
ManiMania
- Rookie poster

Μπορεί η τράπεζα/ζες να εκδώσει διαταγή πληρωμής , χωρίς να ενημερωθώ προηγουμένως ; Η δ/γή πληρωμής προηγείται και η αγωγή - αν γίνει - έπεται ; Αν εκδοθεί διαταγή πληρωμής , τι κάνω ;
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Στην διαταγή πληρωμής δεν ενημερωνεσαι, αλλά στην περίπτωση σου δεν μπορεί η τράπεζα να ζητήσει έκδοση διαταγης πληρωμής.
0 .

-
ManiMania
- Rookie poster

Όπως πάντα , κάθε απάντηση παράγει ερωτήσεις . Για πιο λόγο "στην περίπτωση μου δεν μπορεί η τράπεζα να ζητήσει έκδοση διαταγής πληρωμής" ; Επειδή το χρέος προέρχεται από πιστωτικές ; Επειδή κατέθεσα τις κάρτες με δική μου πρωτοβουλία και συνεχίζω - μέχρι χθες - να πληρώνω ; 'Ή άλλο ; Υποθέτω ότι μπορούν να κάνουν Καταγγελία Σύμβασης . Αν ναι πως αντιδρώ .
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Η διαταγή πληρωμής στηριζεται σε κάποιο χρεόγραφο.
Καταγγελία και αγωγή θα κάνουν. Δεν ξέρω, ίσως αν επικαλεστείς αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, κάτι να γίνει.
Καταγγελία και αγωγή θα κάνουν. Δεν ξέρω, ίσως αν επικαλεστείς αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, κάτι να γίνει.
1 .

-
ManiMania
- Rookie poster

Οι Συμβάσεις που έχω υπογράψει δεν θεωρούνται χρεόγραφα ; Υποθέτω ότι θα κάνουν , ότι κάνουν , μετά από τουλάχιστον 3μηνη ΜΗ πληρωμή της δόσης . Σωστά ; Σε ιντερνετικά σχόλια διαβάζω - αλλά δεν έχω πεισθεί ακόμη - ότι η κατάθεση εξωδίκου προς τις τράπεζες , είναι μοχλός πίεσης για επίτευξη διακανονισμού . Η άποψή σου επ'αυτού ; Η "αντικειμενική αδυναμία" σηκώνει πολύ νερό . Επειδή δε φαίνομαι φιλοξενούμενος και έχω σύνταξη , θα κατηγορηθώ έως και "πλούσιος" , άρα η "αντικειμενική αδυναμία" πάει περίπατο .
0 .