Συνταξιούχος ΙΚΑ ιδρύει ΙΚΕ

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Συνταξιούχος ΙΚΑ ιδρύει ΙΚΕ

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 25 Ιούλ 2017, 19:55

Καλησπέρα , πάλι εγώ . Συνταξιούχος του ΙΚΑ ιδρύει ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία) , με μοναδικό εταίρο τον εαυτό του και μηδενικό , ή σχεδόν μηδενικό κεφάλαιο . Διαχειριστής της ΙΚΕ θα είναι Ανεξάρτητος Λογιστής , ο οποίος είναι ήδη ασφαλισμένος σε κρατικό φορέα . (1η ερώτηση) Ο Συνταξιούχος έχει υποχρέωση ασφάλισής του σε κάποιον ασφαλιστικό κρατικό φορέα ; Απ'όσα διάβασα περί ΙΚΕ , δεν έχει . (2 η ερώτηση) Η ίδρυση της ΙΚΕ θα έχει επίπτωση στην σύνταξή του ; ΠΧ μείωση και πόσο ; (3η ερώτηση) Όταν διακόψει την λειτουργία της ΙΚΕ , σε πόσο χρονικό διάστημα θα επανέλθει η σύνταξή του στο κανονικό της επίπεδο ; Ευχαριστώ .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Συνταξιούχος ΙΚΑ ιδρύει ΙΚΕ

Δημοσίευσηαπό Adminović » 02 Αύγ 2017, 07:09

Υποχρέωση ασφάλισης σίγουρα όχι. Νομίζω δεν κόβεται η σύνταξη για μέτοχο σε ικε, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 02 Αύγ 2017, 14:16

Admin έγραψε:Υποχρέωση ασφάλισης σίγουρα όχι. Νομίζω δεν κόβεται η σύνταξη για μέτοχο σε ικε, αλλά δεν το ξέρω σίγουρα.

Ευχαριστώ . Έχω ήδη στείλει σχετική επιστολή στο ΙΚΑ . Επειδή προβλέπω ότι θα μου απαντήσουν ότι κόβεται η σύνταξη , ψάχνω στοιχεία για...αντεπίθεση , αλλά δεν ξέρω που να τα αναζητήσω . Εξαιρετικές οι επιλογές του τρελού και της τρελής !!
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 04 Οκτ 2017, 07:57

Δηλαδη εισαι συνταξιουχος του ΙΚΑ που συμμετεχεις σε ΙΚΕ πουλησες μεριδιο κληρονομιας και χρωτας τις πιστωτικες καρτες τις οποιες δεν θελεις να πληρωσεις λογο αδυναμιας ενω την ιδια ωρα ανοιγεις εταιρεια της οποια τα κερδη ψαχνεις τροπο να προφυλαξεις ως αφανης εταιρος
Οκ οσο παει γινεται και καλυτερο
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”