Για αλλη μια φορα το βασικο σημειο που ειχα αναλυσει και γραψει εδω και αλλου , ηταν οτι δεν υπαρχει σημερα αντιπολιτευση σοβαρη αλλα γελοιοτητες απο πικραμενους χαμενους που ο κοσμος τις αγνοει ακριβως γιατι γνωριζει τι γελοια υποκειμενα ειναι , και αφου εχει δεχθει στο πετσι του την πολιτικη τους.
Αρα η μοναδικη σοβαρη δυνατη αντιπολιτευση προερχεται αποκλειστικα και μονο απο μεσα απο τον ιδιο τον συριζα.
Φυσικο ειναι αφου ιδεολογικα μεν δεν μορεις να τον πεις ακριβως ομοιογενη αλλα και πρακτικα ακομα και να υπαρχουν συμπαγεις ομαδες , ακομα και μεσα σε αυτες το <<μικροβιο>> μια αριστερας, δεν θα μπορουσε να εξαφανιστει απο δαυτη, και αυτο ειναι καλο κατ εμε.
Εκει διαφερει και η αριστερα απο ολους τους αλλους αστικους σχηματισμους.
Οτι δεν δισταζει να κανει αυτοκριτικη που σπαει κοκαλα.
Τωρα λοιπον αυτο γινεται και θα γινεται συνεχως γιατι αυτο αναδεικνυει και την διαφορα ηθους .
Τα προβατακια που οι αστουληδες γνωριζαν σαν και δαυτους τερμα.Εδω θα γινεται ανταλαγη αποψεων ουδσας για τα παντα.
ΘΑ ΥΠΑΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΝΕ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ.
Η ουσια ομως ειναι κατι αλλο.
Αυτη την εχω εκθεσει πολλες φορες χωρις να παιρνω απαντηση απο κανενα ουσιαστικα γιατι απλα οποιος επιχειρει να απαντησει αφηνει αναπαντητο το τεραστιο θεμα του πλαισιου, του μετα.
Θα συνεχισω γιατι δεν μου αρεσουν τα μακρα κειμενα που κουραζουν .
Δικαιωση στο θεμα αντιπολιτευση
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Δικαιωση στο θεμα αντιπολιτευση
Για την ωρα ο Παναγιωτακης (ο Λαφαζανης οχι ο Καμμενος) οπως και ολη η αριστερη πλατφορμα,το χει βουλωσει με ανταλλαγμα το υπουργειακι του.
Ειναι που θα εφερναν το ''δευτερο κυμα ριζοσπαστικοποιησης'' τα χαιβανια (λες και υπηρχε πρωτο).Τελικα το μονο μου ηρθε ειναι το νιοστο κυμα πασοκοποιησης-σημιτοποιησης.
Μονο οι κομμουνιστες στην αντιπολιτευση πλεον,τελος τα ψεμματα.
Ειναι που θα εφερναν το ''δευτερο κυμα ριζοσπαστικοποιησης'' τα χαιβανια (λες και υπηρχε πρωτο).Τελικα το μονο μου ηρθε ειναι το νιοστο κυμα πασοκοποιησης-σημιτοποιησης.
Μονο οι κομμουνιστες στην αντιπολιτευση πλεον,τελος τα ψεμματα.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Ας δουμε λοιπον σε τι τοπιο γενικο ειμαστε σημερα που ο συριζα κληθηκε απο τον λαο να κανει ορισμενα πραγματα, που πραγματι ειχε πει οτι θα πραξει.
Ποιο ειναι το γενικο αλλα και το ειδικο πλαισιο.
Να απαντηθει κυριως απο αριτερους , αναρχικους και κομμουνιστες αν πραγματικα ο συριζα εχει την εξουσια.
Να απαντηθει εαν στο πλαισιο αυτο ειτε εκτος ευρωζωνης ειτε εντος , μπορουσε να εχει πραγματικη εξουσια το οιοδηποτε συμμαχικο αριστερο και κομμουνιστικο σχημα οπως ας πουμε αυτο που υπηρχε στην Κυπρο.
Να απαντηθει οτι εαν ο λαος εδεινε σε ενα αριστερο σχημα την πλειοψηφια , τι πρεπει να εκανε αυτο .......να μην δεχοταν να κυβερνησει?
Να δεχοταν αλλα να αλλαζε το πλαισιο αδιαφοροντας για το οτι δεν εχει κανενα συμμαχο?
Που θα οδηγουσε δηλαδη μια πληρης απομονωση της χωρας εφοσον ο λαος της δεν ειναι στο σημειο να ακολουθησει ακομα αυτη την αποψη και θεση , και στην πρωτη δυσκολια θα υπηρχε σοβαρο προβλημα ?
Οι συνθηκες δηλαδη δεν επετρεπαν αλλα παρ ολα αυτα, οπως στην Κυπρο , ο λαος εβγαζει με πλειοψηφια ενα ΑΚΕΛ ας πουμε στην <<εξουσια>>.
Ποιος ειναι ο συγχρονος ρολος μιας αριστερης αντιπολιτευσης ?
Να πετα πετρουλες στα τζαμακια της εξουσιας?
Ποιας εξουσιας?
Παει ποτε εξω αο τον Μπομπολα κανεας απο δαυτους να κανει κατι?
Απο τον Βαρδινογιαννη?
Απο τον Λατση?
Απο οιονδηποτε εχει δηλαδη την πραγματικη εξουσια , η πουλαει μαγγιες σε υπαλληλακια του παντα στυλ Σαμαρα Βενιζελου?
Αυτο φοβουνται αυτοι η μαλλον εχουν τα υπαλληλακια ακριβως για να τρωνε την λεντζα?
Ποιο ειναι το γενικο αλλα και το ειδικο πλαισιο.
Να απαντηθει κυριως απο αριτερους , αναρχικους και κομμουνιστες αν πραγματικα ο συριζα εχει την εξουσια.
Να απαντηθει εαν στο πλαισιο αυτο ειτε εκτος ευρωζωνης ειτε εντος , μπορουσε να εχει πραγματικη εξουσια το οιοδηποτε συμμαχικο αριστερο και κομμουνιστικο σχημα οπως ας πουμε αυτο που υπηρχε στην Κυπρο.
Να απαντηθει οτι εαν ο λαος εδεινε σε ενα αριστερο σχημα την πλειοψηφια , τι πρεπει να εκανε αυτο .......να μην δεχοταν να κυβερνησει?
Να δεχοταν αλλα να αλλαζε το πλαισιο αδιαφοροντας για το οτι δεν εχει κανενα συμμαχο?
Που θα οδηγουσε δηλαδη μια πληρης απομονωση της χωρας εφοσον ο λαος της δεν ειναι στο σημειο να ακολουθησει ακομα αυτη την αποψη και θεση , και στην πρωτη δυσκολια θα υπηρχε σοβαρο προβλημα ?
Οι συνθηκες δηλαδη δεν επετρεπαν αλλα παρ ολα αυτα, οπως στην Κυπρο , ο λαος εβγαζει με πλειοψηφια ενα ΑΚΕΛ ας πουμε στην <<εξουσια>>.
Ποιος ειναι ο συγχρονος ρολος μιας αριστερης αντιπολιτευσης ?
Να πετα πετρουλες στα τζαμακια της εξουσιας?
Ποιας εξουσιας?
Παει ποτε εξω αο τον Μπομπολα κανεας απο δαυτους να κανει κατι?
Απο τον Βαρδινογιαννη?
Απο τον Λατση?
Απο οιονδηποτε εχει δηλαδη την πραγματικη εξουσια , η πουλαει μαγγιες σε υπαλληλακια του παντα στυλ Σαμαρα Βενιζελου?
Αυτο φοβουνται αυτοι η μαλλον εχουν τα υπαλληλακια ακριβως για να τρωνε την λεντζα?
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Και εαν ας πουμε εκανε κατι τετοιο απιθανο και απιστευτο , εντελως οπορτουνιστικα ενα γραφω, κομμουνιστικο κομμα τωρα, πως θα αντιμετωπιζε επιθεσεις ?
Σαμποταζ και κινηματα αστων που θα το διελυσαν πηγαινοντας πισω τον αγωνα χρονια πολλα που δεν ξερουμε και τι επιπτωσεις θα ειχαν?
Πως?
Ρωταω συνεχεια και απαντησεις γιοκ?
Εχει ενοπλα τμηματα ρε?
Πως θα στηριχτεις απο τον λαο εναντια σε μαζικη αστικη επιθεση?
Ποιον λαο αφου και αστοι φοβισμενοι και απο αναγκη θα σε εχουν στηριξει?
Δεν βλεπουν μερικοι πως κανουν τωρα τα ΜΜΕ των δολοφονων?
Ποια δυναμη εξωτερικη θα βοηθησει εστω σε μια φιλοαριστερη ατα ισια κατευθυνση με κομμουνιστικο προσημο?
Υπαρχει η οι μαγγιες του παμε ολοι μαζι σαν τους τρελλους στον Αδη πιανουν τοπο ?
Ας την γραψουν και αυτη αφου πρωτα βεβαια εχουν εξασφαλισει πλατια λαικη βαση και ενοτητα στο μεγαλο ποσοστο και εχουν εξασφαλισει και την αμυνα του κοσμου με ενολα λαικα τμηματα.
Αυτα γιατι τα κρυβουν οσοι πουλανε επανταση του γλυκου νερου?
Ο κομμουνιστης συντροφοι και φιλαρακια δεν κρυβει τις θεσεις του ουτε καν στον επαναστατικο τομεα που στην πραξη απειτει αιμα.
Ποιος θα το κανει τωρα ρε, ποιος θα κολουθησει ετσι ωστε να υπαρξουν ανατροπες και να παρει στα χερια του ο εργαζομενος την παραγωγικη διαδικασια αφου ο ιδιος δεν θελει?
Δεν ελει ρε, φοβαται οτι θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι του, και ισως με οτι βλεπει τωρα δεν εχει αδικο.
Τον απασχολουν ολα αυτα που σας γραφω, οι συμμαχιες βασικο, η αλλαγη συνολικου πλαισιου που την θεωρει τωρα αδυατη, τα κεφαλαια που θα πρεπει να υπαρξουν για μια στοιχειωδη υπαρξη του μετα και αναπτυξη.
Ολα αυτα πρεπει να μπουν και να απαντηθουν τωρα και οχι αυριο στο μελλον οταν ισως οι συνθηκες ειναι πιο ευνοικες και αλλαξουν.
Λογια λοιπον γαι ψηφαλακια γνωριζουμε ολοι οι κομμουνιστες να λεμε.
Τα λεγαμε με επιτυχια αλλα ειχαμε καποτε και μεγαλυτερο ευηκον ους που τωρα εχει χαθει.
Εργα ομως ,πραξεις δεν μπορουμε να προκαθορισουμε με καπια επιτυχια στον εργαζομενο, για αυτο και δεν εμιστευεται τωρα τα ΚΚ.
Για μενα θαυμα ηταν η κυβερνησιμοτητα , και οχι η εξουσια ε, του ΑΚΕΛ.
Δεν το περιμενα.
Και ρωτησα και απαντηση δεν πηρα.
Επρεπε εκει το Κομμουνιστικο Κομμα Κυπρου να κυβερνησει ναι, η οχι.
Γιατι αν καποιος απαντησει οχι τοτε πρεπει να παει να πιασει τον ψηφοφορο ενος κομμουνιστικου κομματος και να τον πεισει οτι εαν ελθει πρωτο και δεν κυβερνησει , τοτε γιατι αυτος να το ψηφισει. Για να βγει να περπατησει μεχρι το εκλογικο κεντρο για το κυκλοφοριακο και την καρδια του?
Σαμποταζ και κινηματα αστων που θα το διελυσαν πηγαινοντας πισω τον αγωνα χρονια πολλα που δεν ξερουμε και τι επιπτωσεις θα ειχαν?
Πως?
Ρωταω συνεχεια και απαντησεις γιοκ?
Εχει ενοπλα τμηματα ρε?
Πως θα στηριχτεις απο τον λαο εναντια σε μαζικη αστικη επιθεση?
Ποιον λαο αφου και αστοι φοβισμενοι και απο αναγκη θα σε εχουν στηριξει?
Δεν βλεπουν μερικοι πως κανουν τωρα τα ΜΜΕ των δολοφονων?
Ποια δυναμη εξωτερικη θα βοηθησει εστω σε μια φιλοαριστερη ατα ισια κατευθυνση με κομμουνιστικο προσημο?
Υπαρχει η οι μαγγιες του παμε ολοι μαζι σαν τους τρελλους στον Αδη πιανουν τοπο ?
Ας την γραψουν και αυτη αφου πρωτα βεβαια εχουν εξασφαλισει πλατια λαικη βαση και ενοτητα στο μεγαλο ποσοστο και εχουν εξασφαλισει και την αμυνα του κοσμου με ενολα λαικα τμηματα.
Αυτα γιατι τα κρυβουν οσοι πουλανε επανταση του γλυκου νερου?
Ο κομμουνιστης συντροφοι και φιλαρακια δεν κρυβει τις θεσεις του ουτε καν στον επαναστατικο τομεα που στην πραξη απειτει αιμα.
Ποιος θα το κανει τωρα ρε, ποιος θα κολουθησει ετσι ωστε να υπαρξουν ανατροπες και να παρει στα χερια του ο εργαζομενος την παραγωγικη διαδικασια αφου ο ιδιος δεν θελει?
Δεν ελει ρε, φοβαται οτι θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι του, και ισως με οτι βλεπει τωρα δεν εχει αδικο.
Τον απασχολουν ολα αυτα που σας γραφω, οι συμμαχιες βασικο, η αλλαγη συνολικου πλαισιου που την θεωρει τωρα αδυατη, τα κεφαλαια που θα πρεπει να υπαρξουν για μια στοιχειωδη υπαρξη του μετα και αναπτυξη.
Ολα αυτα πρεπει να μπουν και να απαντηθουν τωρα και οχι αυριο στο μελλον οταν ισως οι συνθηκες ειναι πιο ευνοικες και αλλαξουν.
Λογια λοιπον γαι ψηφαλακια γνωριζουμε ολοι οι κομμουνιστες να λεμε.
Τα λεγαμε με επιτυχια αλλα ειχαμε καποτε και μεγαλυτερο ευηκον ους που τωρα εχει χαθει.
Εργα ομως ,πραξεις δεν μπορουμε να προκαθορισουμε με καπια επιτυχια στον εργαζομενο, για αυτο και δεν εμιστευεται τωρα τα ΚΚ.
Δεν το περιμενα.
Και ρωτησα και απαντηση δεν πηρα.
Επρεπε εκει το Κομμουνιστικο Κομμα Κυπρου να κυβερνησει ναι, η οχι.
Γιατι αν καποιος απαντησει οχι τοτε πρεπει να παει να πιασει τον ψηφοφορο ενος κομμουνιστικου κομματος και να τον πεισει οτι εαν ελθει πρωτο και δεν κυβερνησει , τοτε γιατι αυτος να το ψηφισει. Για να βγει να περπατησει μεχρι το εκλογικο κεντρο για το κυκλοφοριακο και την καρδια του?
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Δεν το περιμενα.
Για μενα ουτε θαυμα,ουτε μη αναμενομενη ηταν η ψηφιση μνημονιου απο τους αλητες του ΑΚΕΛ.Το ιδιο και απο εσας.
Ο μικρος χρονος μεσα στον οποιο ξεβρακωθηκατε μου κανε εντυπωση μονο.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Για να ειμαι καθαρος λοιπον ως προς την προσωπικη μου θεση στην ολη υποθεση συριζα.
Στηριξα και στηριζω τον συριζα σαν την μονη ικανη λυση τωρα , γιατι συμφωνω 100% με την αποψη Ζιζεκ οτι στο πλεισιο το σημερινο το μονο που μπορουν να κανουν οι εργαζομενοι ειναι ενα.
Με αγωνες καθημερινους μικρες νικες λαικες που θα εχουν ομως ενα δυνατο αθροιστικο αποτελεσμα σε μιακατευθυνση που καθολου δεν θα αρεσει στις αντιδραστικες συντηρητικες δυναμεις γιατι θαυπαρχει το κοινωνικο γιγνεσθαι.
Μεσα σε αυτο το πλαισιο λοιπον η θεση μου ειναι στην αριστερη θεση του συριζα που σαν αναρχοκομμουνιστης εχω τις ενστασεις μου σε διαφορες καθημερινες θεσεις.
Φυσικα λοιπον δεν μου αρεσει καθολου η οπισοχωρηση σε θεσεις που οσως μπορουσαν να αποφευχθουν , αλλα επειδη γνωριζω προσωπα και πραγματα ακομα και στο ΚΚΕ , γνωριζω την πρακτικη δηλαδη, νομιζω οτι δεν υπαρχουν ενναλακτικες που κουνανε το πλαισιο.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Στον λαο της Ιταλιας και της Γαλλιας και της Ισπανιας και της Πορτογαλιας και της Ιρλανδιας εχει και εχει αρκετο λαο, αλλα σε πολιτικες σημερινες δυναμεις οχι.
Αυτο ειναι το γηπεδο λοιπον που παιζει με στημενη διαιτησια και αυτος ο αντιπαλος, Ενας βαρυς δισκινητος νεοφιλ αντιπαλος που θελει εξ αρχης να σε λειωσει και θα το ειχε πετυχει εαν αλλα στοιχεια δεν τον σταματουσαν εστω για λιγο.
Ας μην εχουμε ψευδαισθησεις και αμφιβολλιες για αυτα.
Δεν σταματησε ο συριζα τον Σοιμπλε. Σταματησε μεν οχι τοσο απο τον συριζα αλλα.......αλλα απο μια πολιτικη ορθη κατ εμε που ειχε γεωπολιτικο προσημο εστω του συριζα και του Κοτζια.
Εκει ναι ειχε μια πρωτη απιτυχια.
Αυτη η επιτυχια πρεπει με μαχη και φοβερες αντιδρασεις να διευρυνθει, δεν υπαρχει κατι αλλο.
Το αλλο το εγραψα.
Στηριξα και στηριζω τον συριζα σαν την μονη ικανη λυση τωρα , γιατι συμφωνω 100% με την αποψη Ζιζεκ οτι στο πλεισιο το σημερινο το μονο που μπορουν να κανουν οι εργαζομενοι ειναι ενα.
Με αγωνες καθημερινους μικρες νικες λαικες που θα εχουν ομως ενα δυνατο αθροιστικο αποτελεσμα σε μιακατευθυνση που καθολου δεν θα αρεσει στις αντιδραστικες συντηρητικες δυναμεις γιατι θαυπαρχει το κοινωνικο γιγνεσθαι.
Μεσα σε αυτο το πλαισιο λοιπον η θεση μου ειναι στην αριστερη θεση του συριζα που σαν αναρχοκομμουνιστης εχω τις ενστασεις μου σε διαφορες καθημερινες θεσεις.
Φυσικα λοιπον δεν μου αρεσει καθολου η οπισοχωρηση σε θεσεις που οσως μπορουσαν να αποφευχθουν , αλλα επειδη γνωριζω προσωπα και πραγματα ακομα και στο ΚΚΕ , γνωριζω την πρακτικη δηλαδη, νομιζω οτι δεν υπαρχουν ενναλακτικες που κουνανε το πλαισιο.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Στον λαο της Ιταλιας και της Γαλλιας και της Ισπανιας και της Πορτογαλιας και της Ιρλανδιας εχει και εχει αρκετο λαο, αλλα σε πολιτικες σημερινες δυναμεις οχι.
Αυτο ειναι το γηπεδο λοιπον που παιζει με στημενη διαιτησια και αυτος ο αντιπαλος, Ενας βαρυς δισκινητος νεοφιλ αντιπαλος που θελει εξ αρχης να σε λειωσει και θα το ειχε πετυχει εαν αλλα στοιχεια δεν τον σταματουσαν εστω για λιγο.
Ας μην εχουμε ψευδαισθησεις και αμφιβολλιες για αυτα.
Δεν σταματησε ο συριζα τον Σοιμπλε. Σταματησε μεν οχι τοσο απο τον συριζα αλλα.......αλλα απο μια πολιτικη ορθη κατ εμε που ειχε γεωπολιτικο προσημο εστω του συριζα και του Κοτζια.
Εκει ναι ειχε μια πρωτη απιτυχια.
Αυτη η επιτυχια πρεπει με μαχη και φοβερες αντιδρασεις να διευρυνθει, δεν υπαρχει κατι αλλο.
Το αλλο το εγραψα.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

Αλητες οι Κυπριοι Κομμουνιστες?
Κοιτα φιαλαρακο που κανεις και τον κομμουνιστη του γλυκου νερου.
Το να αποκαλεις συντροφους αλητες σε προσδιοριζει κατι αλλο απο αυτο που δηθεν ισχυριζεσαι μετα μανιας.
Η ορολογια αυτη σε Χρυσαυγιτη φαιρνει και με υποκειμενα σαν και δαυτα δεν εχω να διαλεχτω σε τιποτα.
Κοιτα φιαλαρακο που κανεις και τον κομμουνιστη του γλυκου νερου.
Το να αποκαλεις συντροφους αλητες σε προσδιοριζει κατι αλλο απο αυτο που δηθεν ισχυριζεσαι μετα μανιας.
Η ορολογια αυτη σε Χρυσαυγιτη φαιρνει και με υποκειμενα σαν και δαυτα δεν εχω να διαλεχτω σε τιποτα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Δικα σου συντροφακια ειναι και του Βενιζελου.Εγω ειμαι κομμουνιστης οχι κεντροαριστερος με κνιτικο παρελθον.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader