Κατύν

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Κατύν

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Απρ 2017, 17:41

Ήταν τέτοιες μέρες (την 11η Απριλίου) του 1943, όταν ο Δρ. Γκαίμπελς ανακοίνωσε σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ότι τα στρατεύματά του ανακάλυψαν ένα ακόμα φρικιαστικό κομμουνιστικό έγκλημα στο Δάσος του Κατύν, που ευρίσκεται πλησίον της ομωνύμου πόλεως της Πολωνίας.




Χιλιάδες πτώματα, με μια σφαίρα στον σβέρκο (κλασσική μέθοδος δολοφονιών της σοβιετικής NKVD…), ευρέθησαν θαμμένα σε πρόχειρους ομαδικούς τάφους.


Εικόνα

Από την ταυτοποίηση των πτωμάτων, προέκυψε ότι επρόκειτο για Πολωνούς αξιωματικούς (8.000 τον αριθμό), αστυνομικούς, ιερείς, διανοουμένους και αιχμαλώτους πολέμου των Σοβιετικών δυνάμεων κατοχής.




Το έγκλημα έγινε από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940 (εποχήν κατά την οποία ίσχυε το σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ…), ο δε συνολικός αριθμός των δολοφονηθέντων Πολωνών έφθασε τις 22.000!

Εικόνα


Οι μελλοθάνατοι, που αποτελούσαν το «άνθος» της πολωνικής κοινωνίας, εκρατούντο σε διάφορα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, καθώς και σε φυλακές της δυτικής Λευκορωσσίας και δυτικής Ουκρανίας και η εξόντωσή τους αποφασίστηκε και διατάχθηκε από τον μεγαλύτερο εγκληματία του συγχρόνου κόσμου, τον Στάλιν ο οποίος τους θεωρούσε αξεπέραστο εμπόδιο στα σχέδιά του για την μελλοντική σοβιετοποίηση της Πολωνίας.


Εικόνα


Στα ρωσσικά αρχεία, ευρέθησαν αρκετά αποδεικτικά έγγραφα σχετικώς με την σφαγή, τα οποία η μετασοβιετικές ρωσσικές κυβερνήσεις έδωσαν στην δημοσιότητα, αναρτώντας τα στο διαδίκτυο. Το σπουδαιότερο είναι το «άκρως εμπιστευτικό» υπόμνημα του Μπέρια προς τον Στάλιν, με ημερομηνία 05/03/1940, το οποίο αναφέρει τα εξής για την ανάγκη ολοκληρωτικής εξοντώσεως των στηριγμάτων της πολωνικής κοινωνίας:

«Ένας μεγάλος αριθμός Πολωνών πρώην αξιωματικών του στρατού και άλλοι, κρατούνται αυτήν τη στιγμή στα στρατόπεδα της Νι Κα Βε Ντε ΕΣΣΔ ως κρατούμενοι πολέμου, καθώς και στις φυλακές των δυτικών περιφερειών της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Όλοι τους είναι στυγνοί εχθροί της σοβιετικής εξουσίας, γεμάτοι έχθρα για το σοβιετικό σύστημα. Η Νι Κα Βε Ντε ΕΣΣΔ θεωρεί σημαντικό: 1ον) Να εφαρμόσει την ανωτάτη ποινή – τουφεκισμό. 2ον) Το ζήτημα να εξεταστεί χωρίς να κληθούν οι συλληφθέντες και χωρίς την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων».

Στο έγγραφο υπάρχει η υπογραφή εγκρίσεως της σφαγής, από τον Στάλιν…




Επίσης, το «άκρως απόρρητο» έγγραφο που παραδόθηκε στον Χρουστσώφ από τον τότε αρχηγό της KGB (διάδοχο της NKVD), τον Μάρτιο του 1959, αναφέρει τα εξής για την εξόντωση του σώματος των Πολωνών αξιωματικών:

«21.857 άτομα τουφεκίστηκαν, εκ των οποίων τα 4.421 στο Δάσος του Κατύν (Περιφέρεια Σμολένσκ), 3.820 άτομα στο στρατόπεδο του Σταρομπέλσκ, κοντά στο Χάρκοβο, 6.311 άτομα στο στρατόπεδο του Οστάσκοβο (Περιφέρεια Καλίνιν), και 7.305 άτομα τουφεκίστηκαν σε άλλα στρατόπεδα και φυλακές της Δυτικής Ουκρανίας και της Δυτικής Λευκορωσσίας».


Εικόνα


Στις αναφορές της NKVD που υπάρχουν στα αρχεία, διαφαίνεται πως οι δυστυχείς κρατούμενοι αφήνονταν να πιστεύουν πως θα επέστρεφαν στις οικογένειές τους, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αντίσταση. Εν συνεχεία μεταφέρονταν στο Δάσος του Κατύν με τραίνα και συμφώνως με την μαρτυρία του αυτόπτου μάρτυρος Ντμίτρι Τοκάρεφ, που έγινε τον Μάρτιο του 1991, οι μελλοθάνατοι χωρίζονταν σε ομάδες των 250 ατόμων και εκτελούντο την νύχτα. Από τις εκσκαφές του 1943, προέκυψε πως περίπου το 20% των θυμάτων είχαν δεμένα πίσω τα χέρια.




Αμέσως μετά την φρικτή αποκάλυψη, οι Γερμανοί σχημάτισαν μια διεθνή δωδεκαμελή επιτροπή από ιατρούς, ιατροδικαστές και εγκληματολόγους με αντιπροσώπους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να εξετάσει τα πτώματα.




Την επιτροπή αποτελούσαν οι κάτωθι:




1.Dr. Birkle (Ρουμανία),
2.Dr. Miloslavich (Κροατία),
3.Prof. Palmieri (Ιταλία),
4.Dr. Orsos (Ουγγαρία),
5.Dr. Subik (Σλοβακία),
6.Dr. Marko Antonov Markov (Βουλγαρία),
7.Dr. Hajek (Βοημία και Μοραβία),
8.Prof. Naville (Ελβετία),
9.Dr. Speleers (Βέλγιο),
10.Dr. De Burlett (Ολλανδία),
11.Dr. Tramsen (Δανία) και
12.Dr. Saxen (Φινλανδία).


Η πρώτη αντίδρασις των δολοφόνων, ήτο η απόλυτος άρνηση της ευθύνης, χρεώνοντας την σφαγή στα SS. Έτσι, το πρώτο απαντητικό δημοσίευμα της «Πράβντα», με ημερομηνία 19 Απριλίου 1943, ανέφερε τα εξής:


«Έχοντας συνείδηση της οργής ολόκληρης της προοδευτικής ανθρωπότητας για τις σφαγές που διέπραξαν σε βάρος ειρηνικών πολιτών και ιδιαίτερα Εβραίων, οι Γερμανοί, προσπαθούν τώρα να εγείρουν το μίσος ευκολόπιστων ανθρώπων εναντίον των Εβραίων. Γι’ αυτόν τον λόγο εφηύραν μια ολόκληρη συλλογή από «Εβραίους κομισάριους», οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, συμμετείχαν στη δολοφονία των 10.000 Πολωνών αξιωματικών…».

Το 1944, όταν η περιοχή κατελήφθη από τους Σοβιετικούς, η «Σοβιετική Επιτροπή Ερεύνης», κάλεσε με την σειρά της πολλούς και διαφόρους διεθνείς παράγοντες, για να τους επιδείξει την «θηριωδία των S.S.», που –κατά τους Σοβιετικούς- διεπράχθη τον Αύγουστο του 1941, όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την περιοχή του Σμολένσκ. Ωστόσο, οι χειμερινές στολές που φορούσαν τα θύματα, καθιστούσε καταφανώς ψευδή την σοβιετική εκδοχή σε όποιον δεν φορούσε παρωπίδες ή δεν ήταν αυτό που έλεγε ο Λένιν, «χρήσιμος ηλίθιος».




Παρόμοια στάση, ετήρησαν και οι Αγγλο-αμερικανοί, οι οποίοι επέρριψαν την ευθύνη της σφαγής στην… Βέρμαχτ, παρότι εγνώριζαν πολύ καλώς –δια των πρακτόρων τους- ότι επρόκειτο για σοβιετικό έγκλημα.




Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε η Αγγλία, καθώς η εξόριστη Πολωνική κυβέρνηση που έδρευε στο Λονδίνο, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της φοβεράς ανθρωποσφαγής. Ωστόσο, ο Τσώρτσιλ υποστήριξε ανεπιφυλάκτως τις σταλινικές θέσεις και στις 24 Απριλίου του 1943 διαβεβαίωσε τον εγκληματία σοβιετικό σύμμαχό του ότι θα τασσόταν κατά οποιασδήποτε ερεύνης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Επιπροσθέτως, στις 27 Απριλίου απέστειλε νέο τηλεγράφημα στον αρχιδολοφόνο συνέταιρό του Στάλιν, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι θα επέβαλε «πειθαρχία» στην Πολωνική κυβέρνηση. Δηλαδή, πλήρη σιωπή. Και όχι μόνον στην πολωνική κυβέρνηση… Όπως αναφέρει ο γνωστός ιστορικός Νόρμαν Ντέιβις, στο βιβλίο του «Η Ευρώπη σε Πόλεμο»:

«Οι Βρετανοί στρατιώτες απειλήθηκαν με στρατοδικείο για “άκριτη φλυαρία”, αν υπαινίσσονταν κάτι διαφορετικό. Οι Βρετανοί κομμουνιστές και οι συμπαθούντες τους Σοβιετικούς έστελναν στο τύπο επιστολές επί επιστολών, με τις οποίες καταδίκαζαν τους Πολωνούς ως “φασίστες”, “αντισημίτες” και “ανεύθυνους”, ως αχάριστους συμμάχους που δεν στέκονταν στο ύψος τους».

Όσον αφορά τας ΗΠΑ, αναφέρει σχετικώς ο διαπρέπων στην χώρα, ελληνικής καταγωγής ιστορικός Τζουλιάδης:

«Ο πρόεδρος Ρούζβελτ ήταν ήδη πλήρως ενήμερος για τα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στο Δάσος του Κατύν. Στις 13 Αυγούστου 1943, ο Ρούζβελτ είχε λάβει μια απόρρητη έκθεση της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών που τη συνόδευε μια προσωπική επιστολή του Ουίνστον Τσόρτσιλ, η οποία καθιστούσε σαφές πως για το μαζικό φόνο ευθύνονταν οι Σοβιετικοί. Οι λεπτομέρειες που παρείχε η έκθεση ήταν ακριβείς και χωρίς κενά…». Τι απέγινε η έκθεση αυτή; Ιδού: «Η έκθεση καταχωνιάστηκε στους “φακέλους ασφαλείας” και δεν είδε το φως της δημοσιότητας παρά δεκαετίες αργότερα».

Το θέμα είναι, ότι μέχρι την δημόσια παραδοχή της ευθύνης για το έγκλημα πολέμου του Κατύν, που έγινε αρχικώς το 1990 από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και εκτενέστερα το 1992 από τον τότε πρόεδρο της Ρωσσίας, Μπορίς Γιέλτσιν, όλος ο κόσμος το λογάριαζε ως «ναζιστικό έγκλημα». Να θέσω, λοιπόν, το εξής ερώτημα: Πόσα άλλα παρόμοια εγκλήματα που θεωρούνται «ναζιστικά», τα έχουν διαπράξει οι «καλοί» του Β’ Π.Π., με προεξέχοντες τους «πολύ καλούς» Σοβιετικούς;





Γ. Δημητρακόπουλος



https://gianniotis.blogspot.gr/2017/04/ ... st_98.html
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 9706
Τοποθεσία: ГуляйПоле

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 13 Απρ 2017, 18:15

pluton έγραψε: Ήταν τέτοιες μέρες (την 11η Απριλίου) του 1943, όταν ο Δρ. Γκαίμπελς ανακοίνωσε σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ότι τα στρατεύματά του ανακάλυψαν ένα ακόμα φρικιαστικό κομμουνιστικό έγκλημα στο Δάσος του Κατύν, που ευρίσκεται πλησίον της ομωνύμου πόλεως της Πολωνίας.

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς


Επρεπε να του δοθεί το Νομπελ Ειρήνης για αυτή την τεραστια "ανακαλυψη"· καλα το λεω, ε Πλουτω;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Απρ 2017, 18:37

ВладимирВладимирович έγραψε:
pluton έγραψε: Ήταν τέτοιες μέρες (την 11η Απριλίου) του 1943, όταν ο Δρ. Γκαίμπελς ανακοίνωσε σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ότι τα στρατεύματά του ανακάλυψαν ένα ακόμα φρικιαστικό κομμουνιστικό έγκλημα στο Δάσος του Κατύν, που ευρίσκεται πλησίον της ομωνύμου πόλεως της Πολωνίας.

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς

pluton έγραψε: Δρ. Γκαίμπελς


Επρεπε να του δοθεί το Νομπελ Ειρήνης για αυτή την τεραστια "ανακαλυψη"· καλα το λεω, ε Πλουτω;


Αγαπητέ μου το θέμα είναι ποιος το λέει; ή αν είναι αλήθεια;

Δες και εδώ δεν είναι η πρώτη φορά που μιλώ για αυτό το έγκλημα (ΠΟΥ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ):

http://free.bbfοrum.co/topic4734.html

Σοβαρέψου.... και άσε τα προπαγανδιστικά εφέ....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions
Δημοσιεύσεις: 10961
Τοποθεσία: Αμέρικα

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 13 Απρ 2017, 18:39

Αυτό εμφανίστηκε τώρα που οι Πολωνοί τα έχουν πάρει στο κρανίο με τους ρώσους

Δυστυχώς αυτά ήταν πολύ συχνά, άλλωστε πόλεμος ήταν.

Οι μεγαλύτερες αγριότητες, έγιναν από τους Ιάπωνες, άλλωστε ήταν οι μόνοι που δεν έπεσαν τον ΒΠΠ, συνθηκολόγησαν μετά τις πυρηνικές που φάγανε. Ωστόσο είχαν καταλάβει μια τεράστια έκταση , όσο το μέγεθος της Κίνας, όπως και πολλά νησιά ειρηνικού. Απ ότι φαίνεται δεν επένδυσαν στην ανακάλυψη όπλων μαζικής καταστροφής, παρά μόνο σε βιολογικά όπλα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 9706
Τοποθεσία: ГуляйПоле

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 13 Απρ 2017, 18:55

pluton έγραψε:
Αγαπητέ μου το θέμα είναι ποιος το λέει; ή αν είναι αλήθεια;


Το θεμα είναι ότι τα ταγματασφαλιτικα απομεινάρια σαν εσενα εχουνε καψει τελειως την φλαντζα. Παλιες αγαπες δεν ξεχνιούνται βεβαια αλλα λιιιιιιγη τσιπα βρε μαλακες που εχετε θρασος και αναφέρεστε στον μεγαλυτερο εγκληματια της ανθρωπηνης ιστοριας σαν να ηταν ενας απλος επιστήμονας.
Ακου, "ντοκτορ Γκαιμπελς"... ε ρε πστη ένα γκουλαγκ που σας χρειαζεται
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 17104

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Απρ 2017, 22:21

ακουσα οτι ιδρυεται χουντικο /ταγματοσφαλιτικο κομμα ..πλακα θα εχει να ξεπερασει το κκε

ισως τοτε μας κανετε την χαρη και αυτοκτονησε τε ομαδικως να ησυχασουμε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions
Δημοσιεύσεις: 10961
Τοποθεσία: Αμέρικα

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 13 Απρ 2017, 22:28

έχουν ήδη 2 - 3 χουντικά κόμματα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49425
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2017, 00:50

ВладимирВладимирович έγραψε:
pluton έγραψε:
Αγαπητέ μου το θέμα είναι ποιος το λέει; ή αν είναι αλήθεια;


Το θεμα είναι ότι τα ταγματασφαλιτικα απομεινάρια σαν εσενα εχουνε καψει τελειως την φλαντζα. Παλιες αγαπες δεν ξεχνιούνται βεβαια αλλα λιιιιιιγη τσιπα βρε μαλακες που εχετε θρασος και αναφέρεστε στον μεγαλυτερο εγκληματια της ανθρωπηνης ιστοριας σαν να ηταν ενας απλος επιστήμονας.
Ακου, "ντοκτορ Γκαιμπελς"... ε ρε πστη ένα γκουλαγκ που σας χρειαζεται


Δεν ξερω τι ειναι πιο αστειο, το οτι μας φερνει τα λογια του δοκτωρος Γκαιμπελς σαν επιχειρηματα, ή που ανεβαζει συχνα πυκνα εικονιτσες απο την Ομαδα Αλητειας της ΝΔ :s_crazy
0 .

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 9706
Τοποθεσία: ГуляйПоле

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 14 Απρ 2017, 13:38

Γιατι σε εντυπωσιαζει, ειναι γνωστό οτι η νουδουλα με τις γκεμπελσικες ιδεες ειναι μονοζυγωτικα διδυμα.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 18109

Re: Κατύν

Δημοσίευσηαπό pluton » 14 Απρ 2017, 14:42

ВладимирВладимирович έγραψε:
pluton έγραψε:
Αγαπητέ μου το θέμα είναι ποιος το λέει; ή αν είναι αλήθεια;


Το θεμα είναι ότι τα ταγματασφαλιτικα απομεινάρια σαν εσενα εχουνε καψει τελειως την φλαντζα. Παλιες αγαπες δεν ξεχνιούνται βεβαια αλλα λιιιιιιγη τσιπα βρε μαλακες που εχετε θρασος και αναφέρεστε στον μεγαλυτερο εγκληματια της ανθρωπηνης ιστοριας σαν να ηταν ενας απλος επιστήμονας.
Ακου, "ντοκτορ Γκαιμπελς"... ε ρε πστη ένα γκουλαγκ που σας χρειαζεται



Έχω εντοπίσει κάποιους που είναι ντενεκέδες, αλλά ότι θα έπρεπε να ψάχνομαι μήπως ανήκεις σ αυτή την κατηγορία, δεν το περίμενα

1. Το άρθρο δεν είναι δικό μου, αυτός που το έχει γράψει έχει ονοματεπώνυμο και υπάρχουν στοιχεία που δημοσιεύτηκε.
2. Το διάβασα και βρήκα ότι ανταποκρίνεται στην ιστορική αλήθεια, τώρα αν αυτό πονάει κάποιους τι να κάνουμε;
3. Πράγματι αυτό το τεράστιο έγκλημα το απεκάλυψε ο Δρ Γκαίμπελς, επί 50 χρόνια οι κυβερνήσεις Πολωνίας και ΕΣΣΔ το απέδιδαν στους Ναζήδες (παραμύθιαζαν με γκαιμπελισμούς τους λαούς) και οι δυτικές κοινωνίες έκαναν γαργάρα το γεγονός για πολιτικούς λόγους... τα στοιχεία όμως ήταν αναμφισβήτητα και έτσι ΟΛΟΙ παραδέχτηκαν το τεράστιο έγκλημα που έγινε εις βάρος των Πολωνών από τους στρατιωτικούς συμμάχους του Χίτλερ στην περίοδο 1939-1941τους σοβιετικούς.


Εικόνα

Κοινή παρέλαση στρατευμάτων της Βέρμαχτ και του Κόκκινου Στρατού στη Μπρέστ το 1939 την εποχή που δρούσαν συμμαχικά κατά της Πολωνίας. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ όταν ήταν σύμμαχοι.




Είπα είναι τεράστιο το έγκλημα όχι τόσο για τον όγκο των νεκρών που εν ψυχρώ δολοφονήθηκαν αλλά διότι οι σοβιετικοί εκτέλεσαν 22.000 Πολωνούς οι οποίοι

Α. Ήταν όμηροι που παραδόθηκαν για να μη πέσουν στα χέρια των ναζήδων.
Β. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ο ανθός της πολωνικής κοινωνίας, έτσι ο Στάλιν προσπάθησε να αποκεφαλίσει την ηγεσία αυτού του λαού.

Εικόνα


Το κείμενο της πρότασης του Λαβρέντι Μπέρια προς τον Ιωσήφ Στάλιν για την μαζική εκτέλεση Πολωνών αξιωματικών.

Αυθεντικά αντίγραφα των σοβιετικών εγγράφων σχετιζόμενα με τη σφαγή του Κατύν. Το δεύτερο έγγραφο είναι διάταγμα εκτέλεσης, το οποίο υπέγραψαν ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Βιατσεσλάβ Μόλοτοφ, ο Κλιμέντ Βοροσίλοφ και ο Αναστάς Μικογιάν.

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».


Επιστροφή σε “Ιστορία”