Δικαιοδοσίες συμβουλίου επε

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
daimwn
Rookie poster
Rookie poster

Δικαιοδοσίες συμβουλίου επε

Δημοσίευσηαπό daimwn » 09 Απρ 2017, 19:17

Καλησπέρα ανηκω σε μία επε, έχω διαβάσει το καταστατικό και κάποιους άλλους νόμους που αναφέρονται μέσα , το συμβούλιο της επε αυτής παίρνει κάποιες αποφάσεις οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον και δεν γνωρίζω αν έχουν δικαίωμα να πάρουν τέτοιες αποφάσεις.
Για να είμαι ακριβής αλλάζουν τιμές σε κάποιες υπηρεσίες που προσφέρουμε .
Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν κάποια άλλα έγγραφα που μπορώ να ζητησω ή να βρω κάπως που μπορώ να δω τις δικαιοδοσίες του συμβουλίου , μέσα στο καταστατικό υπάρχουν άλλα είναι περιορισμένες, ως παράδειγμα δεν μπορώ να βρω αν έχουν δικαίωμα χωρίς την απόφαση από μία γενική συνέλευση για αλλαγή τιμών.
Αυτό είναι μία απορία ώς παράδειγμα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι που μπορώ να βρω τα ακριβή δικαιώματα και υποχρεώσεις του συμβουλίου και ποια αλά έγγραφα αναφέρουν πληροφορίες εκτός από το καταστατικό και τα φεκ που αναφέρονται μέσα σε αυτό που είναι όμως κοινά για τις περισσότερες επε.
Ευχαριστώ
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Δικαιοδοσίες συμβουλίου επε

Δημοσίευσηαπό Adminović » 09 Απρ 2017, 19:58

Καλησπέρα.
Αν κατάλαβα καλά είσαι μέτοχος σε ΕΠΕ.
Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις καθορίζονται κυρίως από το καταστατικό. Αυτό πρέπει να δεις. Αν δεν λέει κάτι ειδικά για τις τιμές, τότε είναι αρμόδιο να τις καθορίζει εκείνο.
Τί ποσοστό έχεις;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

daimwn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό daimwn » 10 Απρ 2017, 20:44

Η επε ειναι χωρισμενη σε 200 μερη-μετοχους η οπως λεγεται και εγω εχω το 1 μερος , στο καταστατικο λεει οτι καθε ενας μπορει να εχει μονο μια μοναδα.
Οσο αφορα τις τιμες δεν αναφερει κατι το καταστατικο το εχω κανει φυλλο και φτερο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 11 Απρ 2017, 09:13

Τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα
Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με άλλους μετόχους και να θέσετε το θέμα στη γενική συνέλευση.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”