Άμα βρισκόσασταν στην έρημο...

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Άμα βρισκόσασταν στην έρημο...

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Μαρ 2017, 16:47

ή γενικά σε οποιαδήποτε ακραία κατάσταση τι θα κάνατε για να επιβιώσετε;

Εγώ το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι το πρόβλημα της αφυδάτωσης και μετά το φαΐ.
Έχουμε ακούσει πολλά περιστατικά που πολλοί ήπιαν τα ούρα τους.
Εντάξει άμα δεν έχεις τίποτα μαζί σου θα πιεις τα ούρα σου.

Αλλά σκεφτόμουν.
Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να μην αφυδατωνόμαστε.
Δλδ άμα εγώ σε μια έρημο αντί για νερό, τυχαίνει να έχω sprite μαζί μου δε θα με κρατήσει για λίγο παραπάνω;

Άρα γιατί λένε ότι μόνο με το νερό ενυδατωνόμαστε;
Εδώ στην έρημο να είσαι και μια sprite μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Άρα γιατί να μην πίνουμε κάθε μέρα sprite σε νορμάλ συνθήκες αντί για νερό; :s_crazy

Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τη ζάχαρη σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά η ζάχαρη δεν δίνει ενέργεια έτσι κι αλλιώς;
Αλλά θέλω να πω τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

ΥΓ: Έχω δει τόσες πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ επιβίωσης που σκέφτομαι τι θα έκανα εγώ στη θέση τους. Λες και θα μου τύχει ποτέ
0 .

Στύγιος

Re: Άμα βρισκόσασταν στην έρημο...

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 13 Μαρ 2017, 17:11

impostor έγραψε:ή γενικά σε οποιαδήποτε ακραία κατάσταση τι θα κάνατε για να επιβιώσετε;

Εγώ το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι το πρόβλημα της αφυδάτωσης και μετά το φαΐ.
Έχουμε ακούσει πολλά περιστατικά που πολλοί ήπιαν τα ούρα τους.
Εντάξει άμα δεν έχεις τίποτα μαζί σου θα πιεις τα ούρα σου.

Αλλά σκεφτόμουν.
Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό για να μην αφυδατωνόμαστε.
Δλδ άμα εγώ σε μια έρημο αντί για νερό, τυχαίνει να έχω sprite μαζί μου δε θα με κρατήσει για λίγο παραπάνω;

Άρα γιατί λένε ότι μόνο με το νερό ενυδατωνόμαστε;
Εδώ στην έρημο να είσαι και μια sprite μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Άρα γιατί να μην πίνουμε κάθε μέρα sprite σε νορμάλ συνθήκες αντί για νερό; :s_crazy

Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τη ζάχαρη σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά η ζάχαρη δεν δίνει ενέργεια έτσι κι αλλιώς;
Αλλά θέλω να πω τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

ΥΓ: Έχω δει τόσες πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ επιβίωσης που σκέφτομαι τι θα έκανα εγώ στη θέση τους. Λες και θα μου τύχει ποτέ

Θα σε αφυδατώσει χειρότερα και θα χρειαστείς τριπλάσιες ποσότητες νερού, δώρον άδωρον.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις επίσης ναυαγών στον β' παγκόσμιο πόλεμο στον Ειρηνικό ή στον Ατλαντικό που αναγκάστηκαν να πιουν θαλασσινό νερό έστω και σε γουλιές , αν δεν διασώζονταν σε 2 μέρες ,φυσικά πέθαιναν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Μαρ 2017, 17:42

Στύγιος έγραψε:
Θα σε αφυδατώσει χειρότερα και θα χρειαστείς τριπλάσιες ποσότητες νερού, δώρον άδωρον.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις επίσης ναυαγών στον β' παγκόσμιο πόλεμο στον Ειρηνικό ή στον Ατλαντικό που αναγκάστηκαν να πιουν θαλασσινό νερό έστω και σε γουλιές , αν δεν διασώζονταν σε 2 μέρες ,φυσικά πέθαιναν.

Δλδ εσύ άμα βρεθείς στην έρημο και διψάς του κέρατα και έχεις μαζί σου μόνο sprite δεν θα την πιεις;
Από το τίποτα....

Δλδ στην έρημο μόνο 2 μέρες ζεις χωρίς νερό;
Τόσο λίγο αντέχουμε;
Γιατί εγώ έβλεπα κάτι survivor εκπομπές (κανονικές όχι τη μούφα που παίζει τώρα) με περιπτώσεις ανθρώπων που άντεξαν αρκετές μέρες σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Μήπως και ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει κάποιο σύστημα επιβίωσης που ενεργοποιείται και σε κάνει να αντέχεις λίγο παραπάνω μέχρι να γίνει κανένα θαύμα και να σωθείς;
Το ένστικτο της επιβίωσης που λέμε.

Ξέρεις γιατί τα σκέφτομαι αυτά; Γιατί βλέπω πχ αυτά που λένε περί υγιεινής διατροφής και διατροφικής πυραμίδας και όλα αυτά που λένε οι διατροφολόγοι και σκέφτομαι πόσο πολυτελής είναι η καθημερινή μας διατροφή και σκέφτομαι ότι σε μια ακραία συνθήκη που δεν έχεις να φας ούτε πίτουρα πώς μπορείς και επιβιώνεις με ρίζες δέντρων;

Σε τελική ανάλυση θέλω να πω μήπως οι διατροφικές μας συνήθειες είναι υπερπολυτελείς και παίρνουμε παραπάνω απ' όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας πραγματικά;

Μήπως φταίει ο υπερκαταναλωτισμός, ο πλούτος αγαθών, η επίπλαστη ευμάρεια, το κακό κεφάλαιο και ο καπιταλισμός;
Έπρεπε με κάποιον τρόπο η συζήτηση να καταλήξει εκεί.

Εν κατακλείδι αν σε μια έρημο μπορείς να ζήσεις με τόσα λίγα, τι τα θέλουμε τόσα πολλά αγαθά;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 13 Μαρ 2017, 20:37

Αυτό που κάναν άλλοι είναι ότι πιναν τα ουρα τους.

Η γκαζόζα δεν λύνει το πρόβλημα, ωστόσο στη θέα της και μόνο ο απελπισμενος θα σπευσει να πιει.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Μαρ 2017, 21:09

Αν μπορεις να κοψεις απο καπου, ειναι οι θερμιδες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 13 Μαρ 2017, 23:38

σίγουρα θα έχεις κάτι πάνω σου, ας πούμε ένα σακίδιο, στο σακίδιο κάποια σακούλα, οπότε τι κάνεις; Για κάποιες ώρες δεν πας πουθενά, ψάχνεις ένα σημείο που νομίζεις ότι έχει σκιά, σκάβεις μια λακούβα, βάζεις από πάνω την σακούλα ώστε στην μέση να κάνει κύρτωση, από κάτω βάζεις κάτι για να μαζέψει τις σταγόνες που δημιουργούνται στην σακούλα από τους υδρατμούς.

Μετά υπάρχουν εναλλακτικές, πίνεις τα ούρα σου, για φαγητό, από ποντίκια, φίδια, ότι πράσινο βρεις δεντράκι βρεις και μεγάλη εξοικονόμηση στο νερό. Καλύτερα να κοιμάσαι την μέρα, να μαζεύεις νερό και να περπατάς την νύχτα που η θερμοκρασία πέφτει κοντά στους 0° νομίζω πως θα διασχίσεις την έρημο, ένα άλλο κόλπο θα ήταν αν ήξερες να διαβάζεις τους αστερισμούς.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”