Μου αναβουν τα λαμπακια ομως οταν ακουω να κλαιγονται στην πιατσα οι εξης (αλληλοεπικαλυπτομενες) κατηγοριες:
α) ΔΥ
β) Παλιοι ελευθεροι επαγγελματιες
γ) Ιδιοκτητες ακινητων
δ) Ατομα με 4ψηφιες< καταθεσεις στην τραπεζα
Ηταν ενας που τοτε με τις αδειες ελεγε ''Που τα βρισκουν τοσα εκατομυρια,τι να τα κανεις κιολας.Εγω εχω 1-2 κατοσταρικα στην τραπεζα και δεν χρειαζομαι παραπανω''
1-2 κατοσταρικα,σαν να λεμε 1-2 στραγαλια.
Το ιδιο ατομο μετα απο λιγες μερες κλαιγοταν για το ποσο δυσκολη ειναι η κατασταση
Ενας αλλος (συνταξιουχος δημοσιου λογικα) λεει οτι του κοψανε συνολικα 15.000 το χρονο απο τη συνταξη. Δε λεει ομως οτι για να του εκοψαν τοσο,πρεπει να επαιρνε το μηνα γυρω στο 3000 και ακομα και σημερα θα παιρνει γυρω στα 1500.
Αλλος παραπονιεται για τον υψηλο ΕΝΦΙΑ,δε λεει ομως οτι εκμεταλευεται τα ακινητα του και παιρνει λεφτα και απο εκει.
Ενδεικτικες περιπτωσεις αναφερω,στην πραξη δεν ειναι 2 και 3 ειναι παρα πολλοι.Και κλαιγονται σε βαθμο που καλυπτουν και αλλους που εχουν λογο να κλαιγονται.
Και δε λεω οτι επειδη ο αλλος εχει καποιες καταθεσεις ή ενα αλφα υψηλο εισοδημα δικαιουται το κρατος να του τα παρει (σε επιπεδο καπιταλιστικης κοινωνιας παντα). Λεω ομως οτι αμα εχεις 1-2 κινητα,καταθεσεις,δικη σου επιχειρηση κλπ τοτε ρε φιλε δεν περνας δυσκολα,απλως δε ζεις τοσο καλα οσο παλια,ΟΚ.
Δυσκολα ειναι αμα εισαι μεροδουλι μεροφαι ή δεν μπορεις να κερδιζεις καν το καθημερινο σου φαγητο.
Δυσκολα ειναι επισης για τους νεους που οι περισσοτεροι ζουν απο το γονεικο λιπος το οποιο δε θα τους ξελασπωνει για παντα.
Δεν χρειαζεται να κλαιγομαστε χωρις λογο,εκτος και αν το κανουμε για να μην μας πιανει το ματι