Δραχμούλα μου

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δραχμούλα μου

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Δεκ 2016, 17:23

Το πόσο έχει ανέβει το κόστος ζωής του μέσου νοικοκυριού από το 1999 όταν πληρώναμε σε δραχμές, αποδεικνύει o πίνακας που ακολουθεί.

Όπως παρατηρούμε στον πίνακα που ανάρτησε χρήστης στο διαδίκτυο, το μόνο που έχει μειωθεί, από το 1999 είναι ο μισθός!. Τότε δηλαδή, εισπράταμε 170.000 σε δραχμές (500 ευρώ) και τώρα εισπράτουμε, 480 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 163.000 δραχμές.

Το κόστος αγοράς σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα μέσα σε 15 χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί με κορυφαία παραδείγματα το εισιτήριο λεωφορείου και το πετρέλαιο θέρμανσης που έχουν αυξηθεί κατά 400%!

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον πίνακα:

- Το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 62 δρχ το λίτρο (0.18 ευρώ) το 1999 έναντι 0.9 ευρώ το 2015 (306 δρχ το λίτρο). Αύξηση 400%.

- Η βενζίνη 180 δρχ το λίτρο (0,52 ευρώ) το 1999 έναντι 1,7 ευρώ το 2015 η 580 δρχ το λίτρο (αύξηση 227%).

- Η τυρόπιτα το 1999 στοίχιζε 100 δρχ. (0,29 ευρώ) και σήμερα κοστίζει 1,4 ευρώ. Εχει δηλαδή ακριβύνει κατά 383%.

- Ο φραπέ, κόστιζε 500 δρχ (1,47 ευρώ) και σήμερα κοστίζει 3 ευρώ (αύξηση 104%).

- Για τσιγάρα πληρώναμε το 1999, 400 δρχ (1,20 ευρώ), και σήμερα κοστίζουν 4 ευρώ. (αύξηση 233%).

- Για το νερό δίναμε 50 δρχ (0,15 ευρώ) και το 2015 στοιχίζει 0.5 λεπτά του ευρώ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Δραχμούλα μου

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Ιαν 2017, 17:26

Τελείωσαν τα παραμύθια του ευρώ για τον ελληνικό λαό, παρά την πολυετή προπαγάνδα των συστημικών κομμάτων και των ΜΜΕ, που εμφανίζουν το ευρώ ως… μονόδρομο!

Έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταίρας ΑLCO για το περιοδικό ΖΕRO, η καθαρή πλειοψηφία του ελληνικού λαού...
(58%) πιστεύει ότι η ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη ήταν λάθος, ενώ υπέρ του ευρώ επιμένει το 38%.

Επιπλέον, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ευρωζώνη δεν θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ το 40% πως θα συνεχίσει.

ethnikismos
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 07 Φεβ 2017, 17:24

Υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην Ε.Ε.: “Απορώ γιατί οι Έλληνες επιμένουν να πνίγονται στο τέλμα του γερμανικού ευρώ”

https://www.youtube.com/watch?v=_ZZp0fGJ4f4
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 16 Φεβ 2017, 02:16

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Φεβ 2017, 19:02

0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Φεβ 2017, 19:05

Και ο Χιόνης δραχμικός; :sgrat:

Τι γίνεται ρε ΕΛς, έχει αρχίσει σοβαρό λόμπι υπέρ της Δραχμής;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Φεβ 2017, 21:37

Είδες αυτά τα τελευταία 7 χρόνια να βγάζουν ένα καθηγητή να τους εξηγεί γιατί θα είναι καταστροφή το Ευρώ; Δεν έχει υπάρξει αυτή η συζήτηση και αν έχει γίνει έχει πέσει τάκα, για τον Καζάκη ο οποίος βάζει ένα σωρό παπαριές στο ενδιάμεσο θα μπορούσε να γίνει σοβαρή συζήτηση, αλλά με παπαριές στο ενδιάμεσο δεν γίνεται.

Από την άλλη υπάρχουν και κάποιοι φανατικοί υποστηριχτές του Ευρώ που πλέον αλλάζουν γνώμη, γιατί φυσικά δεν μπαίνει φράγκο στην τσέπη τους. Οι περισσότεροι γενικά είναι υπέρ της Δραχμής, ούτε συνδέσεις με δολάρια, ούτε με Ευρώ μπορούν να αναστρέψουν την οικονομία, βέβαια αυτό συνεπάγεται με εμπορικές συμφωνίες με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ή την ΕΕ που πρέπει να γίνουν στο διάστημα της αποχώρησης, αν φυσικά αφήσουν ελεύθερη την Ελλάδα που δεν νομίζω.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Φεβ 2017, 21:40

pluton έγραψε:Το πόσο έχει ανέβει το κόστος ζωής του μέσου νοικοκυριού από το 1999 όταν πληρώναμε σε δραχμές, αποδεικνύει o πίνακας που ακολουθεί.

Όπως παρατηρούμε στον πίνακα που ανάρτησε χρήστης στο διαδίκτυο, το μόνο που έχει μειωθεί, από το 1999 είναι ο μισθός!. Τότε δηλαδή, εισπράταμε 170.000 σε δραχμές (500 ευρώ) και τώρα εισπράτουμε, 480 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 163.000 δραχμές.

Το κόστος αγοράς σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα μέσα σε 15 χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί με κορυφαία παραδείγματα το εισιτήριο λεωφορείου και το πετρέλαιο θέρμανσης που έχουν αυξηθεί κατά 400%!

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον πίνακα:

- Το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 62 δρχ το λίτρο (0.18 ευρώ) το 1999 έναντι 0.9 ευρώ το 2015 (306 δρχ το λίτρο). Αύξηση 400%.

- Η βενζίνη 180 δρχ το λίτρο (0,52 ευρώ) το 1999 έναντι 1,7 ευρώ το 2015 η 580 δρχ το λίτρο (αύξηση 227%).

- Η τυρόπιτα το 1999 στοίχιζε 100 δρχ. (0,29 ευρώ) και σήμερα κοστίζει 1,4 ευρώ. Εχει δηλαδή ακριβύνει κατά 383%.

- Ο φραπέ, κόστιζε 500 δρχ (1,47 ευρώ) και σήμερα κοστίζει 3 ευρώ (αύξηση 104%).

- Για τσιγάρα πληρώναμε το 1999, 400 δρχ (1,20 ευρώ), και σήμερα κοστίζουν 4 ευρώ. (αύξηση 233%).

- Για το νερό δίναμε 50 δρχ (0,15 ευρώ) και το 2015 στοιχίζει 0.5 λεπτά του ευρώ.

αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα

Σοβαρό επιχείρημα είναι ότι δεν αυξήθηκαν παράλληλα αναλογικά οι μισθοί στην μεταβατική περίοδο.

Η ακρίβεια ενός αντικειμένου είναι αναλογική ως προς τον μισθό και το κόστος ζωής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Φεβ 2017, 21:45

απ ότι φαίνεται τα επόμενα χρόνια η κόντρα θα αυξηθεί περισσότερο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ παρά με τις υπόλοιπες χώρες.

Οι ΗΠΑ για δεύτερη φορά στην Ιστορία θα διαλύσουν άλλη μια Ένωση ή θα προσπαθήσουν τουλάχιστον. :D :s_rofl

Που πας ρε Τράμπα να τα βάλεις με το Θηρίο που ονομάζεται Ευρώπη; :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 23 Φεβ 2017, 10:32

ΩΩΩΩΩΩΠΠΠΠΠΠΠΠΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Επιστροφή σε “Οικονομία”