Σύμφωνα με e-mail που μου έστειλε φίλος , παρακάτω απαριθμούνται τα προνόμια των βουλευτών . Ακόμη κι αν ο κατάλογος δεν είναι απόλυτα σωστός , σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα . Εξωφρενικά επίσης προνόμια έχουν όλοι οι υπάλληλοι της Βουλής . ΕΡΩΤΗΜΑ : Έχω το δικαίωμα να ασκήσω κάποιο ένδικο μέσο εναντίον τους , είτε μόνος μου , είτε συμπαρασύροντας και άλλους 10 , 100 ή περισσότερους ????????? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
1. Μηνιαίος μισθός 6.100€!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό συντάξεως μηνιαίως 4.880€.,σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250€/ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000€ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500€ για οργάνωση γραφείου και 1.000€ τις εορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά…!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600€ τον μήνα, έναν χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και έναν στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά την διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.
Αυτά τα εξωφρενικά προνόμια, εν καιρώ «δήθεν Κρίσεως», τα απολαμβάνουν 300 τεμπέληδες, που επέλεξες με την ψήφο σου, φίλε μου, ενώ εσύ είτε δουλεύεις σαν σκλάβος τώρα πια, για ψίχουλα, είτε δεν δουλεύεις καν!
Αγωγή εναντίων βουλευτών ;;;;;;;;;;
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Αγωγή εναντίων βουλευτών ;;;;;;;;;;
Αγωγή μπορείς να κάνεις. Μήνυση αν κάνεις ίσως να μην προχωρήσει.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
ManiMania
- Rookie poster

Admin έγραψε:Αγωγή μπορείς να κάνεις. Μήνυση αν κάνεις ίσως να μην προχωρήσει.
Τώρα συνειδητοποίησα ότι όποια ερώτηση αφορά "Νομική Επιστήμη" απαντάς εσύ ως Administrator . Πάντως ευχαριστώ . (1) Αλλά με ποιο σκεπτικό , ποιες προϋποθέσεις και ποιες απαιτήσεις μπορεί να στοιχειοθετηθεί Αγωγή ; Είναι δουλειά δικηγόρου Αστικών Υποθέσεων , ή κάτι πιο εξειδικευμένο ; (2) "Κάποιος" οφείλει σε τράπεζες 10,000 κι άλλα τόσα στην εφορία . πότε μπορεί να τεθεί θέμα προσωποκράτησης ;
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Δεν είναι όλα τα μέλη του φόρουμ νομικάριοι.
Αγωγή κατά βουλευτή μόνο αστική υπόθεση μπορεί να είναι.
Δεν ξέρω, εξαρτάται για ποιο λόγο θα κάνεις αγωγή.
Για τα χρέη στην εφορία μπορούν να σε μπουζουριάσουν. Για αυτά στην τράπεζα, όχι.
Για τα χρέη στην εφορία μπορούν να σε μπουζουριάσουν. Για αυτά στην τράπεζα, όχι.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

-
ManiMania
- Rookie poster

Admin έγραψε:Δεν είναι όλα τα μέλη του φόρουμ νομικάριοι.
Ζητώ Δικηγόρο για να ασκήσω αγωγή εναντίων των προνομίων του Βουλευτικού Σώματος . Όχι ατομικά κατά βουλευτού/τών , οι οποίοι προστατεύονται ΚΑΙ από το "ακαταδίωκτο" , (Σύνταγμα Αρθρο 62) . Και 2η αγωγή εναντίων των Υπαλλήλων της Βουλής , για τους ίδιους λόγους . Θεωρώ (σωστό , ή λάθος;) ότι από τα προνόμιά τους θίγεται η Σύνταξή μου , άρα έχω έννομο συμφέρον . Πως θα "ανακαλύψω" τον Δικηγόρο που έχει τις γνώσεις και την διάθεση να ασχοληθεί ; Θυμίζω ότι κατοικώ στις παρυφές μικρού χωριού στην Μάνη , με πλησιέστερη πόλη την Καλαμάτα κι αν υπάρχει ο ζητούμενος Δικηγόρος , θα βρίσκεται στην Αθήνα , ή στην Θεσσαλονίκη στην καλλίτερη περίπτωση . Ναί ψάχνω ψύλλους στ'άχυρα , αλλά πολύ θα το χαιρόμουν ...
0 .