Για να είναι μια Διαθήκη ισχυρή , μη δυναμένου ουδενός να την προσβάλει , αρκεί να είναι χειρόγραφη με συνυπογραφή ενός μάρτυρα ; Όταν υπάρχει συγγενής 1ου βαθμού , μπορεί να αποκλεισθεί , αφήνοντάς του ένα ποσό πχ 50ευρώ ; Ή με άλλο τρόπο ;
Το παρακάτω κείμενο είναι σωστό ; Σήμερα ... Νοεμβρίου 2016 , ημέρα ............ , εγώ ο συντάσσων και υπογράφων την παρούσα , έχων σώας τας φρένας , δηλώνω ότι : Επιθυμώ όπως , μετά τον θάνατό μου η κινητή ή/και ακίνητη περιουσία μου , καθώς και μετρητά χρήματά μου , είτε ευρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό είτε οπουδήποτε αλλού , το αυτοκίνητό μου και η οικοσκευή μου, καθώς και όποια οικονομικά δικαιώματα υπάρχουν , ή θα υπάρξουν , να περιέλθουν στ................................ , άνευ ουδενός όρου , ή περιορισμού και μη δυναμένου ουδενός να διαταράξει αυτήν την επιθυμία μου .
Στ.. .............................. αφήνω 50€(πενήντα ευρώ) .
Διαθήκη . πως γράφω μια ισχυρή Διαθήκη ;
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Διαθήκη . πως γράφω μια ισχυρή Διαθήκη ;
ManiMania έγραψε:Για να είναι μια Διαθήκη ισχυρή , μη δυναμένου ουδενός να την προσβάλει , αρκεί να είναι χειρόγραφη με συνυπογραφή ενός μάρτυρα ;
Θα πρέπει να την γράψεις εσύ, όλη με το χέρι σου, να βάλεις ημερομηνία και υπογραφή από κάτω και να γράψεις πάνω σαν τίτλο τη λέξη ΔΙΑΘΗΚΗ. Επίσης, θα πρέπει να είναι σαφές ποιον θέτεις ως κληρονόμο και να μην υπάρχουν μουτζούρες ή διαγραφές.
Μάρτυρας δεν χρειάζεται.
Αν θες να είναι πιο ίσχυρη και να μην μπορεί κανένας να την προσβάλει ως πλαστή, πας σε συμβολαιογράφο και του δίνεις το χαρτί αυτό να το φυλάει ή (ακόμα καλύτερα, αλλά κοστίζει λίγο παραπάνω) του λες να γίνει μυστική διαθήκη και στο φάκελλο που θα σου δώσει, βάζεις αυτό το χαρτί και αυτός μετά το σφραγίζει παρουσία 3 μαρτύρων.
Όταν υπάρχει συγγενής 1ου βαθμού , μπορεί να αποκλεισθεί , αφήνοντάς του ένα ποσό πχ 50ευρώ ; Ή με άλλο τρόπο ;
Αν είναι συγγενής πρώτου βαθμου δεν μπορεί να αποκλεισθεί τελείως. Ούτε τα 50 ευρώ σε σώζουν. Εκτός αν ο συγγενής αυτός έχει διαπράξει εναντίον σου κάποιο σοβαρό αδίκημα (πχ απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη), οπότε μπορείς να τον αποκληρώσεις.
Ο άλλος τρόπος είναι να μεταβιβάσεις αυτά που θες σε αυτόν που θες όσο είσαι εν ζωή.
Σήμερα ... Νοεμβρίου 2016 , ημέρα ............ , εγώ ο συντάσσων και υπογράφων την παρούσα , έχων σώας τας φρένας , δηλώνω ότι : Επιθυμώ όπως , μετά τον θάνατό μου η κινητή ή/και ακίνητη περιουσία μου , καθώς και μετρητά χρήματά μου , είτε ευρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό είτε οπουδήποτε αλλού , το αυτοκίνητό μου και η οικοσκευή μου, καθώς και όποια οικονομικά δικαιώματα υπάρχουν , ή θα υπάρξουν , να περιέλθουν στ................................ , άνευ ουδενός όρου , ή περιορισμού και μη δυναμένου ουδενός να διαταράξει αυτήν την επιθυμία μου .
Στ.. .............................. αφήνω 50€(πενήντα ευρώ) .
Καλό είναι να πεις και τον τόπο, πχ στο σπίτι μου στην Αθήνα.
Θα πεις σκέτο "ολόκληρη η κινητή και ακίνητη περιουσία μου" και τίποτα άλλο. Στην κινητή περιουσία περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, οι μετοχές ή άλλα οικονομικά δικαιώματα.
Επίσης, θα λες η "παρούσα διαθήκη" και στο σώας τας φρένας να προσθέσεις "ευρισκόμενος σε πλήρη νηφαλιότητα και έχοντας πλήρη συνείδηση των πράξεών μου".
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
ManiMania
- Rookie poster

Re: Διαθήκη . πως γράφω μια ισχυρή Διαθήκη ;
Καλώς τον ! Τελικά έχεις γίνει Νομικός μου Σύμβουλος αμισθί . Σ'ευχαριστώ και πάλι . Ο Τραμπ-ούκος , καλά το πάει για την ώρα . Πιθανολογώ μέχρι και να τον λατρέψουν οι Αμερικανοί(και μόνον αυτοί) ως το τέλος της 8ετίας...
0 .