Δαμόκλειος Σπάθη της Εφορίας
-
ManiMania
- Rookie poster

Δαμόκλειος Σπάθη της Εφορίας
Πάνω απ'το κεφάλι μου κρέμεται η Δαμόκλειος Σπάθη της Εφορίας . Έχουμε ένα συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας , μαζί με την σύντροφό μου , όπου αναγράφεται ότι "...ο εκμισθωτής ενοικιάζει στους 2 μισθωτές εξ'αδιαιρέτου..." . Είναι αρκετή η αναφορά "εξ'αδιαιρέτου" για να μας προστατεύσει από πιθανές κατασχέσεις της εφορίας ; Χρειάζεται (στο συμβόλαιο) πέραν της απλής αναφοράς και λεπτομερής περιγραφή της οικοσκευής εντός και εκτός οικίας ; Ή ονειρεύομαι ότι μπορώ να προστατευθώ με την έννοια "εξ'αδιαιρέτου" ; Ή αν αυτό δεν ισχύει , πως μπορώ να προστατευθώ ; Πιστεύω επίσης ότι η "εξ'αδιαιρέτου" ενοικίαση , ΔΕΝ μας καθιστά αυτόματα και "εξ'αδιαιρέτου" υπόχρεους προς την εφορία . Σωστά ; Όποιες απόψεις σεβαστές . Ευχαριστώ .
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Δαμόκλειος Σπάθη της Εφορίας
Αν κάνουν κατάσχεση στην οικοσκευή, θα πρέπει να κάνει ανακοπή η σύντροφος. Καλύτερα να το κάνει εκείνη το ενοικιαστήριο παρά εσύ.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
ManiMania
- Rookie poster

Admin έγραψε:Αν κάνουν κατάσχεση στην οικοσκευή, θα πρέπει να κάνει ανακοπή η σύντροφος. Καλύτερα να το κάνει εκείνη το ενοικιαστήριο παρά εσύ.
Υπέθεσα ότι έπαψες να με βλέπεις γι αυτό άνοιξα καινούργιο θέμα . Η σύντροφός μου , ως έχουσα έννομο συμφέρον και μη οφείλουσα τίποτα στην εφορία(και πουθενά αλλού) , δικαιούται να κάνει την ανακοπή . Σωστά ; Τί έξοδα εμπεριέχει μία ανακοπή ; Είναι συσχετισμένα με το ύψος της κατάσχεσης ; Πόσο συχνά μπορεί να επανέρχεται η εφορία ; Η ανακοπή είναι τείχος προστασίας , ή υπάρχει , ή μπορεί να υπάρξει "παράδρομος" και να εφαρμοσθεί η κατάσχεση ; Δεν μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα το ενοικιαστήριο .
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Κοίτα, η εφορία γενικά δεν έχω ακούσει να έχει κατασχέσει οικοσκευές κλπ, αλλά θεωρητικά μπορεί να το κάνει. Κάπου 500 ευρώ θα είναι το κόστος. Η σύντροφος σου θα πει ότι τα κατσχεθέντα ανήκουν στην ίδια.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

-
ManiMania
- Rookie poster

Admin έγραψε:Κοίτα, η εφορία γενικά δεν έχω ακούσει να έχει κατασχέσει οικοσκευές κλπ, αλλά θεωρητικά μπορεί να το κάνει. Κάπου 500 ευρώ θα είναι το κόστος. Η σύντροφος σου θα πει ότι τα κατσχεθέντα ανήκουν στην ίδια.
Σε υπερευχαριστώ για την καθοδήγηση . Ελπίζω ότι εδώ τέλειωσα , τουλάχιστον για την ώρα .
0 .