Απειλουν τα ΑμΕΑ τον ευρωπαικο πολιτιζμο;

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Απειλουν τα ΑμΕΑ τον ευρωπαικο πολιτιζμο;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Σεπ 2016, 12:07

Με αφορμη τη συνεντευξη του Μαμαλου...

Σήκωσε την Ελλάδα για ακόμη μια φορά στα χέρια του.

Έκανε περήφανους όσους τον στήριξαν, έκανε περήφανους όσους πραγματικά συγκινούνται όταν ακούν τον εθνικό ύμνο, βλέπουν την σημαία της Ελλάδας και ξέρουν πραγματικά τι είναι ο Παύλος Μάμαλος.

Ο Ελληνας γίγαντας που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο δεν είχε μια ζωή εύκολη μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα του, έγινε ακόμη μεγαλύτερο από τους συνανθρώπους του. Ειδικότερα από το σχολείο, εκεί που αναγκάστηκε να τα παρατήσει πριν πάει καν στο Γυμνάσιο...

Η ιστορία όμως ξεκινά πριν 45 χρόνια όταν γεννήθηκε το 1971 στον Ασπρόπυργο. Τελείωσε το νηπιαγωγείο αλλά όταν άρχισε το δημοτικό, υπέστη πολιομυελίτιδα που τον χτύπησε στα δύο πόδια και τα νέκρωσε. «Πήγα στον Καναδά σε γιατρούς, κάνανε ό,τι μπορούσαν και απλούστατα μου είπαν “μην κάνεις την εγχείρηση, γιατί είναι μια εγχείρηση πολύ επίπονη και πολύ επικίνδυνη για τον οργανισμό σου”. Mου είπαν ότι αρχίζει από πάνω, από τον αυχένα και ανοίγουν όλη τη σπονδυλική στήλη μέχρι κάτω όλο τον κορμό του ποδιού, δηλαδή ανοίγουν όλο το κεφάλι, την σπονδυλική στήλη, το αριστερό πόδι.. ανοίγουν τον άνθρωπο και ψάχνουν να βρουν το νεύρο το οποίο έχει πάθει την ζημιά, αλλά αυτό είναι πολύ επίπονο για κάποιον να την κάνει και είναι και πολύ επικίνδυνο. Tελικά με συμβούλεψαν οι γιατροί στον Καναδά να μην την κάνω, γιατί μπορεί να πειράξουν κανένα άλλο νεύρο και να μου νεκρωθούν και τα χέρια…» έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξη του παλαιότερα.

Το μαρτύριο του όμως δεν είχε τελειώσει. Το σχολείο αποδείχθηκε εφιάλτης. «Τα παιδιά με κοροϊδεύανε στο σχολείο, με λέγανε ανάπηρο, κούτσαβο και τέτοια πράγματα. Εγώ καθόμουν σε μια γωνιά και έκλαιγα, όταν κτύπαγε το κουδούνι και ανέβαιναν τα παιδιά πάνω, εγώ καθόμουν από κάτω και έκλαιγα. Μου πετούσαν τις τσάντες από το παράθυρο και μου ερχόντουσαν στο κεφάλι και με κορόιδευαν. Δεν με παίρνανε σε εκδρομές, δεν με παίρνανε σε πενταήμερες, καθόμουν μόνος στο σχολείο μέχρι να γυρίσουν τα άλλα παιδιά και έτσι κάποτε, όταν έφτασα στην έκτη δημοτικού, τα παράτησα το σχολείο τελείως και δεν πήγα γυμνάσιο».

Κλείστηκε στο σπίτι του, στο δωμάτιο του. Μέχρι τα 27... Εκεί βρήκε την διέξοδο του αθλητισμού και της Αρσης Βαρών. Βρήκε κίνητρο για την ζωή. Ξεκίνησε σοβαρά λίγο πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τότε που κατάφερε και πήρε την 6η θέση. Ακολούθησε ασημένιο στο Πεκίνο, χάλκινο στο Λονδίνο και τώρα η δικαίωση. Το χρυσό μετάλλιο.

Η οικογένεια του ήταν το μόνο του στήριγμα στα δύσκολα χρόνια. «Μόνος σου είσαι, πρέπει να στηρίζεσαι σε ότι μπορείς να κάνεις από μόνος σου ή με τη βοήθεια της οικογένειάς σου. Γι’ αυτό και είχαν σαν ήρωες τους γονείς μου. Τώρα που μεγάλωσα, έχω κοντά μου τη μάνα μου, τον πατέρα μου δυστυχώς τον έχασα. Σαν ίνδαλμά μου, λοιπόν, έχω αυτούς τους δύο.» Στα 35 του έμαθε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο, παντρεύτηκε και ζει από το επίδομα αναπηρίας γιατί δουλειά δεν μπορεί να βρει πουθενά.

Αλλά δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει και αποτελεί στα 45 του φωτεινό παράδειγμα... «Δυστυχία είναι να μην έχεις να φας, να μην έχεις δουλειά, να μην ασχολείσαι με τίποτα. Βλέπω καμιά φορά ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους, γιαγιάδες, παππούδες που πηγαίνουν στις λαϊκές και βουρκώνω, τρελαίνομαι και λέω, γιατί να μας καταντήσουν έτσι; Ευτυχία είναι τα πάντα. Αυτό που έφερα στη χώρα μου είναι ευτυχία, που ξημερώνει και πάω στο δικό μου γυμναστήριο και κάνω προπόνηση είναι ευτυχία. Για μένα όλα είναι ευτυχία. Και που είμαι σε αυτή τη κατάσταση, είναι ευτυχία. Αν ήμουν φυσιολογικός άνθρωπος και με πάταγε μια νταλίκα, πού θα ήμουν τώρα; Ενώ τώρα είμαι ευτυχισμένος…»

http://www.iefimerida.gr/news/289069/sy ... z4Kb1R2yIc

Ο Μαμαλος γιατι αντιμετωπιστηκε τοσο ρατσιστικα απο τα μαλακισμενα του σχολειου του(που προφανως μεγαλωσαν σε μπουρδελα και οχι σπιτια)?

Ηταν αλλοδαπος?
Ηταν μαυρος?
Ηταν μουσουλμανος?
Προκαλουσε ''συγκρουση πολιτιζμων'' και απειλουσε τον ντυτικο τροπο ζωης?

Θυμομαστε και πως εβλεπαν και βλεπουν πολλοι τους μεταναστες απο τα βαλκανια που και λευκοι ειναι και ΧΟ οι περισσοτεροι απο αυτους.

Βλεπουμε λοιπον οτι ενα μεγαλο κομματι της ελ κοινωνιας,με τον ιδιο τροπο που ειναι εχθρικη απεναντι σε μουσουλμανους λαθρομεταναστες με αφορμη τη θρησκεια τους,ειναι συχνα απεναντι και σε ΑμΕΑ και γενικα σε οποιονδηποτε κρινουν οτι ειναι τοσο διαφορετικος οσο και αδυναμος.

Γιατι προφανως κανεις δε θα παει στο Σοιμπλε να τον πει ''κουτσαβο'' ή στον Ομπαμα να τον πει ''αραπακλα''.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Απειλουν τα ΑμΕΑ τον ευρωπαικο πολιτιζμο;

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Σεπ 2016, 14:23

Ξέρω προσωπικά περίπτωση παραολυμπιονίκη, που είχε ακούσει και χειρότερα από τον Μάμαλο στο σχολείο. Αυτό την ανάγκασε να πάει σε ειδικό σχολείο για αμεα (ίσως αυτό έπρεπε να έχουν προτείνει και στον Μάμαλο) και τώρα είναι απόφοιτη της Νομικής και ασκουμενη δικηγόρος.

Όσο για τα τσογλάνια που κοροϊδεύουν αμεα, απλά έτσι έμαθαν στο σπίτι τους. Ένα μάτσο γύφτοι που απλά ψάχνουν κάτι για να αισθανθούν αυτοί καλύτεροι. Στις ΗΠΑ πχ υπάρχει πολύ λιγότερος ρατσισμός από εδώ ως προς τα αμεα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Μυαλο ο μπαγασας !
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Μυαλο ο μπαγασας ! » 22 Σεπ 2016, 12:19

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Η  έλλειψη  ανθρωπιστικής 
παιδείας και η πνευματική φτώχεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια 
του φαινομένου αυτού.
Από τη στιγμή που τα άτομα δεν διδάσκονται την 
αξία  της  ισότητας,  της  δικαιοσύνης,  της  ειρήνης,  του  σεβασμού  είναι 
εύκολο  να  παρασυρθούν  από  ρατσιστικές  αντιλήψεις.  Παράλληλα  το 
χαμηλό  μορφωτικό  επίπεδο  περιορίζει  τους  ορίζοντες  των  ανθρώπων  και 
αδρανοποιεί τη σκέψη τους με αποτέλεσμα να χειραγωγούνται εύκολα και 
να υιοθετούν άκριτα κάθε είδους στερεότυπα. Η κρίση των αξιών, όπως η 
ανηθικότητα,  ο  ανταγωνισμός,  η  γενικότερη  αμφισβήτηση  των 
ανθρωπιστικών ιδανικών καλλιεργούν το μίσος στις ψυχές των ανθρώπων 
που πυροδοτεί τις μεταξύ τους σχέσεις. 
0 .
Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο
Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος

Κώστας Βάρναλης

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 24 Σεπ 2016, 14:15

Αυτά είναι επιφανειακές κοινοτοπίες για να' χουμε να λέμε. Όταν όλοι κλείνουν τα μάτια απέναντι στη διαχρονικη στάση του κράτους στους ανάπηρους*, θεωρώ απολύτως αφελές να γίνονται μεμονωμένοι εστιασμοί για κομματικούς/προοδευτικούς λόγους, που ψάχνονται για ρατσιστικές εκδηλώσεις σε μεμονωμένα περιστατικά πολιτών αδιαφορώντας πλήρως για την διαχρονική στάση της πολιτείας.

Αλήθεια, σε πόσες υπόγειες διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, πεζόδρομους με σκαλάκια κλπ (ακόμη και σε "προοδευτικές" περιοχές) είδατε να υπάρχει πρόβλεψη ή έστω κατασκευαστική προσθήκη για αναπηρικά καροτσάκια; Ό,τι γίνεται ισχύει ως μεμονωμένο περιστατικό για το θεαθήναι. Αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, υπάρχουν δεκάδες.

Γενικώς, η νοοτροπία "ατενίστας" δεν είναι αντιρατσιστική πολιτική ούτε αντιρατσιστική παιδεία. Κατά τα άλλα, όπου αντιρατσιστικό χάπενινγκ, συναυλία, γκέι γάμος και πεπαιδευμένη χαρά, η προοδευτική Βασίλω πρώτη.

*Θεωρώ τον όρο ΑμΕΑ, ένα ακόμη άλλοθι που κρύβει περισσότερο ρατσισμό από αυτόν που θέλει να αποφύγει.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, έτσι;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Σεπ 2016, 13:32

Το σχολιο αναφεροταν σε ανθρωπινο επιπεδο,και οχι σε καθαρα πολιτικο,για την σκατοψυχια πολλων πολιτων που με διαφορες αφορμες, εθνικες, θρησκευτικες, εσχατως και...πολιτιστικες τα βαζουν με αδυναμες ομαδες του πληθυσμου.

Το θεμα των μουσουλμανων χωραει πολλες ιντελεκτουελ αναλυσεις για τον ευρωπαικο πολιτιζμο και την θεση της γυναικας,αλλα στην περιπτωση των ΑμΕΑ τετοιες πιπες δεν εχουν χωρο και η σκατοψυχια βγαινει χωρις μασκα:τους περιθωριοποιουμε απλως γιατι μπορουμε.

Οσο για τον ορο ΑμΕΑ, αν θες πες τους και κουτσαβλους αν το Αμεα σου φαινεται πολυ ''μπολιτιζτικα μαρξιστικο'' ή ''μπολιτικα ορθο'' και σε καταπιεζει.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 26 Σεπ 2016, 13:55

Λαχουρένιος έγραψε:Το σχολιο αναφεροταν σε ανθρωπινο επιπεδο,και οχι σε καθαρα πολιτικο,για την σκατοψυχια πολλων πολιτων που με διαφορες αφορμες, εθνικες, θρησκευτικες, εσχατως και...πολιτιστικες τα βαζουν με αδυναμες ομαδες του πληθυσμου.

Το θεμα των μουσουλμανων χωραει πολλες ιντελεκτουελ αναλυσεις για τον ευρωπαικο πολιτιζμο και την θεση της γυναικας,αλλα στην περιπτωση των ΑμΕΑ τετοιες πιπες δεν εχουν χωρο και η σκατοψυχια βγαινει χωρις μασκα:τους περιθωριοποιουμε απλως γιατι μπορουμε.

Οσο για τον ορο ΑμΕΑ, αν θες πες τους και κουτσαβλους αν το Αμεα σου φαινεται πολυ ''μπολιτιζτικα μαρξιστικο'' ή ''μπολιτικα ορθο'' και σε καταπιεζει.

Μα αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ. Ότι το σχόλιο αναφέρεται σε ανθρώπινο επίπεδο για να τονίσει την σκατοψυχία κάποιων ομάδων, χωρίς ούτε μία νύξη για τη στάση του καθ' ύλην αρμόδιου σε θέματα παιδείας, κουλτούρας και εφαρμογών τους στην καθημερινότητα, δηλαδή του κράτους.

Είναι το ίδιο κράτος που χρησιμοποιεί ή επιβάλλει τον όρο ΑμΕΑ, απλώς για να συσταθούν κάποιοι αντίστοιχοι οργανισμοί, ενώ στην πράξη αδιαφορεί πλήρως για τις συγκεκριμένες ομάδες.

Και καλώς ή κακώς, είναι άλλο πράγμα η πολιτική ορθότητα (που ούτως ή άλλως είναι ένα δογματικό άλλοθι με ανθρωπιστικό προσωπείο) και άλλο η πολιτική ορθολοξία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Σεπ 2016, 21:38

ΓΑΛΗ έγραψε:Μα αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ. Ότι το σχόλιο αναφέρεται σε ανθρώπινο επίπεδο για να τονίσει την σκατοψυχία κάποιων ομάδων, χωρίς ούτε μία νύξη για τη στάση του καθ' ύλην αρμόδιου σε θέματα παιδείας, κουλτούρας και εφαρμογών τους στην καθημερινότητα, δηλαδή του κράτους.

Επελεξα απλως στο συγκεκριμενο τοπικ να επικεντρωθω στο ανθρωπινο επιπεδο.Δεν ειπα οτι η πολιτικη πλευρα ειναι ασημαντη ή υποδεεστερη.

Και καλώς ή κακώς, είναι άλλο πράγμα η πολιτική ορθότητα (που ούτως ή άλλως είναι ένα δογματικό άλλοθι με ανθρωπιστικό προσωπείο) και άλλο η πολιτική ορθολοξία.

Η ΠΟ ειναι απλως κοσμιοτητα στο δημοσιο λογο,τιποτα παραπανω.
0 .

mitsokollias
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 27 Σεπ 2016, 15:45

Ο Μάμαλος είναι και κομμούνι οπότε δε σώζεται με τίποτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 27 Οκτ 2016, 19:08

mitsokollias έγραψε:Ο Μάμαλος είναι και κομμούνι οπότε δε σώζεται με τίποτε.

Τότε τί δουλειά είχε με τους Αλγερινούς ναζί;

Εικόνα
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 27 Οκτ 2016, 22:03

Στανταρ θα βρηκε στα αυγα πολλους συμμαθητες που του καναν μπουλινγκ τοτε
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”