Μονοϊδεϊσμός - Μονοθεματολογισμός
-
Freisinniger
- Maître des anions

Μονοϊδεϊσμός - Μονοθεματολογισμός
Νομίζω ένα από τα βασικά προβλήματα που έχω παρατηρήσει μεταξύ των Ελλήνων και άλλων λαών είναι πως εμείς πιστά ακολουθούμε μια ιδέα. Ας πούμε για παράδειγμα στην Ελλάδα μεταξύ φίλων και κλίκας συνήθως φαινόμενο είναι πως γαμάμε μια γυναίκα, αν το σεξ ήταν πετυχημένο και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες, άλλες κλίκες είναι το ποδόσφαιρο, το ποτό, οι έξοδοι, πολιτικοί κομπλεξισμοί, φίλοι της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, άλλοι της μαριχουάνας κλπ. Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως όλοι καταλήγουν να είναι σε μια κλίκα και να μιλάνε διαρκώς για μια θεματολογία. Αυτό στο εξωτερικό, μέχρι στιγμής δεν το έχω συναντήσει, κάνεις πολύ ευχάριστους διαλόγους για τα πάντα, από τον πιο απλό άνθρωπο μέχρι και τον πιο πλούσιο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
ksmyrn
- Rookie poster

Re: Μονοϊδεϊσμός - Μονοθεματολογισμός
Δεν εχω προσεξει κατι τετοιο. Σιγουρα καποιος αρεσκεται να μιλαει για κατι που τον ενδιαφερει πιο πολυ απο κατι αλλο, αλλα δεν θυμαμαι καποιον να μιλαει μονο για ενα θεμα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ειναι πολυ ενδιαφερον θεμα.
Θα διαφωνησω με το ποστ σου Μετρανιον απο την αποψη οτι τα περισσοτερα απο αυτα που ανεφερες και συγκεκριμενα,το σεξ,οι εξοδοι,το ποδοσφαιρο,τα αμαξια και μεχρι ενος σημειου τα πολιτικα,ειναι ολα θεματα συζητησης (τα μονα βασικα),του μεσου ελληναρα απο μια ηλικια και πανω.Επισης,θα προσεθετα και τα επαγγελματικα και οικογενειακα.Τα τελευταια χρονια εχουν ανεβει και οι μπουρδελοσυζητησεις.
Στην εφηβεια και τα πρωτα χρονια της ενηλικης ζωης πολλοι μπαινουν σε υποκουλτουρες με βαση το ντυσιμο και τη μουσικη,αλλα τα παρατανε οι περισσοτεροι για να βρουν γκομενα και δουλεια και γινονται σαν τον μεσο ελληναρα/καγκουρα/κλαρινογαμπρο.
Το χειροτερο ειναι οχι τοσο η μονοθεματικοτητα,αφου στην πραξη συζητανε 4-5 διαφορετικα θεματα,αλλα οτι αυτα που συζητουν και τα ενδιαφεροντα τους ειναι πολυ χοντροκομμενα,οπως και οι ιδιοι.
Το βρισκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ενας ανθρωπος που χει τελειωσει την τριτοβαθμια,ειναι κατω των 35-40 και δεχεται τοσα ερεθισματα απο ολο τον κοσμο,να χει για αγαπημενο ''καλλιτεχνη'' τον Οικονομο,και η μεγαλυτερη του διασκεδαση να ειναι το ντερμπι ολυμπιλαγου-βαζελου,λες και ειναι κανενας μπαρμπας σε βουνο τη δεκαετια του '60.
Πιστευω αν τα ενδιαφεροντα σου ειναι μονο η μπαλα,η Παολα και οι γκομενες,εισαι ενα βημα πριν την αποκτηνωση.Το επομενο βημα ειναι να σαι στο Αουσβιτς και να σπρωχνεις τους εβραιους μεσα στους φουρνους.
Ακομα χειροτερα,δεν ειναι ανεκτικοι απεναντι σε ανθρωπους με αλλα ενδιαφεροντα πχ εχω δει να κανουν καζουρα σε καποιον επειδη πηγε θεατρο (που δεν μου αρεσει ουτε και μενα,αλλα σεβομαι οποιου του αρεσει) ή επειδη δεν κανει σα λιγουρι με οποια γκομενα περναει.
Για αυτο προσωπικα αποφευγω να εχω πολλες παρτιδες με το μεσο ελληναρα/καγκουρα/κλαρινογαμπρο με εξαιρεση τα λιγα ατομα με τα οποια μπορω να συνυπαρξω απο αυτους επειδη ειναι πιο ανεκτικα.
Θα διαφωνησω με το ποστ σου Μετρανιον απο την αποψη οτι τα περισσοτερα απο αυτα που ανεφερες και συγκεκριμενα,το σεξ,οι εξοδοι,το ποδοσφαιρο,τα αμαξια και μεχρι ενος σημειου τα πολιτικα,ειναι ολα θεματα συζητησης (τα μονα βασικα),του μεσου ελληναρα απο μια ηλικια και πανω.Επισης,θα προσεθετα και τα επαγγελματικα και οικογενειακα.Τα τελευταια χρονια εχουν ανεβει και οι μπουρδελοσυζητησεις.
Στην εφηβεια και τα πρωτα χρονια της ενηλικης ζωης πολλοι μπαινουν σε υποκουλτουρες με βαση το ντυσιμο και τη μουσικη,αλλα τα παρατανε οι περισσοτεροι για να βρουν γκομενα και δουλεια και γινονται σαν τον μεσο ελληναρα/καγκουρα/κλαρινογαμπρο.
Το χειροτερο ειναι οχι τοσο η μονοθεματικοτητα,αφου στην πραξη συζητανε 4-5 διαφορετικα θεματα,αλλα οτι αυτα που συζητουν και τα ενδιαφεροντα τους ειναι πολυ χοντροκομμενα,οπως και οι ιδιοι.
Το βρισκω ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ενας ανθρωπος που χει τελειωσει την τριτοβαθμια,ειναι κατω των 35-40 και δεχεται τοσα ερεθισματα απο ολο τον κοσμο,να χει για αγαπημενο ''καλλιτεχνη'' τον Οικονομο,και η μεγαλυτερη του διασκεδαση να ειναι το ντερμπι ολυμπιλαγου-βαζελου,λες και ειναι κανενας μπαρμπας σε βουνο τη δεκαετια του '60.
Πιστευω αν τα ενδιαφεροντα σου ειναι μονο η μπαλα,η Παολα και οι γκομενες,εισαι ενα βημα πριν την αποκτηνωση.Το επομενο βημα ειναι να σαι στο Αουσβιτς και να σπρωχνεις τους εβραιους μεσα στους φουρνους.
Ακομα χειροτερα,δεν ειναι ανεκτικοι απεναντι σε ανθρωπους με αλλα ενδιαφεροντα πχ εχω δει να κανουν καζουρα σε καποιον επειδη πηγε θεατρο (που δεν μου αρεσει ουτε και μενα,αλλα σεβομαι οποιου του αρεσει) ή επειδη δεν κανει σα λιγουρι με οποια γκομενα περναει.
Για αυτο προσωπικα αποφευγω να εχω πολλες παρτιδες με το μεσο ελληναρα/καγκουρα/κλαρινογαμπρο με εξαιρεση τα λιγα ατομα με τα οποια μπορω να συνυπαρξω απο αυτους επειδη ειναι πιο ανεκτικα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Αλλο πραγμα αυτο με τις γκομενες,με εξαιρεση μια μειοψηφια που οντως ειναι players,χωνεται σε μπαρ,κλαμπ κλπ και γαμαει στα αληθεια,οι περισσοτεροι αρκουνται να σχολιαζουν γκομενες που περνανε (λες και περναει κατι που δεν εχουν ξαναδει) και μετα επιστρεφουν στην παλαμη τους ή την ασχημουλα γκομενα τους με την οποια εχουν συμβιβαστει.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ενδιαφέρον αυτά που αναφέρεις θα τα αναλύσω αργότερα είμαι κομμάτια από την δουλειά.
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Και εγώ διαφωνώ μαζί σου, μιλάμε τα ίδια άτομα μιλάνε για τα ίδια πράγματα μετά από την εφηβική ηλικία τους. Παραμένουν στα ίδια κολλημένοι και αμετανόητοι. Δεν είναι καθόλου θέμα συζήτησης οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται και προ κρίσεως μάλιστα καθόλου, τώρα απλώς που έσφιξαν τα ζωνάρια ασχολούνται πιο πολύ με την εργασία, δουλειά και πως θα βελτιωθούν. Αλλά γενικότερα οι ίδιες και ίδιες βαρετές συζητήσεις. Σε πολλές γυναικοπαρέες βέβαια σιχάθηκα να μιλάνε για πούτσες, σερβιέτες, πόσο καλό σεξ κάνει αυτός, αν είναι όμορφος και άλλες τέτοιες παπαργιές.
Στην πράξη το 90% της ομιλίας τους είναι για το ίδιο θέμα, τώρα αν το 10% το θεωρείς διαφορετικό θέμα δεν νομίζω.
Γιατί; Αφού είναι αυτή η μικρή κοινωνία και η κλίκα του που του αρέσει. Πχ κάποτε είχα καταλήξει με παρέα να μιλά συνέχεια για σκειτμπορντ και πως θα κάνουμε αυτό το κόλπο, βασικά δεν το θεώρησα αδιάφορο, αλλά πολύ ενδιαφέρον, αλλά έμπλεξε μέσα και η υποκουλτούρα Χιπ Χοπ και άλλα τέτοια παρακμιακά παραμύθια και αργότερα αρκετοί από αυτούς το γύρισαν σε χασίσια ναρκωτικά κλπ.
Μπα αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για το σύστημα ελεγχόμενα ανθρωπάκια, ο καθένας κάνει την κλίκα που του αρέσει και έτσι αποβάλλει όλη την ενέργεια στο θέμα που τον ενδιαφέρει, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να αποβάλουμε την ενέργειά μας στην δημιουργικότητα, εφευρέσεις, πειραματισμοί κλπ.
Σύμφωνοι λογικό είναι όταν αποστρέφεσαι ή προσπαθείς να βγεις από την κλίκα είναι λογικό να τρως κράξιμο και να σου ρίχνουν την ψυχολογία για να σε κάνουν σαν τα μούτρα τους.
Και αυτό πολύ δύσκολο, αλλά πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις παρέα με ένα αγράμματο γίδι ή εγγράμματο και πάλι γίδι που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κλίκα του;
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

Λαχουρένιος έγραψε:Αλλο πραγμα αυτο με τις γκομενες,με εξαιρεση μια μειοψηφια που οντως ειναι players,χωνεται σε μπαρ,κλαμπ κλπ και γαμαει στα αληθεια,οι περισσοτεροι αρκουνται να σχολιαζουν γκομενες που περνανε (λες και περναει κατι που δεν εχουν ξαναδει) και μετα επιστρεφουν στην παλαμη τους ή την ασχημουλα γκομενα τους με την οποια εχουν συμβιβαστει.
Δεν είναι καθόλου άλλο πράγμα, το έχουν φτάσει στο απροχώρητο μερικοί, βασικά δεν είπα να καταλήξουμε Γερμανοί που να μην κοιτάζουν τα ωραία γκομενάκια παρά να της βλέπουν απλά σαν γυναίκες πράγματα. Αλλά καλύτερα κάποιος να προσπαθεί παρά να λέει εμπειρίες του κώλου.
0 .

-
Freisinniger
- Maître des anions

ksmyrn έγραψε:Δεν εχω προσεξει κατι τετοιο. Σιγουρα καποιος αρεσκεται να μιλαει για κατι που τον ενδιαφερει πιο πολυ απο κατι αλλο, αλλα δεν θυμαμαι καποιον να μιλαει μονο για ενα θεμα.
μπορεί να έτυχες με καλά άτομα που μιλάνε για τα πάντα, συνήθως όμως....
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Metranion έγραψε:Και εγώ διαφωνώ μαζί σου, μιλάμε τα ίδια άτομα μιλάνε για τα ίδια πράγματα μετά από την εφηβική ηλικία τους. Παραμένουν στα ίδια κολλημένοι και αμετανόητοι. Δεν είναι καθόλου θέμα συζήτησης οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται και προ κρίσεως μάλιστα καθόλου, τώρα απλώς που έσφιξαν τα ζωνάρια ασχολούνται πιο πολύ με την εργασία, δουλειά και πως θα βελτιωθούν. Αλλά γενικότερα οι ίδιες και ίδιες βαρετές συζητήσεις. Σε πολλές γυναικοπαρέες βέβαια σιχάθηκα να μιλάνε για πούτσες, σερβιέτες, πόσο καλό σεξ κάνει αυτός, αν είναι όμορφος και άλλες τέτοιες παπαργιές.
Στην πράξη το 90% της ομιλίας τους είναι για το ίδιο θέμα, τώρα αν το 10% το θεωρείς διαφορετικό θέμα δεν νομίζω.
Oι πουτσες δεν ειναι διαφορετικο θεμα απο τις σερβιετες πχ?
Αλλο τι ποιοτητα χουν σαν θεματα.Γιατί; Αφού είναι αυτή η μικρή κοινωνία και η κλίκα του που του αρέσει. Πχ κάποτε είχα καταλήξει με παρέα να μιλά συνέχεια για σκειτμπορντ και πως θα κάνουμε αυτό το κόλπο, βασικά δεν το θεώρησα αδιάφορο, αλλά πολύ ενδιαφέρον, αλλά έμπλεξε μέσα και η υποκουλτούρα Χιπ Χοπ και άλλα τέτοια παρακμιακά παραμύθια και αργότερα αρκετοί από αυτούς το γύρισαν σε χασίσια ναρκωτικά κλπ.
Η λατρεια για τον Οικονομο και τον γαβρο δεν περιοριζεται σε κλικες ή μικρες κοινωνιες,αλλα σε ολη την Ελλαδα.
Οσο να ναι αλλο να χεις για ενδιαφερον το σκειτ και το χιπ χοπ και αλλο τα λαικα και την μπαλα.
Στην πρωτη περιπτωση εισαι ανθρωπος του 21ου αι.,στην δευτερη εχεις μεινει μισο αιωνα πισω και δεν εχεις ιδεα τι παιζει στον κοσμο.
Το χιπ χοπ μια χαρα μουσικη ειναι (οχι τοσο το ελληνικο,αλλα το αμερικανικο),οπως και καθε ειδος δλδ περα απο τα λαικα μετα τη χουντα.Αλλα δυστυχως οι χιπχοπαδες ειναι σκατα σαν ατομα συνηθως,μπορει και χειροτεροι απο σκυλαδες
Μπα αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για το σύστημα ελεγχόμενα ανθρωπάκια, ο καθένας κάνει την κλίκα που του αρέσει και έτσι αποβάλλει όλη την ενέργεια στο θέμα που τον ενδιαφέρει, ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να αποβάλουμε την ενέργειά μας στην δημιουργικότητα, εφευρέσεις, πειραματισμοί κλπ.
Συμφωνω.
Και αυτό πολύ δύσκολο, αλλά πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις παρέα με ένα αγράμματο γίδι ή εγγράμματο και πάλι γίδι που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κλίκα του;
Δεν πιστευω πως ειναι θεμα μορφωσης,δυστυχως και οι μορφωμενοι με τον θρυλο και τον Παντελιδη ασχολουνται.
Για μενα το βασικο ειναι ο αλλος να σεβεται το διπλανο του και να μην ειναι χοντροκομμενος στα ενδιαφεροντα του.
Εχω παρατηρησει οτι οι ανθρωποι που δεν ειναι της μαζας ειναι συνηθως και πιο 'λεπτοι' στη συμπεριφορα τους.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Metranion έγραψε:Δεν είναι καθόλου άλλο πράγμα, το έχουν φτάσει στο απροχώρητο μερικοί, βασικά δεν είπα να καταλήξουμε Γερμανοί που να μην κοιτάζουν τα ωραία γκομενάκια παρά να της βλέπουν απλά σαν γυναίκες πράγματα. Αλλά καλύτερα κάποιος να προσπαθεί παρά να λέει εμπειρίες του κώλου.
Ειναι πνευματικος αυνανισμος ολο αυτο που γινονται.Κρινουν περαστικες και γνωστες τους,τις γαμανε στα λογια,και απο πραξη οι περισσοτεροι τιποτα.
Δεν καταλαβαινω τι προσφερει σε καποιον 18 και πανω,να μιλαει για γκομενες.
Ακουω πολλους να λενε ''Θα παμε στο χ μερος,θα χει μουνακια''
Και που θα πατε τι θα κανετε ρε μαλακες?Λες και θα σας κατσουν.
Οφθαλμολουτρο λες και ειναι μπαρμπαδες του '60 που δεν εχουν δει ουτε γυμνο μπουτι.
0 .