Μπορούμε να προσδιορίσουμε τις διαφορές της αριστερής ιδεολογίας από την δεξιά ;
Ίσως έτσι μάθουν αριστεροί και δεξιοί πράγματα που δεν ξέρουν για την ιδεολογία που υπερασπίζονται.
Δεν θα ήθελα να τρολάρουμε με βλακείες τύπου Βόρειος Κορέα κ.λ.π. ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Μιλάμε για την αριστερή ιδεολογία , αυτήν που φωνάζουμε όλοι οι αριστεροί ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ και πουθενά. Σε αντίθεση με την δεξιά ιδεολογία που οι ίδιοι οι δεξιοί δηλώνουν ευχαριστημένοι με την εφαρμογή της στο 90 % του πλανήτη.
Θα ξεκινήσω με τα απλά και τα εύκολα και σιγά σιγά θα πηγαίνουμε στα δύσκολα.
Ο αριστερός είναι μινιμαλιστής , δεν τσιμπάει εύκολα με τις πλαστές ανάγκες .Θεωρεί ότι πρώτα όλη η ανθρωπότητα πρέπει να καλύψει τις βασικές ανάγκες όλων των ανθρώπων και μετά να αυξάνετε σταδιακά το βιοτικό επίπεδο όλων.
Σε πλήρη αντίθεση με τη δεξιά ιδεολογία του υπερ-καταναλωτισμού για τους λίγους και της φτώχιας και της πείνας για τους πολλούς.
Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.
-
Μάντης
- Basic poster

Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
Kauldron
- Supreme poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.
Μαλάκες είναι και οι αριστεροί, μαλάκες είναι και οι δεξιοί, αλλά είναι διαφορετικού είδος μαλάκες.
Οι αριστεροί είναι αυταρχικοί, "νόμος είναι το δικό μου δίκιο", πουλάνε τσαμπουκά παντού και όταν κάποιος τους ρίξει καμιά φάπα αρχίζουν και κλαίνε, μηδενιστές, απάτριδες. Χαρακτηρίζονται επίσης από έλλειψη ανδρισμού. Είναι ΔΥ από ιδεολογία (θεωρούν οτι το κράτος οφείλει να τους ταΐζει).
Οι δεξιοί είναι γλειφτράκια, δουλοπρεπείς εκεί που δεν τους παίρνει, τραμπούκοι εκεί που τους παίρνει (ή εκεί που νομίζουν οτι τους παίρνει). Θαυμάζουν τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά είναι όλοι τους ΔΥ (θεωρούν οτι είναι οι μόνοι ΔΥ που παράγουν έργο).
Οι αριστεροί είναι αυταρχικοί, "νόμος είναι το δικό μου δίκιο", πουλάνε τσαμπουκά παντού και όταν κάποιος τους ρίξει καμιά φάπα αρχίζουν και κλαίνε, μηδενιστές, απάτριδες. Χαρακτηρίζονται επίσης από έλλειψη ανδρισμού. Είναι ΔΥ από ιδεολογία (θεωρούν οτι το κράτος οφείλει να τους ταΐζει).
Οι δεξιοί είναι γλειφτράκια, δουλοπρεπείς εκεί που δεν τους παίρνει, τραμπούκοι εκεί που τους παίρνει (ή εκεί που νομίζουν οτι τους παίρνει). Θαυμάζουν τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά είναι όλοι τους ΔΥ (θεωρούν οτι είναι οι μόνοι ΔΥ που παράγουν έργο).
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Δεν υπαρχει ουτε ''αριστερη ιδεολογια'' ουτε ''δεξια''.Κατι αλλο θα εννοεις.
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει ουτε ''αριστερη ιδεολογια'' ουτε ''δεξια''.Κατι αλλο θα εννοεις.
Ωραία ξεκινάμε με τα βασικά.
Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.
Είμαι δεξιός και μπορώ να περνάω καλά ανεξάρτητα αν πεθαίνουν οι άλλοι δίπλα μου γιατί πιστεύω ότι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν στο σύστημα είναι απλά άχρηστοι και είναι φυσική επιλογή οι άχρηστοι να χάνονται και να κυριαρχούν οι διαλεκτοί.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
Kauldron
- Supreme poster

Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.
Δεν νομίζω οτι έχει δει ποτέ κανένας τέτοιου είδους αριστερό.
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

Kauldron έγραψε:Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.
Η πλειονότητα απλά δεν είναι καλόγεροι ή ιεραπόστολοι το εκφράζουν με αγώνα τον οποίον αγώνα τους οι δεξιοί τον ονομάζουν επιθετικότητα.
0 .
-
akirav
- Rookie poster

Διαφορες:
1) Τα δακρυγονα τα πετανε οι μπατσοι με το αριστερο χερι.
2) Τα μνημονια στα χωνουν με απεργιες
3) Τα δημοψηφισματα ισχυουν για 2 ωρες και 33 λεπτα.
1) Τα δακρυγονα τα πετανε οι μπατσοι με το αριστερο χερι.
2) Τα μνημονια στα χωνουν με απεργιες
3) Τα δημοψηφισματα ισχυουν για 2 ωρες και 33 λεπτα.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

Μάντης έγραψε:Kauldron έγραψε:Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.
Η πλειονότητα απλά δεν είναι καλόγεροι ή ιεραπόστολοι το εκφράζουν με αγώνα τον οποίον αγώνα τους οι δεξιοί τον ονομάζουν επιθετικότητα.
Δεν έχω δεί ποτέ αριστερό να βοηθάει συνάνθρωπό του, με οποιονδήποτε τρόπο. Βασικά κάνουν ακριβώς τα ίδια με τους δεξιούς που περιγράφεις, μόνο που είναι υποκριτές, γιατί απλά ΔΗΛΩΝΟΥΝ οτι είναι φιλάνθρωποι.
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

Προχωράμε ακόμα λίγο.
Όταν ο δεξιός φωνάζει να κλείσουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια ή να μπούνε δίδακτρα γιατί είναι υπερβολικά τα κονδύλια που πληρώνει το κράτος είναι γιατί αυτός έχει κάνει την καβάτζα του και τα παιδιά του μπορούνε να σπουδάσουνε στα ιδιωτικά.
Όταν ο αριστερός κατεβαίνει και διαδηλώνει την αντίθεση του για τα πιο πάνω και φωνάζει για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση το κάνει γιατί είναι αριστερός και πιστεύει στην ισότητα των ανθρώπων και όχι στα μαθηματικά του κεφαλαίου.
Όταν ο δεξιός φωνάζει να κλείσουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια ή να μπούνε δίδακτρα γιατί είναι υπερβολικά τα κονδύλια που πληρώνει το κράτος είναι γιατί αυτός έχει κάνει την καβάτζα του και τα παιδιά του μπορούνε να σπουδάσουνε στα ιδιωτικά.
Όταν ο αριστερός κατεβαίνει και διαδηλώνει την αντίθεση του για τα πιο πάνω και φωνάζει για ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση το κάνει γιατί είναι αριστερός και πιστεύει στην ισότητα των ανθρώπων και όχι στα μαθηματικά του κεφαλαίου.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

Να προσθέσουμε οτι οι αριστεροί δεν είναι μονόπλευροι, ούτε απόλυτοι στις θέσεις τους.
0 .