Μπορώ να καταγγείλω/μυνήσω ή να κινηθώ νομικα σε σχέση με συνεχή μπαναρίσματα που τρώω αδικαιολογητα απο καποιο φλόρουμ. Με αποκλείουν ετσιθελικα απο τον δημοσιο διαλογο καταπατώντας την ισονομία και δυνατότητα ισης συμμετοχης στα κοινα και καταπατουν την 1 αμεντμεντ. (First Amendment to the United States Constitution)- αυτο θα ισχύει ειτε οταν γίνουμε αποικεια και νομικά- ειτε αν ο πάροχος/σερβερ τους βρήσκεται στην αμερική.
Αν καταφερουμε και κλείσουμε ή αλώσουμε το παραμάγαζο του πάμκιν κερνάω κυπριακό σουβλάκι για μια εβδομάδα. (εννοω το ΣΚ)
Ερώτηση Νομικής Φύσεως.
-
Asturias
- Rookie poster

Ερώτηση Νομικής Φύσεως.
0 .
Ευλογημένοι οσοι επέλεξαν την Αντάρσια γιατι αυτοί θα κληρονομήσουν την βασιλεία της Γης
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Ερώτηση Νομικής Φύσεως.
Για τα μπαν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι ελεύθεροι να δέχονται ή να αποκλειουν όποιον θέλουν. Εκτός αν το φόρουμ ήταν κρατικό, τότε μόνο θα μπορούσες να επικαλεστεις τα περί ισονομίας και ελευθερίας του λόγου.
Στο εν λόγω φόρουμ έχουν γίνει άλλου είδους παραβάσεις, που θα μπορούσαν να είναι λόγοι μηνυσης ή καταγγελίας, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς. Εσύ πάλι, σαν αναρχικός, πώς και θες να προσφυγεις σε διωκτικες αρχές;
Στο εν λόγω φόρουμ έχουν γίνει άλλου είδους παραβάσεις, που θα μπορούσαν να είναι λόγοι μηνυσης ή καταγγελίας, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς. Εσύ πάλι, σαν αναρχικός, πώς και θες να προσφυγεις σε διωκτικες αρχές;

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Asturias
- Rookie poster

Alejandro έγραψε:Για τα μπαν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι ελεύθεροι να δέχονται ή να αποκλειουν όποιον θέλουν. Εκτός αν το φόρουμ ήταν κρατικό, τότε μόνο θα μπορούσες να επικαλεστεις τα περί ισονομίας και ελευθερίας του λόγου.
Δεν νομιζω να ισχυει αυτο ποου λες, ας πουμε ενα ιδιωτικο εστιατοριο δεν δικαιουται να μην με ταϊσει ή να μην με αφησει να μπω.
Δεν θα προσφύγω, αλλα θελω να ξερω τις δυνατότητες που έχω.
0 .
Ευλογημένοι οσοι επέλεξαν την Αντάρσια γιατι αυτοί θα κληρονομήσουν την βασιλεία της Γης
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Asturias έγραψε:Δεν νομιζω να ισχυει αυτο ποου λες, ας πουμε ενα ιδιωτικο εστιατοριο δεν δικαιουται να μην με ταϊσει ή να μην με αφησει να μπω.
Δικαιούται και παραδικαιούται.
Μόνο αν έχει κάποιο μονοπώλιο (πχ η εταιρία ύδρευσης) ή αν πχ πουλάει είδη πρώτης ανάγκης και βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο (πχ το μοναδικό πρατήριο καυσίμων ή το μοναδικό μπακάλικο σε ένα μικρό νησί) είναι υποχρεωμένος να δεχτεί να σε εξυπηρετήσει. Αλλιώς ισχύει η ελευθερία των συμβάσεων, που περιλαμβάνει και την ελευθερία να επιλέξεις με ποιον θα κάνεις μια σύμβαση (πώληση, παροχή υπηρεσιών κλπ).
Θυμίσου ας πούμε και το περιστατικό με τους ματατζήδες που μπουκάραν σε ενα περίπτερο και άρπαξαν κάτι νερά (άσχετα από τις φθορές που προκάλεσαν και τις ύβρεις). Ακόμα και αν τα πλήρωσαν τα νερά, είναι παράνομο αυτό που έκαναν, εφόσον ο περιπτεράς δεν ήθελε να τα πουλήσει σε αυτούς.
0 .

-
Asturias
- Rookie poster

Alejandro έγραψε:Asturias έγραψε:Δεν νομιζω να ισχυει αυτο ποου λες, ας πουμε ενα ιδιωτικο εστιατοριο δεν δικαιουται να μην με ταϊσει ή να μην με αφησει να μπω.
Δικαιούται και παραδικαιούται.
Μόνο αν έχει κάποιο μονοπώλιο (πχ η εταιρία ύδρευσης) ή αν πχ πουλάει είδη πρώτης ανάγκης και βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο (πχ το μοναδικό πρατήριο καυσίμων ή το μοναδικό μπακάλικο σε ένα μικρό νησί) είναι υποχρεωμένος να δεχτεί να σε εξυπηρετήσει. Αλλιώς ισχύει η ελευθερία των συμβάσεων, που περιλαμβάνει και την ελευθερία να επιλέξεις με ποιον θα κάνεις μια σύμβαση (πώληση, παροχή υπηρεσιών κλπ).
Θυμίσου ας πούμε και το περιστατικό με τους ματατζήδες που μπουκάραν σε ενα περίπτερο και άρπαξαν κάτι νερά (άσχετα από τις φθορές που προκάλεσαν και τις ύβρεις). Ακόμα και αν τα πλήρωσαν τα νερά, είναι παράνομο αυτό που έκαναν, εφόσον ο περιπτεράς δεν ήθελε να τα πουλήσει σε αυτούς.
Μήπως θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει το μπαναρισμα μου; [δλδ να επρεπε να κρατήσει αρχεια (που και να κρατουσε θα φαινοτανε οτι έχω δικαιο)]
Εχω βρει αυτό:
Yes, however they are also considered places of public accommodation. In other words, the primary purpose of a restaurant is to sell food to the general public, which necessarily requires susceptibility to equal protection laws.
http://www.legalmatch.com/law-library/a ... rvice.html
Δεν προστατευομαι από "νομους προστασιας ισοτητας" σε δημοσιο χώρο; Γιατι ο συγκεκριμενεος ιστοτοπος ο ιδιος αναγνωριζει πως ειναι χωρος δημοσιου διαλογου- το γραφει στο μπανερ του
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Αυτά ισχύουν στο Αμέρικα. Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με το δίκαιο των ΗΠΑ, για να κάνω κριτική πάνω σε αυτά. Από όσο διάβασα πάντως, αυτό που λέει είναι ότι πχ δεν μπορεί να σε αποκλείσει με βάση τη ράτσα, το θρήσκευμα κλπ. Αυτό ισχύει και εδώ. Δύσκολο να το αποδείξεις βέβαια ότι ο αποκλεισμός έγινε για αυτό τον λόγο.
0 .

-
Asturias
- Rookie poster

Ειναι δλδ φανερό πως ο νομικος αστικος πολιτισμος αφήνει απροστάτευτο τον αδύναμο member of the public μπροστα στα γαμψα νυχια των ιδιοκτητων φλορουμ που μπορουν να επιβάλλουν ποιος να ακουγεται και ποιος οχι στον δημοσιο διάλογο.....:σαδ:
0 .