Οικονομική θεωρία
-
Freisinniger
- Maître des anions

Οικονομική θεωρία
Είχα προ καιρού ξεκινήσει να διαβάζω σχετικά βιβλία με την οικονομική θεωρία, τελικά τα παράτησα γιατί δεν έβρισκα χρόνο. Ευτυχώς όμως δεν είχα ξεκινήσει κάτι Ελληνικό, γιατί απ' ότι έχω διαπιστώσει στην οικονομική θεωρία τα ελληνικά πανεπιστήμια πάσχουν κατά πολύ, από σοβαρούς καθηγητές, όπως σχεδόν με κάθε πανεπιστήμιο, που γίνεται της αντιγραφής το σύνεφο από βιβλία και ντροπή τους, γιατί τα περισσότερα είναι σαβούρες. Αυτό αποτέλεσε να καταφύγω σε όλες τα ξένα πανεπιστήμια και να δω περίπου τα μαθήματα που πραγματοποιούνται και διεξάγονται εκεί.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
paralo
- Crazy poster

Re: Οικονομική θεωρία
http://www.skroutz.gr/books/116601.%CE% ... CE%BD.html
Ειχα διαβάσει το παραπανω. Ηταν ενδιαφερον γιατι δεν ειχα ξαναδιαβασει κατι παρόμοιο αλλά επειδη δεν ειχα επαφη με το αντικείμενο (οικονομια, χρηματιστηριο, αγορα) μου φανηκε δυσκολο.
Για την πλήρη αλήθεια, να πω οτι το διαβασα για να μελετησω τα νευρωνικά στοιχείο του βιβλιου και νατα μεταφερω (για αυτό μου φανηκε δυσκολο) σε οικονομική διάσταση στα πλαισια συνεργασίας με εναν πληροφορικάριο.
Ηταν ενα ΟΚ βιβλιο. (2/5) με τη γλώσσα να ειναι το μεγαλύτερο προταίτημά του (αλλά πραγματικά δεν ειμαι ειδική, τουναντιον).
~~~~~~
Ειχα διαβάσει το παραπανω. Ηταν ενδιαφερον γιατι δεν ειχα ξαναδιαβασει κατι παρόμοιο αλλά επειδη δεν ειχα επαφη με το αντικείμενο (οικονομια, χρηματιστηριο, αγορα) μου φανηκε δυσκολο.
Για την πλήρη αλήθεια, να πω οτι το διαβασα για να μελετησω τα νευρωνικά στοιχείο του βιβλιου και νατα μεταφερω (για αυτό μου φανηκε δυσκολο) σε οικονομική διάσταση στα πλαισια συνεργασίας με εναν πληροφορικάριο.
Ηταν ενα ΟΚ βιβλιο. (2/5) με τη γλώσσα να ειναι το μεγαλύτερο προταίτημά του (αλλά πραγματικά δεν ειμαι ειδική, τουναντιον).
~~~~~~
0 .
#ccc
-
Diego
- Crazy poster

Θες κάτι σε μακροοικονομία;
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.
-
Alkiviades
- ☭ Ле́нин ☭

Τι ακριβώς από οικονομική θεωρία θες? Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία εισαγωγικά (κυριολεκτικά μιλώ) με λίγα ή και καθόλου μαθηματικά (πράγμα που εκτιμώ ιδιαιτέρως γιατι έχω κακή σχέση με μαθηματικά... σχέση βαθύτατου μίσους για την ακρίβεια) με τα οποία μπορείς να κάνεις μια εισαγωγή στην οικονομική θεωρία, αλλά κυμαίνονται από λ.χ. το βιβλίο οικονομικής θεωρίας της Γ' Λυκείου και τα εγχειρίδια τύπου economics for dummies ή economics 101 μέχρι βιβλία που έχουν βασικές αρχές μακροοικονομικής θεωρίας και βεβαίως εξειδικευμένα πάνω σε διάφορες οικονομικές θεωρίες (άμα θες να εντρυφήσεις περισσότερο).
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ψαξε εναν κυριο ονοματι Gregory Mankiw αν θες να παρεις μια γευση mainstream οικονομικων,πανω στην μακρο και τη μικρο.Αν δεν κανω λαθος τα βιβλια του χρησιμοποιουνται και στην ΑΣΟΕΕ.Ηταν συμβουλος του γιου Μπους για ενα διαστημα,οποτε ειναι ορθοδοξος με ο κεφαλαιο.
Στο ιντερνετ μπορεις να βρεις και το Global Minotaur του Γιανη μας και μεγαλο ενδιαφερον παρουσιαζουν οι Adam Smith και Ricardo.
Στο ιντερνετ μπορεις να βρεις και το Global Minotaur του Γιανη μας και μεγαλο ενδιαφερον παρουσιαζουν οι Adam Smith και Ricardo.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Έχω βρει τα βιβλία κυρίως από τα πανεπιστήμια του ΗΒ, πραγματικά μπροστά στις ελληνικές χαβούζες είναι μια όαση.
0 .

-
Διάδοχος
- Danchō

Βγες σε ένα δάσος, φάε μια σελίδα LSD και άρχισε να χορεύεις μιμούμενος κραυγές ζώων.
Μετά απο αυτή την εμπειρία θα είσαι έτοιμος για Νομπέλ οικονομικών.
Μετά απο αυτή την εμπειρία θα είσαι έτοιμος για Νομπέλ οικονομικών.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Τα συγχρονα οικονομικα ειναι ο,τι ηταν ο χριστιανισμος το μεσαιωνα,οι νο.1 απολογητες του καθεστωτος,αλλα εχουν ενα ενδιαφερον.
0 .
-
Freisinniger
- Maître des anions

Ναι αλλά οικονομία χωρίς μαθηματικά, είναι απλά θεωρία. Είναι συνδεδεμένο με την πολιτική, αλλά χωρίς την οικονομία δεν υπάρχει πολιτική, όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη κοιμούνται τύπου ΒΚ - Κούβας κλπ. Ευτυχώς τέτοια οικονομικοπολιτικά συστήματα έχουν αποτύχει.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Πως δεν το χουν καταλαβει?Ισα ισα οι μαρξιστες το λενε πολιτικη οικονομια οχι 'οικονομικα'.Ουτε ειπα τιποτα εναντιον των μαθηματικων.
0 .