Εξοικονόμιση χρόνου

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
libre

Εξοικονόμιση χρόνου

Δημοσίευσηαπό libre » 31 Ιαν 2015, 16:15

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα μπορούσατε να εξοικονομίσετε χρόνο για να κάνετε μια άλλη δουλειά, να ασχοληθείτε με ένα χόμπι, να τον αφιερώσετε στα αγαπητά σας πρόσωπα ή για ό,τι άλλο θέλετε;

Τι θα κάνατε; Για πέστε ιδέες;
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Εξοικονόμιση χρόνου (ΠΑ)

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 31 Ιαν 2015, 16:55

Αναλόγως την εργασία, αν υπάρχει χρήμα, αφήνεις κάποιον υπεύθυνο για μερικές ώρες. Αν όμως είσαι φτωχαδάκι, πρέπει να κινηθείς σε έναν άξονα, πως να βελτιώσεις τις γνώσεις σου.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 31 Ιαν 2015, 17:40

Εγώ έχω ένα σύστημα με αστεράκια. Γράφω τις δουλειές σε μία λίστα και δίπλα σε κάθε δουλειά βάζω ένα αστεράκι (από 1 έως 5) ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι, ώστε να αφιερώσω τον κατάλληλο χρόνο και ενέργεια. Άμα δεν αξιολογήσεις τι συγκεκριμμένο ώφελος έχεις από μια δουλειά, κινδινεύεις να σπαταλάς το χρόνο σου ή να κουράζεσαι για ασήμαντα πράγματα πχ
συγύρισμα σπιτιού 1*
έλεγχος συστημάτων ασφαλείας 5*
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 31 Ιαν 2015, 21:05

Εγώ δουλεύω με το σύστημα αγνόησε τα προβλήματα σου μέχρι αυτά να λυθούν την τελευταία στιγμή απο μόνα τους με κάποιο μεταφυσικό τρόπο. Πιάνει πάντα.

Έτσι έχω πάντα χρόνο στην διάθεσή μου.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 31 Ιαν 2015, 21:24

Diadochos έγραψε:Εγώ δουλεύω με το σύστημα αγνόησε τα προβλήματα σου μέχρι αυτά να λυθούν την τελευταία στιγμή απο μόνα τους με κάποιο μεταφυσικό τρόπο. Πιάνει πάντα.

Έτσι έχω πάντα χρόνο στην διάθεσή μου.

Μια από τα ίδια.
Στηρίζομαι και στην πάντα παρούσα τύχη μου,με θετικότατα αποτελέσματα πάντα.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 31 Ιαν 2015, 21:32

Δεν θα το χαρακτήριζα τύχη, μάλλον είναι ικανότητα που κάποιος αναπτύσσει.

Ας πούμε όταν στο πανεπιστήμιο περνάς ένα μάθημα με το σύστημα της μιας νύχτας, δεν είναι γιατί είσαι -μόνο- τυχερός, είναι γιατί έχεις μάθει να εντοπίζεις τα sos, να απομειώνεις τον όγκο πληροφορίας στα απολύτως απαραίτητα, να δαμάζεις το άγχος.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 31 Ιαν 2015, 22:52

Diadochos έγραψε:Δεν θα το χαρακτήριζα τύχη, μάλλον είναι ικανότητα που κάποιος αναπτύσσει.

Ας πούμε όταν στο πανεπιστήμιο περνάς ένα μάθημα με το σύστημα της μιας νύχτας, δεν είναι γιατί είσαι -μόνο- τυχερός, είναι γιατί έχεις μάθει να εντοπίζεις τα sos, να απομειώνεις τον όγκο πληροφορίας στα απολύτως απαραίτητα, να δαμάζεις το άγχος.

Αγαπητοί, μην εξαιρείτε την τύχη από τη ζωή σας.Είναι ένας υπαρκτός παράγοντας της ζωής μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. :)
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 31 Ιαν 2015, 23:21

Diadochos έγραψε: έχεις μάθει να εντοπίζεις τα sos, να απομειώνεις τον όγκο πληροφορίας στα απολύτως απαραίτητα,
Παίρνοντας αφορμή από αυτό, θα έλεγα ότι η καλύτερη διαχείρηση χρόνου έχει να κάνει, κατά τη γνώμη μου, με την ικανότητα να εντοπίζεις τις προτεταιότητες και να ασχολείσαι με τα απολύτως απαραίτητα. Να το συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να παραιτηθείς από τα επουσιώδη, ακόμα κι αν είσαι τελειομανής και θέλεις να τα κάνεις όλα, γιατί αλλιώς καταλήγεις να τρέχεις και να μη φτάνεις. Όσοι πάνε για καριέρα, συχνά την πατάνε σε αυτό το θέμα. Αποτυγχάνουν οικογενεικά, γιατί τρέχουν συνέχεια για δουλειές και δεν βλέπουν πότε μεγαλώσαν τα παιδιά τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 31 Ιαν 2015, 23:53

Diego έγραψε:Αγαπητοί, μην εξαιρείτε την τύχη από τη ζωή σας.Είναι ένας υπαρκτός παράγοντας της ζωής μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. :)

Η τύχη δεν έρχεται ουρανοκατέβατη όμως, θέλει να την κυνηγήσεις. Είναι σαν τις γυναίκες, αν δεν επιδιώκεις να βρίσκεται κοντά τους, δεν θα πηδήξεις, και ο πιο γοητευτικός άνδρας του κόσμου να είσαι, αν δεν κυκλοφορήσεις ανάμεσά τους, δεν πρόκειται να σε χτυπήσουν την πόρτα για να σου την πέσουν.
Το ίδιο και η ζωή, ο άνθρωπος θα πρέπει να καταπιάνεται με όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί, έστω και αν αυτό αποδειχθεί προσωρινό ή αποτυχία. Ακόμη και κάτι το ασήμαντο, μπορεί να τα φέρει έτσι η τύχη και να αποδειχτεί καθοριστικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 01 Φεβ 2015, 02:45

Diadochos έγραψε:
Diego έγραψε:Αγαπητοί, μην εξαιρείτε την τύχη από τη ζωή σας.Είναι ένας υπαρκτός παράγοντας της ζωής μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. :)

Η τύχη δεν έρχεται ουρανοκατέβατη όμως, θέλει να την κυνηγήσεις. Είναι σαν τις γυναίκες, αν δεν επιδιώκεις να βρίσκεται κοντά τους, δεν θα πηδήξεις, και ο πιο γοητευτικός άνδρας του κόσμου να είσαι, αν δεν κυκλοφορήσεις ανάμεσά τους, δεν πρόκειται να σε χτυπήσουν την πόρτα για να σου την πέσουν.
Το ίδιο και η ζωή, ο άνθρωπος θα πρέπει να καταπιάνεται με όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί, έστω και αν αυτό αποδειχθεί προσωρινό ή αποτυχία. Ακόμη και κάτι το ασήμαντο, μπορεί να τα φέρει έτσι η τύχη και να αποδειχτεί καθοριστικό.

Και οι αποτυχίες πάντα βοηθάνε, όταν το πάρεις απόφαση να μάθεις από αυτές.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”