O Τσίπρας στην Αντιπολίτευση!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

O Τσίπρας στην Αντιπολίτευση!

Δημοσίευσηαπό paralo » 23 Αύγ 2015, 12:03

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=42621

Μέσα στο χαρούμενο πολιτικό Allou Fun Park της ωραίας «Ελλάς» όπου ζούμε, με αποκορύφωμα τους τελευταίους 6 μήνες επάνω στο «τρενάκι του τρόμου», λέω να βάλω πάνω στο τραπέζι μια προβοκατόρικη σκέψη: Φαντάσου τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση!

Ένα λεπτό, μη βιαστείτε όσοι αρπάζεσθε (και είστε πολλοί πανάθεμά σας!), έχει συνέχεια το πράγμα.

Να βγει, έστω και με μισή ψήφο διαφορά, πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, και να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Κοιτάξτε τι θα συμβεί από εκεί και ύστερα.

Πρώτον: Θα αναλάβουν, κατ’ αρχάς, την διαχείριση του 3ου Μνημονίου, άνθρωποι που το ψήφισαν. Άνθρωποι που δεν θα θέλουν ούτε να το καταργήσουν ούτε να το σκίσουν.

Δεύτερον: Κάποιοι από αυτούς, έχουν την εμπειρία της διαβούλευσης με Ευρωπαίους αξιωματούχους, σίγουρα έχουν πλήρη γνώση όλων των λεπτομερειών των απαιτούμενων μέτρων, και δεν θα χρειαστούν περίοδο προσαρμογής.

Τρίτον: Ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση δεν θα μπορεί να καταπολεμήσει το Μνημόνιο, αφού δικό του δημιούργημα, εν πολλοίς, είναι. Άρα, δεν αποκλείεται να έχουμε μια σχετική, αλλά όχι ευκαταφρόνητη, «πολιτειακή ηρεμία», και πιθανώς τότε να δούμε τον πρώην Πρωθυπουργό να στηρίζει έως και νομοσχέδια της νέας μνημονιακής κυβέρνησης.

Τέταρτον: Σχετική ηρεμία θα ζήσουμε και στους δρόμους, αφού οι συριζαίοι θα δυσκολευτούν να διαδηλώσουν εναντίον του δικού τους Μνημονίου και επομένως οι μόνοι που μένουν είναι το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, η Λαϊκή Ενότητα, αν μπει στη Βουλή, και ο Καμμένος, επίσης αν μπει, και αυτοί το πιθανότερο είναι να διαδηλώνουν ξεχωριστά.

Κάποιοι θα πουν «αυτά είναι ευσεβείς πόθοι», αλλά αμέσως τους απαντώ «καθόλου». Wishful thinking θα ήταν, στο δικό μου φανταστικό σενάριο, να υπήρχε μια ευρύτερη «μνημονιακή κυβέρνηση» με ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή μπορεί να ενοχλεί το «μνημονιακή», ή θα της αλλάξουμε το όνομα, όπως καλά ξέρουμε να κάνουμε (α ρε πόσο μου λείπει το Brussels Group!) και θα την πούμε "Fantastic Government!"

Όπως λέει και το ανέκδοτο με το λιοντάρι και τον λαγό, λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα. Έτσι δεν κάνουμε όμως, σαράντα τόσα χρόνια τώρα;

:LoL:

Πλάκα πλάκα, έτσι ηρέμησε και η ΔΝίτσα και το ΠΑΣΟΚ, μπαίνοντας αντιπολιτευση. Ετσι ξεφορτωθηκαμε τον Σάμμυ (...) και ο απολαυστικός (ομολογουμένος) Μπουμπούκος εδινε ρεσιτάλ Τουίτς ! Για εμάς που εχουμε καλύτερη σχέση με το ιντερνετ απο ότι με τα παραθυρα .
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: O Τσίπρας στην Αντιπολίτευση!

Δημοσίευσηαπό Adminović » 23 Αύγ 2015, 12:16

Δεν παίζει το σενάριο.
Όποιος και να βγει πρώτος (εγώ πιστεύω μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ), θα συγκυβερνήσει με τον άλλον και ίσως μαζί με Ποτάμια, Λεβέντες κλπ.
Οι διαφορές θα είναι μικρές και τα ποσοστά τους το πολύ να ξεπεράσουν το 20%. Οπότε, κανένας δεν κυβερνά μόνος του. Κι αφου όλοι γίναν μνημονιακοί, θα συγκυβερνήσουν.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
ΠΗΞΤΕ
Adonis Fan Club
Adonis Fan Club

Δημοσίευσηαπό ΠΗΞΤΕ » 23 Αύγ 2015, 12:18

Πολύ προμόσιον παίζει για τον σπυράκο, σε ατομικό επίπεδο, κάτι που δε γίνεται με κανένα άλλο πολιτικό στέλεχος διαδικτυακά. Αυτά είναι αμερικάνικες τακτικές, και πιο συγκεκριμένα των GOPS. Απλά αν ψήνεται κάτι, να μας το πείτε και σε εμάς.
0 .
Με του Κυριάκαρου το λιλί
θα τους αλλάξουμε την ψυχή

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 23 Αύγ 2015, 12:27

Ναι, ουτε εγώ το θεωρώ πιθανό το σενάριο. Ουτως ή αλλιώς, προβοκατόρικο άρθρο του πρόταγκον ειναι για να επιδειξει οτι ο καμμενος δεν μπαινει, ο συριζα χανει πελατεία και γενικώς οτι υπάρχει αναμόχλευση.

Εγώ εχω την αίσθηση (χωρις να εκφραζω προσωπικές μου πεποιθησεις) οτι ο κόσμος ειναι όντως θυμωμένος με τον Συριζα, ειδικά όσοι στηριξαν το δημοψηφισμα . Δλδ μετά απο εκεινη την εβδομάδα πέφτει βρισίδι απο τους υπαλλήλους γιατι εχουν πρόβλημα με τις τράπεζες.

Πήξτε, τι να σου πω κι εσενα τώρα...
εγραψα οτι ο μπουμπουκος κάνει καλά τουίτς. Τι σοβαρό "προμο" μπορεί να θεωρηθεί αυτό , τι στιγμή που επισημαίνω οτι γελάω με τον μπουμπουκο, ειναι κάτι που εσυ καταλαβαίνεις. Τράβα άνοιξε τώρα καναλι να δεις οτι ο μπουμπούκος εχει εξαφανιστεί απο την τιβί , γιατι έτσι και κάνει ντου θα φάει ντομάτες.

Εν τω μεταξύ, η ψυχεδελεια του διαδικτυου οτι "όλοι κάτι προωθούν" να ξέρεις οτι στους μη πρωτάρηδες ειναι πρόδηλη ίδιων τακτικών. Ενημερωτικά δλδ.
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 23 Αύγ 2015, 12:38

Μετά απο τις εκλογές δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση.
Θα υπάρχει μόνο η κυβέρνηση του Ηγέτη και απέναντι του ένα τσούρμο σούργελα, διεφθαρμένοι, αποτυχημένοι, καθυστερημένοι, και αχυράνθρωποι ολιγαρχών.
Θα αργήσει να σχηματιστεί μια σοβαρή πολιτική δύναμη που θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης και που να μπορεί να ασκήσει μια ήπια κριτική στον ηγέτη χωρίς να τον συγχύζει.
Ρε δεξιοί χουντοφασίστες σοβαρευτείτε επιτέλους και ψηφίστε τον Πάνο Καμένο Μια χαρά σας πέφτει που κωλοτρίβεστε συνεχώς με τα νάζουλα τα φασιστοειδή και τα υπόλοιπα χουντοσπέρματα.
Δεξιάρες κανονίστε. Μετά τις εκλογές θα πληρώσετε οσους φόρους δεν είχατε πληρώσει απο τον πόλεμο που κλεβατε τις περιουσίες του κόσμου που καταδίδατε στους γερμανούς.
Ακόμα και για την κουκούλα του δωσίλογου προπάπου σας που φυλάτε στα εικονίσματα τρομάρα σας θα πληρώσετε φόρους οσο και να σκούζετε σαν τα τραγιά που τα σφάζουν.
Δεν ξέρω αν σκούζουν τα τραγιά οταν τα σφάζουν αλλά οι δεξιοί θα σκούζουν σίγουρα οταν πληρώνουν φόρους σε κυβέρνηση της αριστεράς...
Θελω να το δω αυτό.....

Αντε ρε εκλογές έχουμε, λαικό πανηγύρι είναι....
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 23 Αύγ 2015, 12:43

paralo έγραψε:
Εγώ εχω την αίσθηση (χωρις να εκφραζω προσωπικές μου πεποιθησεις) οτι ο κόσμος ειναι όντως θυμωμένος με τον Συριζα

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

ΥΓ
συγνώμη ξέρω οτι είναι αγένεια αλλά δεν μπορεσα να κρατηθώ....
Απο ποια χώρα μπαίνεις στο φόρουμ? Αν μπορείς στείλε μου λίγο παστό καρχαρία σε παρακαλώ....
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 23 Αύγ 2015, 12:45

O Μειμωράκης πάντως έφαγε ήδη χυλόπιτα:

Αρνητική απάντηση Τσίπρα στην πρόσκληση Μεϊμαράκη
23/8/2015 12:23:00 μμ | Πολιτική

Αρνητικά φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός στο αίτημα του Β. Μεϊμαράκη για κατ' ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο της διρευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχείρησε το πρωί της Κυριακής να έρθει σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό χωρίς όμως να τα καταφέρει αρχικά να τα καταφέρει.

Συγκεκριμένα περίπου στις 10:15 ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα με στόχο να υπάρξει μέσα στην ημέρα συνάντηση των δύο αντρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 15&catID=1

Ρε τον κακομοίρη τον σπαλομπριζόλα, μάγκας άνθρωπος, με μουστάκι, τώρα θα κάνει την πρωταγωνίστρια σε τσόντα... τί του 'μελλε να πάθει.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 23 Αύγ 2015, 12:51

Protagon. :LoL:
0 .

Άβαταρ μέλους
paralo
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό paralo » 23 Αύγ 2015, 12:52

AZUREUS έγραψε:
paralo έγραψε:
Εγώ εχω την αίσθηση (χωρις να εκφραζω προσωπικές μου πεποιθησεις) οτι ο κόσμος ειναι όντως θυμωμένος με τον Συριζα

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl

ΥΓ
συγνώμη ξέρω οτι είναι αγένεια αλλά δεν μπορεσα να κρατηθώ....
Απο ποια χώρα μπαίνεις στο φόρουμ? Αν μπορείς στείλε μου λίγο παστό καρχαρία σε παρακαλώ....

forthnet dynamic.

#2 .

Τεσπα. Γραφτε οτι θελετε, δεν πειράζει. Ουτως ή αλλιώς οι εκλγοές θα περασουν, πάλι εδώ θα είμαστε. ξεκινησαμε απο το σημειο "οτι ο χρηστης paralo ειναι αντρας" ...εχουμε μερικά χρόοοονια ακόμα να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα του αυταπόδεικτου. :D
0 .
#ccc

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 23 Αύγ 2015, 12:59

exomotis έγραψε:Protagon. :LoL:

Ε, ναι, μάθανε και οι χιπστεράδες της ατάκας από πολιτική, και αρχίσανε.
Βέβαια κυκλοφοράνε και κάτι πληρωμένα υπαλληλάκια του Μπόμπολα εδώ μέσα, εσχάτως (από τότε που ανακοινώθηκαν οι εκλογές) ξεκουμπιστήκανε, φαίνεται το συμβόλαιο έλεγε οτι σε προεκλογική περίοδο θα γράφουν σε πιο υψηλής επισκεψιμότητας φόρα.

Αρουραίους πρόσεχε...

http://free.bbfοrum.co/post45096.html#p45096

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στον Παγασητικό
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”