1. Ουτε εδω,
παραδεχεσαι πως επι της ουσιας το ποστ σου στο κλειδωμενο νημα δεν ανεφερε ΤΙΠΟΤΑ το διαφορετικο αποτι ελεγε το δικο μου το ποστ και επομενως οτι το μονο σου κινητρο ηταν απλα να μου την πεις και να προκαλεσεις.
Στο κλειδωμενο νημα ειπα με στοιχεια οτι πασοκ-νδ-και τωρα συριζα "αγωνιζονται" για να βγαινουν εν μεσω χρεοκοπιας μαζικα προωροι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι και οχι σε βαρια επαγγελματα, και στα δικα σου τα ποστ που ηρθαν δηθεν να με "διορθωσουν", εσυ
απλα επανελαβες ακριβως το ΙΔΙΟ, οτι διαφωνεις και εσυ με τις προωρες συνταξιοδοτησεις, και επιπλεον ειπες ενα σωρο αντιφατικα και ασχετα-ανειπωτα στο ποστ μου, οτι λεω τα ιδια με ποταμι-νουδουσοκ αρα ειμαι ποταμι-νουδουσοκ (εσυ αραγε που απλα επανελαβες τα ιδια με μενα δεν εισαι και εσυ νουδουσοκ ποταμι?) , εβαλες μεσα τα ορια συνταξιοδοτησης για τα οποια το ποστ που ηρθες να "διορθωσεις" δεν ελεγε τπτ, οτι ειμαι αεργος, οτι δεν εχω ενσημα κλπ
Εν ολιγοις κρατω οτι το μονο κινητρο που εχεις καθε φορα που μου απευθυνεσαι δεν ειναι καποιο επιχειρημα. 2. Εδω τωρα ανοιγεις ΝΕΟ νημα το οποιο
ΔΕΝ εχει να κανει με τις μαζικες προωρες συνταξιοδοτησεις του κλειδωμενου νηματος, , αλλα γενικα με το συνταξιοδοτικο και τα ορια ηλικιας. θα απαντησω κανονικα.
3. Τηρηση ισοζυγιου εισφορων συνταξιμων χρονων σημαινει να εχει προβλεφθει ενα ισοζυγιο ωστε τη στιγμη που που βγαινεις στη συνταξη
οι συνταξεις (οχι το κοστος ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης σαν συνταξιουχος, αλλα ΜΟΝΟ η συνταξη) που θα παιρνεις μεχρι τον τρεχων μεσο ορο θανατου λογω γηρατος,
να προκυπτουν ΙΣΕΣ με τις εισφορες που εδωσες οσο εργαζοσουν.
Αν π.χ. καποιος βγαινει στα 50 του συνταξιουχος και ο μεσος ορος θανατου λογω γηρατος ειναι τα 80, αυτο σημαινει οτι θα ειναι συνταξιουχος ισα ή και περισσοτερα χρονια αποσα χρονια εργαζοταν.
Ωραια, τοτε τα χρονια που εργαζεται να δωσει τοσες εισφορες δηλ. ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ οσες χρειαζεται ωστε τα θεωρητικα 30 χρονια συνταξιοδοτησης του, να ΜΗΝ τις υπερβουν και αναγκαζονται αλλοι ασφαλισμενοι να πληρωνουν για αυτον ! Αυτο σημερα ΔΕΝ υπαρχει ! Διαχρονικα στην ελλαδα οχι μονο οι προωρα συνταξιοδοτουμενοι αλλα και η πλειοψηφεια των κανονικα συνταξιοδοτουμενων δεν τηρει κανενα ισοζυγιο και απλα τo κοστος για τις συνταξεις και τα ελλειμματα τους μεταβιβαζεται στους επομενους.
Στο σημειο αυτο αξιζει να δει καποιος και αυτο
http://www.imathiachamber.gr/imathia/st ... nta3h.htmlhttp://www.ggka.gr/sy_tseap_synta_main1_1.htmΗ κυρια συνταξη στην ελλαδα ειναι το 80% του τελευταιου μισθου (ουτε καν του μεσου μισθου) πριν την συνταξιοδοτηση (και χωρις σε αυτα να υπολογιζεται η ελληνικη εφευρεση του εφαπαξ) οταν ο μεσος ορος συνταξης στην ευρωπη ειναι κατω απο το 60% του μεσου μισθου και οχι του τελευταιου που παντα ειναι και ο υψηλοτερος.
4. Μιας και θετεις το θεμα των συνταξεων γενικα καλο ειναι να ορισουμε και τι σκατα ειναι τελικα ο συνταξιουχος. Συνταξιουχος ειναι :
Α) καποιος που επειδη ΔΕΝ ειναι σε θεση να εργαστει παιρνει ενα επιδομα που εχει προπληρωσει για να ζει αξιοπρεπως (ειναι τετοιος ο 50ρης και ο 55ρης ?)
ή Β) καποιος που πρεπει να επιβραβευτει για τα χ χρονια εργασιας του και τα μισα του ενηλικα χρονια απλα πρεπει να τα περασει αεργος για να ζησει την ζωη του ? και σε αυτη την περιπτωση ΠΟΙΟΣ θα πληρωσει την επιβραβευση του ?
5. Στο θεμα της Γερμανιας
εδω
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/stor ... axi-sta-63διαβαζω οτι ΠΟΤΕ οι συνταξεις στιη Γερμανια ΔΕΝ ΗΤΑΝ στα 67 και ΠΟΤΕ το νομοσχεδιο για συνταξιοδοτηση στα 67 στη Γερμανια ΔΕΝ ψηφιστηκε !! Αλλα αντιθετα ψηφιστηκε συντριπτικα μειωση του οριου συνταξιοδοτησης απο τα 65 στα 63 ετη.
Η προηγούμενη κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είχε συμφωνήσει το 2007 να αυξηθεί σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μετά το 2012 και μέχρι το 2029 να έχει φτάσει στα 67 από τα 65 έτη που ήταν τότε. Το σχέδιο αυτό ωστόσο απορρίφθηκε και στις διαπραγματεύσεις που έκαναν το φθινόπωρο πέρσι τα δύο κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού πέρασε η πρόταση του SPD για μείωση του ορίου ηλικίας.
Το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα από την Μπούντεσταγκ, με ψήφους 460 υπέρ, 64 κατά και 60 αποχές, καθώς τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα έχουν μεγάλη πλειοψηφία στο σώμα αυτό.
Η συνταξιοδότηση σε μικρότερη ηλικία ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του SPD, παρά τις προειδοποιήσεις οικονομολόγων ότι η Γερμανία, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της και της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, θα πληρώσει υψηλό κόστος.