Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα - μία εθνική καταστροφή

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
wooded glade
Rookie poster
Rookie poster

Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα - μία εθνική καταστροφή

Δημοσίευσηαπό wooded glade » 19 Μάιος 2015, 21:15

Στην ιστορία της Ελλάδος του 20ου και 21ου αιώνος έχουν γίνει πολλές εθνικές καταστροφές με καταλυτικές επιπτώσεις.
Αρχικά πρέπει να πει κανείς για την μικρασιατική, που είναι παλιά ιστορία βέβαια με την έννοια ότι δεν συνδέει πιά με τον σύγχρονο κόσμο.

Μετά είχαμε την Γερμανική κατοχή, για την οποίο ορθώς ο κ. Μανόλης Γλέζος ζητάει αποζημιώσεις. Η προσωπική μου άποψις επ' αυτού, την οποίαν έχω εκθέσει λεπτομερώς αλλού, είναι ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Σε έναν κόσμο στον οποίο θα είχε θριαμβεύσει η διεθνής δικαιοσύνη, τα Ηνωμένα Έθνη θα έδιναν την ακριβή απάντηση σχετικά ποιός έχει δίκιο σ' αυτή την υπόθεση και σε τι ποσά ακριβώς ανέρχονται οι αποζημιώσεις.
Ακολούθησε η κομμουνιστική επίθεσις κατά της Ελλάδος. Η Ευρώπη ήταν σε πόλεμο για 5 χρόνια, η Ελλάδα για 10. Δημιουργός αιτία ήταν φυσικά ο πόλεμος που εξαπέλυσαν οι Χίτλερ-Μουσολίνι-Χιροχίτο.
Όταν μιλάει κανείς λοιπόν για Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και δεν αναφέρεται εις την κομμουνιστικήν επίθεση που ακολούθησε την Γερμανική, λέει τη μισή ιστορία.
Γιατί γίνεται αυτό ; Γίνεται επειδή για τους αριστερούληδες ο Κολιγιάννης ήτανε καλός και έκανε μαζικές εκτελέσεις μόνο σε μερικά χωριά. Και ο πατερούλης επίσης ήτανε καλός.

Πάμε μετά στο Απριλιανό καθεστώς. Το καθεστώς αυτό ως είχε από της 21/4/1967 έως τις 14/7/1974 ήταν δικτατορία βέβαια, αλλά δεν λέγεται "εθνική καταστροφή", αυτό καθ' εαυτό.
Ακολούθησε όμως η Τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, την οποίαν αυτό το καθεστώς την προκάλεσε.
Έχουμε λοιπόν το εξής: Μία κατάσταση που έγινε σκανδαλωδώς ανεκτή από τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ, προκαλεί μία χώρα του ΝΑΤΟ να επιτεθεί κατά Ελληνικού εδάφους και το ΝΑΤΟ αδιαφορεί.
Τι φυσιολογικά να ακολουθήσει ; Θα ακολουθήσει ότι οι αριστεροί θα κατέβουν από το βουνό, όπως και έγινε.
Ούτε αυτό όμως το λένε οι κ.κ. που γράφουν την ιστορία -δήθεν. Οι μεν δεξιοί παραμένουν στο ΝΑΤΟ, οι δε αριστεροί λένε όχι (ή μάλλον τραβάτε με κι ας κλαίω ...) αλλά φυσικά δεν αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους σαν μαστροχαλαστές.

Έτσι δημιουργήθηκε η τελευταία εθνική καταστροφή και σιγά-σιγά προκάλεσε καινούριες.
Λέγανε για κυβέρνηση Κερένσκυ στην αρχή που θα έσερνε τη χώρα δέσμια όπισθεν του σιδηρού παραπετάσματος. Δεν έγινε. Δεν είχαν ποτέ σκοπό να το κάνουν οι της "αλλαγής" του 1981 ή δεν μπόρεσαν ; Πάντως δεν έγινε. Έγινε όμως η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος, που εκδηλώθηκε τελικά το 2009.

Ο κατεστραμένος Έλληνας πολίτης λοιπόν μεταξύ των τριών προσφάτων εθνικών καταστροφών, δικαιούται να κάνει επίκληση μόνο της μιάς. Οι δε ξένοι οπωσδήποτε ακολουθούν κι αυτοί το ίδιο μοτίβο.
Λένε όμως τα ίδια και στους ανατολικογερμανούς (π.χ.) ; Τους λένε "μπούούούού χισσσσ παλιοκομμουνιστές ανατολικογερμανοί που είχατε το τείχος" ; Όχι, μόνο σ' εμάς το λένε.
0 .
Γερούν γερά

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Re: Η άνοδος της αριστεράς στην Ελλάδα - μία εθνική καταστρο

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 20 Μάιος 2015, 12:31

Το τρεχων επεισοδιο της καταστροφης δεν εχει τελειωσει ακομα.
Δεν πιστευω σε αριστερα-δεξια, οποτε τον τιτλο τον θεωρω ακυρο. Βεβαια αυτοι που μας εφεραν εδω, μια ομαδα απο αυτους, αυτοαποκαλουνται αριστεροι. Οι προδοτες ειναι προδοτες. Δεν εχει σημασια αν αυτοαποκαλουνται "αριστεροι" ΄η "δεξιοι"
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Μάιος 2015, 13:49

wooded glade έγραψε:Λένε όμως τα ίδια και στους ανατολικογερμανούς (π.χ.) ; Τους λένε "μπούούούού χισσσσ παλιοκομμουνιστές ανατολικογερμανοί που είχατε το τείχος" ; Όχι, μόνο σ' εμάς το λένε.

πώς να μας το πούνε αφού εμείς δεν είχαμε τείχος ρε. κατά τα άλλα έχεις δίκιο. :s_crazy
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 20 Μάιος 2015, 15:05

P A P A R I E S

ψιτ, ρέκλα, δεν μπορείς να συνεχίσεις να διατηρείς το προσωπείο του "τροτσκοτρολ" και ταυτόχρονα να συμφωνείς με τον πλέον φανατικό κομμουνιστοφάγο χρήστη του Φρη :s_crazy :s_crazy :s_crazy :s_crazy
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Μάιος 2015, 16:25

Μα δεν καταλαβες το λεπτο χιουμορ του Ρεκλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 20 Μάιος 2015, 16:26

Λες ε? Εχω μπερδευτεί με τα τρολαρίσματα του, δεν ξέρω πότε τρολάρει τους άλλους και πότε τον εαυτό του :D
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 20 Μάιος 2015, 16:33

Ειπαμε ε, αυτος ειναι ψιλοτροτσκα, και ο αλλος ανταρσυας.

Μαλιστα....να μη το ξεχασω και τους μπερδεψω.
0 .

Άβαταρ μέλους
wooded glade
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό wooded glade » 21 Μάιος 2015, 02:38

Ρεκ_ _μας έγραψε:
wooded glade έγραψε:Λένε όμως τα ίδια και στους ανατολικογερμανούς (π.χ.) ; Τους λένε "μπούούούού χισσσσ παλιοκομμουνιστές ανατολικογερμανοί που είχατε το τείχος" ; Όχι, μόνο σ' εμάς το λένε.

πώς να μας το πούνε αφού εμείς δεν είχαμε τείχος ρε. κατά τα άλλα έχεις δίκιο. :s_crazy

Τα γεγονότα αναφέρω.
Η άνοδος της αριστεράς, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, προέκυψε από τις δεδομένες συνθήκες και ήταν εθνική καταστροφή.
Η χούντα δεν έφερε άνοδο της αριστεράς - ίσως κάτι ψιλά που δεν μετρήθηκαν όμως.
Η μετέπειτα κατάσταση την έφερε.
Εγώ ήμουνα στο εξωτερικό τότε και θυμάμαι φόραγα ένα μπλουζάκι που έλεγε "US Army". Το είχα πετύχει σε κάτι εκπτώσεις και μου άρεσε το σήμα. Μου έλεγαν λοιπόν -οι ξένοι- "ρε συ, US Army φοράς ; αφού σας έκανε ρόμπα η Αμερική".
Την εποχή εκείνη οι Τούρκοι μπήκαν στην Κύπρο αλλά και ο διεθνής κομμουνισμός δεν είχε πάψει ποτέ να εποφθαλμιά την Μακεδονία και άλλα Ελληνικά εδάφη. Είναι λοιπόν για ξύλο-γάτες στη Μακρόνησο και οι μεν και οι δε.
0 .
Γερούν γερά

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Μάιος 2015, 14:37

Alkiviades έγραψε:P A P A R I E S

ψιτ, ρέκλα, δεν μπορείς να συνεχίσεις να διατηρείς το προσωπείο του "τροτσκοτρολ" και ταυτόχρονα να συμφωνείς με τον πλέον φανατικό κομμουνιστοφάγο χρήστη του Φρη :s_crazy :s_crazy :s_crazy :s_crazy

συμφωνώ ρε πρώτο γιατί το άρθρο μου έβγαλε στην επιφάνεια τον εθνικόφρονα εαυτό μου παραμερίζοντας προσωρινά τον κομμουνιστή και δεύτερο γιατί είναι άκρως εμπεριστατωμένο απόλυτα σύμφωνο με τους κανόνες της ιστορικής επιστήμης και δεν περιέχει ούτε μία ιστορική ανακρίβεια.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 21 Μάιος 2015, 14:40

Ρεκ_ _μας έγραψε:
Alkiviades έγραψε:P A P A R I E S

συμφωνώ ρε πρώτο γιατί το άρθρο μου έβγαλε στην επιφάνεια τον εθνικόφρονα εαυτό μου παραμερίζοντας προσωρινά τον κομμουνιστή και δεύτερο γιατί είναι άκρως εμπεριστατωμένο απόλυτα σύμφωνο με τους κανόνες της ιστορικής επιστήμης και δεν περιέχει ούτε μία ιστορική ανακρίβεια.

:LoL: :LoL: :LoL: :LoL: :LoL: :LoL:

You are very megalo malakas :haka:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”