Καρναβαλια

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Καρναβαλια

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 18 Μαρ 2024, 20:06

Δεν σας αηδιάζει η όλη ατμόσφαιρα των διαφόρων καρναβαλιών ανά την χώρα; Αυτή, με τα ίδια και τα ίδια χιλιοπαιγμένα λάτιν τραγούδια, και την υπερπροσπάθεια διαφόρων να δείξουν ότι διασκεδάζουν;
3 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Καρναβαλια

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μαρ 2024, 07:11

Ποτέ δεν ήταν του γούστου μου.
Κάποιες λίγες φορές είχα "ντυθεί" όταν ήμουν παιδί για τίποτα πάρτι ή σχολικές εκδηλώσεις. :dunno:

Επίσης θεωρώ κιτς όλο αυτό που φοράνε ξέρω γω μια περούκα και κυκλοφορούν έξω ή πάνε στη δουλειά όταν είναι απόκριες. :ohno343:
2 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Μαρ 2024, 10:41

Δεν τρελαίνομαι αλλά ούτε και με ενοχλεί. Βαριέμαι να μπαίνω στην διαδικασία να ντύνομαι αλλά καταλαβαίνω γιατί σε άλλους αρέσει.

Το μόνο κριντζ σε όλα αυτά είναι κάτι παραδοσιακά έθιμα στην επαρχία που πάνε κάτι θείτσες και κουβαλάνε κάτι τεράστια ομοιώματα ψωλών και κάτι ηλίθια δημοτικοφανή τραγούδια με πρόστυχους στίχους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 19 Μαρ 2024, 20:43

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν τρελαίνομαι αλλά ούτε και με ενοχλεί. Βαριέμαι να μπαίνω στην διαδικασία να ντύνομαι αλλά καταλαβαίνω γιατί σε άλλους αρέσει.

Το μόνο κριντζ σε όλα αυτά είναι κάτι παραδοσιακά έθιμα στην επαρχία που πάνε κάτι θείτσες και κουβαλάνε κάτι τεράστια ομοιώματα ψωλών και κάτι ηλίθια δημοτικοφανή τραγούδια με πρόστυχους στίχους.

Στο χωριό της μάνας μου οι απόκριες παραδοσιακά είχαν να κάνουν με βωμολοχίες και χυδαιότητες, με κύριο στόχο τον παπά του χωριού. Ήταν ας πούμε μιά μέρα τον χρόνο που μπορούσες να βρίζεις και να τραμπουκίζεις τον παπά. Την επόμενη Κυριακή πήγαιναν στην εκκλησία και του φιλούσαν το χέρι. Εικάζω ότι επρόκειται για ειδωλολατρικά απομεινάρια. Όσο να ναι, δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα τα πατρώα οργιαστικά έθιμα απο την ξενόφερτη εισαγόμενη θρησκεία των βοσκών της Λεβαντινής.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Μαρ 2024, 14:52

Προέλλην έγραψε:Στο χωριό της μάνας μου οι απόκριες παραδοσιακά είχαν να κάνουν με βωμολοχίες και χυδαιότητες, με κύριο στόχο τον παπά του χωριού. Ήταν ας πούμε μιά μέρα τον χρόνο που μπορούσες να βρίζεις και να τραμπουκίζεις τον παπά. Την επόμενη Κυριακή πήγαιναν στην εκκλησία και του φιλούσαν το χέρι. Εικάζω ότι επρόκειται για ειδωλολατρικά απομεινάρια. Όσο να ναι, δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα τα πατρώα οργιαστικά έθιμα απο την ξενόφερτη εισαγόμενη θρησκεία των βοσκών της Λεβαντινής.

Εκείνα τα χρόνια είχε κάποιο νόημα να υπάρχουν τέτοιου είδους έθιμα αλλά στην εποχή μας που έχουν εκχυδαΐστει όλα στην καθημερινότητα μας τέτοια έθιμα δεν προσφέρουν απόδραση από την καθημερινότητα αλλά αποτελούν προέκταση της.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”