Αυξήσεις πρόκληση 40% στις συντάξεις των βουλευτών συν αναδρομικά δεκαετίας!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Αυξήσεις πρόκληση 40% στις συντάξεις των βουλευτών συν αναδρομικά δεκαετίας!

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 06 Οκτ 2023, 04:33

ΑΙΣΧΟΣ.

ΚΛΕΨΙΑ.

ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ.

Αντι να δωσουν κατιτις απο τα τρελλα μισθα τους για τη Θεσσαλια ξερω γω...

τωρα μας φορτωνουν 40% στις συνταξεις τους...

πλας ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ δεκαετιας.

Με λιγα λογια ολοι μας πληρωσαμε τα μνημονια...

οι κυριοι βολευτες που τα ψηφισαν θα παρουν πισω αναδρομικα τις περικοπες τους...

Εικόνα

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Re: Αυξήσεις πρόκληση 40% στις συντάξεις των βουλευτών συν αναδρομικά δεκαετίας!

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 06 Οκτ 2023, 04:34

Τα ιδια νομοθετησαν και για τους δικαστες.

Μαντεψτε γιατι...

ποιος δικαστης απο δω και περα θα παρει αποφαση που θα τους δυσαρεστησει;

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αυξήσεις πρόκληση 40% στις συντάξεις των βουλευτών συν αναδρομικά δεκαετίας!

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Οκτ 2023, 10:08

Γεωργιάδης για αναδρομικά δικαστικών: Δεν θα εφαρμοστεί για όλους - Mπορεί να οδηγήσει σε πλήρη εκτροχιασμό

«Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικα εκατομμύρια… Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…», είπε ο υπουργός Εργασίας

Τα δικαστήρια δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει πρόσφατη δικαστική απόφαση για αύξηση σε δικαστικούς. Η απόφαση αφορά αυτούς που έχουν προσφύγει, μελετάμε τις συνέπειές της σημείωσε ενώ τόνισε ότι υπάρχει θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως είπε σέβομαι πολύ τους δικαστές και συμφωνώ ότι το στάτους τους πρέπει να είναι ψηλά. Το θέμα είνα τι μπορεί να είναι, συμπλήρωσε. Δεν θα εφαρμοστεί σε όλους, δεν υπάρχουν τα λεφτά, είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όπως εξήγησε αυτό θα οδηγούσε σε πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

Όλα θέλουν ένα μέτρο στη ζωή, δεν θέλω να κατηγορήσω την απόφαση, είπε σε άλλο σημείο.

Οι βουλευτές ψηφίσαμε να παραιτηθούμε από τα αναδρομικά μας, το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη, είπε σε άλλο σημείο.

«Εδώ υπάρχουν δυο παρεπόμενα προβλήματα. Το ένα είναι δημοσιονομικό που είναι πραγματικό και υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό. Φαντάζεστε μια κοινωνία που για εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές. Και να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τοςυ άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. Μα είναι δυνατόν; » αναρωτήθηκε.

Στο τέλος το κράτος πληρώνει αυτά που έχει, υπογράμμισε. «Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικα εκατομμύρια… Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης…».

Επιπλεον πρόσθεσε ότι «στην αναθεώρηση του Συντάγματος εγώ θα προτείνω, πραγματικά θα το προτείνω, ότι αν βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, επειδή εμένα δεν μου αρέσει να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Εμένα μου αρέσει το κράτος να είναι σοβαρό. Έμα σοβαρό κράτος τις δικαστικές αποφάσεις τις σέβεται και τις εφαρμόζει[…]Όταν βγαίνει μια απόφαση με δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να μπαίνει αυτομάτως ένας εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες. Να έρχεται ένα χαρτάκι και να τους λέει τώρα χρωστάς 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, λόγω αυτής της δικαστικής απόφασης που πρέπει να πληρωθεί. Αλλιώς δεν μπορούμε να κανουμε δημοσιονομική πολιτική».

Eξετάζουμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε δικαιότερα, την εισφορά αλληλεγγύης ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ενώ τόνισε ότι σκοπός μας είναι να μηδενιστούν οι εκκρεμείς συντάξεις.

https://www.protothema.gr/economy/artic ... trohiasmo/

Ψέματα, ψέματα, ψέματα δεν έχετε τρόπο να κάνετε αντιπολίτευση και φτιάχνετε ψεύτικες ειδήσεις για έχετε να πείτε κάτι.

Η πάγια τακτική του κάθε δημοκράτη και του κάθε αριστερού.

Δεν λέω μπορεί να πεις κάτι που δεν είναι αλήθεια, άνθρωπος είσαι θα κάνεις λάθος.... εσείς είστε συνειδητοί ψεύτες.

Σε τι υπόληψη έχω την μεταπολιτευτική δημοκρατία σας, είναι γνωστό, αλλά και το συνειδητό ψέμα δεν το μπορώ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 06 Οκτ 2023, 12:30

pluton έγραψε:......

Ρε ελληνικά ξέρεις;
Ή καταλαβαίνεις ότι σε συμφέρει;
Στο λέει καθαρά η αδωνάρα.
Δεν τα δίνει όχι γιατί είναι άδικο και γιατί δε θέλει αλλά διότι υπάρχει δημοσιονομική στενότης και επειδή είναι
νομοταγής πολίτης θα εισηγηθεί νέο φορομπήξιμο στην πλέμπα ώστε να βρεθεί το μπικικίνι για
αναδρομικά δικαστικών και λοιπών σφουγγοκωλάριων.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 06 Οκτ 2023, 13:14

Ραν ταν πλαν έγραψε:
pluton έγραψε:......

Ρε ελληνικά ξέρεις;
Ή καταλαβαίνεις ότι σε συμφέρει;
Στο λέει καθαρά η αδωνάρα.
Δεν τα δίνει όχι γιατί είναι άδικο και γιατί δε θέλει αλλά διότι υπάρχει δημοσιονομική στενότης και επειδή είναι
νομοταγής πολίτης θα εισηγηθεί νέο φορομπήξιμο στην πλέμπα ώστε να βρεθεί το μπικικίνι για
αναδρομικά δικαστικών και λοιπών σφουγγοκωλάριων.

Εγώ Ελληνικά ξέρω, εσύ ξέρεις;

Πράγματι δεν το δίνει στους βουλευτές , τους δικαστικούς και στους άλλους Έλληνες όχι γιατί είναι άδικο, αλλά γιατί αν το δώσει σε βουλευτές και τους δικαστικούς θα πρέπει να το δώσει σε όλους τους Έλληνες και αυτό δεν αντέχει η χώρα δημοσιονομικά.

Το άρθρο που θέλει να περάσει στο Σύνταγμα δεν είναι φορομπηχτικο αλλά αποτρεπτικό δηλαδή:

Μη βρεθεί κανένα τσογλανι λαϊκιστής πολιτικάντης και δώσει πχ αναδρομικά στους παπλώματαδες η στους σαλεπιτζηδες για να πάρει τις ψήφους τους γιατί αν δώσει αναδρομικά σε αυτούς θα πληρώσουν με έκτακτο χαράτσι όλοι οι άλλοι, αρα θα χάσει τις ψήφους των υπολοίπων.

Σε είχα για οξύνου άνθρωπο αλλά έμπλεξες στις ΚΟΒες και σε πρώτη φάση έχασες το χιούμορ σου και τώρα χάνεις και την σπιρτάδα του νου.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”