Θα τα δεχτείτε φωνάζοντας ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ, όπως κάνατε με τα μπόλια, ή θα αντιδράσετε;;

το ίδιο, δεν φέρει κανένα τέτοιο στοιχείο μέσα του, παρά μόνο ένα κρυπτογραφημένο κλειδί, που απο μόνο του (χωρίς πχ τερματικά για πρόσβαση στα πληροφοριακά συστήματα του κράτους, που υπάρχουν και σήμερα) δεν έχει την παραμικρή αξία.

Προέλλην έγραψε:Εσύ Άδμιν, ταυτοτητούλα καινούργια θα βγάλεις έως το 2026;

Adminović έγραψε:Ούτως ή άλλως, το 2026 θα είμαι κάπου πολυυυυυ μακριά, με δεύτερο διαβατήριο στο χέρι, οπότε δεν μου χρειάζονται οι κάρτες της τριτοκοσμικής μπανανίας. Αν η μπανανία με υποχρεώσει να πάρω τέτοια κάρτα (πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά λέμε), στο επόμενο δευτερόλεπτο θα έχει γίνει 100 κομμάτια και θα έχει πάει στον πλησιέστερο υπόνομο.

Λαχουρένιος έγραψε:
Καλά Αλέξ, αυτό το λες τόσα χρόνια και ακόμα εδώ είσαι

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:Εσύ Άδμιν, ταυτοτητούλα καινούργια θα βγάλεις έως το 2026;
Εννοείται πως ΟΧΙ.![]()
Δεν συναινώ με την συλλογή, την αποθήκευση και την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων, με τα οποία να μπορεί να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο μου, σε ηλεκτρονικά μέσα, από ιδιώτες, και δεν επιθυμώ καμία τέτοια αποθήκευση δεδομένων μου (στα οποία δεν θα έχω κιολας άμεση πρόσβαση και έλεγχο) σε κάρτες με τσιπ, οι οποίες είναι εφικτό να διαβαστούν ή να αντιγράφουν, ακόμα και χωρίς εγώ να απωλέσω την κάρτα.![]()
Ούτως ή άλλως, το 2026 θα είμαι κάπου πολυυυυυ μακριά, με δεύτερο διαβατήριο στο χέρι, οπότε δεν μου χρειάζονται οι κάρτες της τριτοκοσμικής μπανανίας. Αν η μπανανία με υποχρεώσει να πάρω τέτοια κάρτα (πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά λέμε), στο επόμενο δευτερόλεπτο θα έχει γίνει 100 κομμάτια και θα έχει πάει στον πλησιέστερο υπόνομο.
Πολύ φοβούμαι όμως ότι θα πας σε καμιά άλλη τριτοκοσμική μπανανία και θα τρέχεις να φύγεις κι απο κεί λίγο καιρό μετά

Προέλλην έγραψε:
Κατά τα άλλα, οι ιδιώτες είναι παντού ήδη. Δεν πιάνω τώρα για internet, smartphones, apps και τέτοια, σε πάω σε πιο μπανάλ πράγματα, πχ ότι όλο το gov.gr, η μηχανογράφηση του ΕΣΥ, ΕΦΚΑ, κοκ, είναι στημένα απο διάφορες ιδιωτικές εταιρίες, και στις ΒΔ έχουν πρόσβαση ακόμη και ΙΕΚατζήδες των 800 ευρώ που κάνουν μερεμέτια. Τώρα, αν αυτός ήταν ΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα ήταν τα στοιχεία σου πιο ασφαλή![]()
Στis σύγχρονες οικονομίες και κοινωνίες, η μηχανογράφηση, η δικτυοκεντρικότητα, κλπ, είναι βασικά συστατικά τους. Αν μιλάμε τώρα για λουδισμό, αμισμό, κοκ, ΟΚ, σεβαστή στάση ζωής, αλλά όχι να κοροϊδεύουμε εαυτούς, ότι αυτό είναι δυνατό πέρα απο κάποιο παραθρησκευτικό κοινόβιο ή καμιά καλύβα ερημίτη στην Τούνδρα. Αυτό που έχει σημασία είναι το νομικό πλαίσιο και η διαφάνεια. Δες πχ ΗΠΑ, αν τους πείς για ταυτότητες, τις μπλέ τις παλιές καλές, ότι σε έχει η αστυνομία mug shot και τα αποτυπώματα απο τα 14, θα γελάνε μέχρι το πρωί. Εκεί δεν υπάρχει ούτε καν προαιρετική ταυτότητα. Αν όμως πας να κάνεις μια ιδιωτική ασφάλεια, αυτή ξέρει τα πάντα για σένα, έχει όλα τα στοιχεία, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της ΕΕ που έχει υποχρεωτικές ταυτότητες.

Adminović έγραψε:Προέλλην έγραψε:
Κατά τα άλλα, οι ιδιώτες είναι παντού ήδη. Δεν πιάνω τώρα για internet, smartphones, apps και τέτοια, σε πάω σε πιο μπανάλ πράγματα, πχ ότι όλο το gov.gr, η μηχανογράφηση του ΕΣΥ, ΕΦΚΑ, κοκ, είναι στημένα απο διάφορες ιδιωτικές εταιρίες, και στις ΒΔ έχουν πρόσβαση ακόμη και ΙΕΚατζήδες των 800 ευρώ που κάνουν μερεμέτια. Τώρα, αν αυτός ήταν ΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα ήταν τα στοιχεία σου πιο ασφαλή![]()
Καμία σχέση.
Τα σμαρτφον, τα αππς κοκ εσύ επιλέγεις να τα χρησιμοποιήσεις. Δεν σε ανάγκασε κανείς.
Και στα σμαρτφον, τα αππς κλπ δίνεις ψεύτικα στοιχεία αν θες και μπορείς να προστατεύσεις την ιδιωτικότητα σου (αν θες πάντα).![]()
Adminović έγραψε:Άλλο η μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση διαφόρων τομέων του δημοσίου και άλλο η συγκέντρωση όλων των δεδομένων σου σε έναν κωδικό αριθμό και ένα τσιπ, το οποίο θα το διαβάζουν όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα κι εσύ φυσικά δεν θα μπορείς να το διαβάσεις.
Πού ακούστηκε αυτό, να αποθηκεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα (που μπορεί να είναι ακόμα και ιατρικά, φορολογικά κλπ δεδομένα) σε ένα τσιπ, το οποίο εγώ δεν θα μπορώ να το ελέγξω και να γνωρίζω με βεβαιότητα τί πληροφορίες περιέχει για εμένα.Στis σύγχρονες οικονομίες και κοινωνίες, η μηχανογράφηση, η δικτυοκεντρικότητα, κλπ, είναι βασικά συστατικά τους. Αν μιλάμε τώρα για λουδισμό, αμισμό, κοκ, ΟΚ, σεβαστή στάση ζωής, αλλά όχι να κοροϊδεύουμε εαυτούς, ότι αυτό είναι δυνατό πέρα απο κάποιο παραθρησκευτικό κοινόβιο ή καμιά καλύβα ερημίτη στην Τούνδρα. Αυτό που έχει σημασία είναι το νομικό πλαίσιο και η διαφάνεια. Δες πχ ΗΠΑ, αν τους πείς για ταυτότητες, τις μπλέ τις παλιές καλές, ότι σε έχει η αστυνομία mug shot και τα αποτυπώματα απο τα 14, θα γελάνε μέχρι το πρωί. Εκεί δεν υπάρχει ούτε καν προαιρετική ταυτότητα. Αν όμως πας να κάνεις μια ιδιωτική ασφάλεια, αυτή ξέρει τα πάντα για σένα, έχει όλα τα στοιχεία, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα της ΕΕ που έχει υποχρεωτικές ταυτότητες.
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά αυτά που γράφεις επιχείρημα κατά των ψηφιακών καρτών (δήθεν "ταυτοτήτων") συνιστούν.![]()
Μας λες λοιπόν ότι σε άλλες χώρες πολλοί ιδιώτες έχουν καταφέρει να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Οπότε, τί κάνουμε εμείς για αυτό; Τα μαζεύουμε όλα τα δεδομένα και τα καταγράφουμε ακόμη καλύτερα, μη τυχόν και ξεφύγει τίποτα από τους ιδιώτες που διψάνε για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
Κι όλα αυτά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, των παρακολουθήσεων και των πάσης φύσεως διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών...![]()
![]()
![]()
Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.