Από το 2017 μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2023, 12 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 600.000 στρέμματα σύμφωνα με το Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές

Η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής είναι 2.500.000 στρέμματα, στην Περιφέρεια Αττικής η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία 7 χρόνια έχουν καεί 405.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 33% της επιφάνειας των δασών.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα παραπάνω ανησυχητικά στοιχεία για την Αττική υπογραμμίζουν την ανάγκη συνολικού επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας.
Καταλάβατε; όχι, λυπάστε αλλά δεν θα κάνετε τίποτα γι αυτό το πρόβλημα.
Δηλαδή με 33% των δασών καμμένα και με αέρα που περιέχει αιωρούμενα σωματίδια είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου και επομένως και την ποιότητα ζωής του. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκαλούν περίπου επτά εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο, λόγω διαφόρων παθήσεων (εγκεφαλικά, καρδιακές παθήσεις, πνευμονοπάθειες κ.α.) που επιδεινώνονται από την κακή ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα. Αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η ατμοσφαιρική ρύπανση παραμένει η σημαντικότερη απειλή για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη.
Αντί για οξυγόνο που παράγουν δέντρα και φυτά οι άνθρωποι των πόλεων αναπνέουν τοξικά αιωρούμενα σωματίδια όπως
διοξείδιο του θείου, οξείδια του αζώτου και διοξείδιο του αζώτου, αιωρούμενα σωματίδια (PM10 και PM2,5), μόλυβδος, βενζόλιο, μονοξείδιο του άνθρακα, όζον, κάδµιο, νικέλιο.
Σύντομα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που από μία άποψη είναι σκλάβοι αφού ζουν για να εργάζονται και να πληρώνουν τους λογαριασμούς και φόρους στο κράτος, θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν. Το δημόσιο σύστημα υγείας δεν επαρκεί για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι, μόνο οι πλούσιοι μπορούν να φύγουν για να αναζητήσουν σε άλλες χώρες καλύτερες συνθήκες ζωής και οξυγόνο. Όμως και οι πλούσιοι που έχουν οικονομική δυνατότητα να ξεφύγουν δεν το κάνουν διότι είναι δέσμιοι του δυτικού τρόπου ζωής, είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να ζήσουν στη φύση..
Τις συνέπειες αυτών των επιλογών θα βιώσει η νέα γενιά, το μέλλον είναι δυσοίωνο.
Αλίμονο σε αυτούς που δουλεύουν όλη την ζωή τους και νομίζουν πως το σπουδαίο έργο τους είναι να κάνουν και να μεγαλώσουν ικανά παιδιά, θα δουν τα παιδιά τους να φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση οξυγόνου,
αυτοί θα μείνουν γέροι και άρρωστοι να πεθαίνουν σε τσιμεντούπολη γεμάτη τοξικό αέρα.
Έτσι θα πεθάνετε

Εγώ λαμβάνω μέτρα, πουλάω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία-ακίνητα για να μεταφέρω το κεφάλαιο μου στο εξωτερικό.
Δεν θέλω να ζω ανάμεσα σε σκλάβους, άρρωστους ανθρώπους, γέρους και αλλοδαπούς.