Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 15:59

Δεν χρειάζεται φυσικά να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κάθετα αντίθετη με τις δηλώσεις του, πόσο μάλλον όταν γίνονται υπό τη σκέπη της ΝΔ που όλοι ξέρουμε τον πολιτικό προσανατολισμό της και πού πάει να καταντήσει δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία κτλ.
Για μένα Νο1 αγαθό για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση είναι η πρόσβαση στην υγεία.
Πάει αυτό.
Το ξεκαθαρίσαμε.

Όμως αισθάνομαι λίγο confused. Όσο αισχρές και αν ακούστηκαν οι δηλώσεις του (που ήταν) αισθάνομαι ότι αυτό που είπε συμβαίνει ήδη στα νοσοκομεία.
Προσωπικά από δυο περιπτώσεις καρκινοπαθών τελικού σταδίου που ήξερα στον κοινωνικό μου περίγυρο και οι δύο πέθαναν στο σπίτι τους. Ο ένας μάλιστα είχε γίνει πέτσα και κόκαλα.
Όταν ρώτησα τους συγγενείς γιατί δεν ήταν στο νοσοκομείο σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση μου είπαν ότι δεν είχε κανένα νόημα.
And I was like
"Are you fucking serious bro?"
Κάποιος άνθρωπος πεθαίνει. Αυτή είναι η δουλειά των νοσοκομείων. Να προσπαθήσουν να σε κρατήσουν στη ζωή είτε πάσχεις από καρκίνο, είτε σε τσίμπησε οχιά είτε είσαι από τροχαίο.

Κι ενώ εκεί ήταν το πρώτο μου σοκ (το οποίο δεν έχω αποδεχθεί ακόμα για να είμαι ειλικρινής) άμα κάτσεις να το σκεφτείς υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις medical issues που είναι μεταξύ ασθενή και θεού από ένα σημείο και μετά.

Πχ
1) Ηλικιωμένοι (ναι και σε αυτή την περίπτωση έπαθα σοκ όταν γέροι άνθρωποι πεθαίνουν στο σπίτι τους γιατί η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει πλέον τίποτε άλλο)
2) Ασθενείς με ανίατες εκφυλιστικές ασθένειες
3) Ασθενείς με παραπληγία/τετραπληγία (let me explain ... ναι νοσηλεύονται για κάποιο διάστημα πχ ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη κτλ, κάθονται κάποιους μήνες στο νοσοκομείο αλλά από κάποιο σημείο και μετά οι γιατροί είναι σε φάση "η δουλειά μας τελειώνει εδώ" και μετά ο ασθενής πρέπει να πάει σπίτι του ή σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης κτλ με την πολύ κυνική αιτιολογία ότι δεν μπορεί να πιάνει ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ για όλη του τη ζωή ειδικά αν είναι σε κωματώδη κατάσταση και δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσει. Τι κάνουν οι συγγενείς; Τον παίρνουν σπίτι τους και αναλαμβάνουν όλο το κουπί)

Θέλω να πω συμφωνούμε δε συμφωνούμε (προσωπικά δε συμφωνώ*) υπάρχουν ιατρικές υποθέσεις όπου the doctor's job is done. Nothing further to do. Όσο κυνικό και να ακούγεται.

*Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι κάποιος ασθενής μπορεί να πεθάνει αβοήθητος σε όποια κατάσταση και να είναι, σε όποιο στάδιο και να είναι. Απλά κάνω κάποιες διαπιστώσεις με τις οποίες δε σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας.

Αυτό είναι μια καθαρά ιατρική τοποθέτηση. Αν το δούμε από πολιτική/οικονομική σκοπιά είναι γνωστό ότι η ΝΔ ονειρεύεται ιατρικά συστήματα άλλων χωρών όπου αν δεν έχεις φράγκα πεθαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι.
Κι επειδή ο κ. Πνευματικός πρεσβεύει μια τέτοια φιλοσοφία, αυτομάτως οι δηλώσεις του είναι αισχρές.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σχετικά με τις δηλώσεις του καθηγητή Πνευματικού

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 16:18

I mean αν το ψάξετε το θέμα υπάρχει κάτι στη νομοθεσία, στην ιατρική δεοντολογία whatever ... που ονομάζεται φυσικός θάνατος.
Ναι μπορεί κάποιος άνθρωπος να πεθάνει στο σπίτι του χωρίς να θεωρείται εγκληματική ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να καλέσεις το ΕΚΑΒ ή οτιδήποτε.
Τρελό;
Τρελό.
Οκ προφανώς χρειάζονται να συμπληρώσεις κάποια έγγραφα, κάποιο πιστοποιητικό θανάτου από γιατρό αλλά όχι σε φάση να έρθει τρέχοντας το ΕΚΑΒ να κάνει κάρπα γιατί προφανώς κάποιοι θάνατοι είναι αναμενόμενοι και απλά τους κλείνεις τα μάτια.

Και όμως η νομοθεσία το προβλέπει.
Μια ματιά σε οίκους τελετών να ρίξεις εξηγεί τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση θανάτου συγγενικού σου προσώπου.

"Ένας θάνατος μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Είναι πιθανόν να συμβεί στο νοσοκομείο ή στο γηροκομείο, αλλά ακόμα και στο σπίτι, στο δρόμο κλπ. Οι ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν εξαρτώνται από τον τόπο, τις συνθήκες και το είδος του θανάτου. Είναι σημαντικό εάν ο θάνατος ήταν αιφνίδιος ή όχι, αλλά ακόμα και το αν προήλθε από φυσικά αίτια. Όλα αυτά διαφοροποιούν τις διαδικασίες πιστοποίησης του θανάτου."

https://www.teletes-patelis.gr/el/xrisi ... ntidraseis

Αν ρωτάτε εμένα προσωπικά αν έβρισκα νεκρό θα καλούσα ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό ... με την έννοια οκ επείγον περιστατικό και ας είναι ο άλλος 100 χρονών. Πρώτες βοήθειες for god sake.
Αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν λειτουργεί πάντα έτσι το πράγμα ανάλογα την περίπτωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 10 Ιουν 2023, 16:21

bizeli έγραψε:Για μένα Νο1 αγαθό για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση είναι η πρόσβαση στην υγεία.
Πάει αυτό.
Το ξεκαθαρίσαμε.

Αυτό ΗΔΗ δεν ισχύει.
Οι λελέδες θα πάνε στα ιδιωτικά ή, ακόμα και αν πάνε σε δημόσιο, θα έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική βοήθεια.
Την πληρώνει ο βλάκας που τους ψηφίζει και δεν έχει λεφτά για ιδιωτικό νοσοκομείο. :pardon:

Όμως αισθάνομαι λίγο confused. Όσο αισχρές και αν ακούστηκαν οι δηλώσεις του (που ήταν) αισθάνομαι ότι αυτό που είπε συμβαίνει ήδη στα νοσοκομεία.

Ως ένα βαθμό ναι.
Δεν θα το πουν στην ψύχρα βέβαια, αλλά συμβαίνει να "παρατάνε" κάποιους ασθενείς.

Να προσπαθήσουν να σε κρατήσουν στη ζωή είτε πάσχεις από καρκίνο, είτε σε τσίμπησε οχιά είτε είσαι από τροχαίο.

Κάποιοι γιατροί έχουν όντως τη διάθεση να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν, πλην όμως κι αυτοί στερούνται των απαραίτητων μέσων.

Κι επειδή ο κ. Πνευματικός πρεσβεύει μια τέτοια φιλοσοφία, αυτομάτως οι δηλώσεις του είναι αισχρές.

Αυτός τουλάχιστον ήταν ειλικρινής.
Γιατί όλοι οι λελέδες αυτό ακριβώς πρεσβεύουν, άσχετα αν ρίχνουν σανό στα πράτα ότι δήθεν ενισχύουν την δημόσια υγεία.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 16:31

Adminović έγραψε:Αυτό ΗΔΗ δεν ισχύει.
Οι λελέδες θα πάνε στα ιδιωτικά ή, ακόμα και αν πάνε σε δημόσιο, θα έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική βοήθεια.
Την πληρώνει ο βλάκας που τους ψηφίζει και δεν έχει λεφτά για ιδιωτικό νοσοκομείο. :pardon:

Προφανώς και δεν ισχύει.
Λέω ποιο θα ήταν το σωστό.
Γιατί να σου πω κάτι ρε φίλε; Μη νομίζεις. Υπάρχουν και άνθρωποι ανάμεσά μας που πιστεύουν ότι η ιατρική περίθαλψη πρέπει να είναι ανάλογη των φόρων ή της οικονομικής κατάστασης του καθενός μας.
Καλά δε σου λέω να είναι τίποτα αλλοδαπός ο άλλος και μάλιστα παράτυπος. Αυτόν πρέπει να τον φάνε τα σκουλήκια.
Δε θα πληρώνω εγώ τα γαμησιατικά αυτών που δεν πληρώνουν φόρους...
Ρε φίλε να σου πω κάτι; Θα μπορούσα να δεχθώ την παραπάνω λογική σε κάποιο άλλο θέμα αλλά σε υγεία όχι ρε φίλε. Σε υγεία όχι.
Είναι πάνω απ' όλα.

Adminović έγραψε: Ως ένα βαθμό ναι.
Δεν θα το πουν στην ψύχρα βέβαια, αλλά συμβαίνει να "παρατάνε" κάποιους ασθενείς.

Κάποιοι γιατροί έχουν όντως τη διάθεση να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν, πλην όμως κι αυτοί στερούνται των απαραίτητων μέσων.

Όχι δεν κατάλαβες. Δεν αναφέρομαι στην προσωπική ευσυνειδησία κάθε γιατρού. Νομίζω από κάποιο σημείο και μετά έτσι είναι το πρωτόκολλο.

Adminović έγραψε:Αυτός τουλάχιστον ήταν ειλικρινής.
Γιατί όλοι οι λελέδες αυτό ακριβώς πρεσβεύουν, άσχετα αν ρίχνουν σανό στα πράτα ότι δήθεν ενισχύουν την δημόσια υγεία.

Εννοείται.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 10 Ιουν 2023, 16:46

bizeli έγραψε:
*Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι κάποιος ασθενής μπορεί να πεθάνει αβοήθητος σε όποια κατάσταση και να είναι, σε όποιο στάδιο και να είναι. Απλά κάνω κάποιες διαπιστώσεις με τις οποίες δε σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας.

Οι δηλώσεις του δεν αφορούσαν αυτό (που ούτως ή άλλως συμβαίνει και όπου μόνο παρηγορητική θεραπεία μπορείς να προσφέρεις πια).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 16:59

BaKXOS_Lysios έγραψε:Οι δηλώσεις του δεν αφορούσαν αυτό (που ούτως ή άλλως συμβαίνει και όπου μόνο παρηγορητική θεραπεία μπορείς να προσφέρεις πια).

Ναι οκ προφανώς ως υποψήφιος της ΝΔ εξέφρασε μια πρόταση πολιτικής διαχείρισης του ΕΣΥ ώστε να επιβαρύνεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Για αυτό και οι δηλώσεις του έχουν άλλη βαρύτητα σε σχέση με το πώς το θέτω εγώ.

Σε κάθε περίπτωση (ακόμα και αν διεγράφη) κάνουμε τον σταυρό μας τι μας περιμένει με τη ΝΔ από κάτι τέτοιες δηλώσεις που "ξεφεύγουν".
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 17:06

Εν τω μεταξύ πού τις έκανε τις δηλώσεις;
Στον ΣΚΑΙ και στον Πορτοσάλτε;
:laugh1:

Τι περιμένατε εσείς να βγει από αυτόν τον συνδυασμό;
Μόνο σαπίλα και εμετός.

Ε σε πιάνει μια αηδία.
Πορτοσάλτε ρε φίλε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 17:20

Παιδιά εντάξει τι να λέμε τώρα; Ακόμα και αν διεγράφη το γεγονός και μόνο ότι ήταν υποψήφιος της ΝΔ κάτι σημαίνει. Κάθε κόμμα διαλέγει τους υποψήφιους που τον αντιπροσωπεύουν και ταιριάζουν οι πολιτικές τους ιδεολογίες ή άτομα κράχτες που μαζεύουν κόσμο.
Το άτομο αυτό έτυχε και εκφράστηκε πριν τις 25 Ιουνίου και η ΝΔ τον μάζεψε. Θα μπορούσε άνετα να είχε εκλεγεί.

Πχ και η ΝΙΚΗ έμαθα (δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι) ότι κατεβάζει την ανιψιά του Παίσιου :laugh1: :laugh1:
Καταλαβαίνετε τώρα τη λογική των κομμάτων. :whatever45:
Οτιδήποτε θα μαζέψει ψήφους αναλόγως το target group που απευθύνεται.

Λες και είναι τίποτα ταβερνιάρηδες και ψάχνουν για πελάτες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 10 Ιουν 2023, 17:38

Εν τω μεταξύ όλοι σοκαρίστηκαν με τις δηλώσεις πνευματικού.

Εικόνα

make no sense
Στις επόμενες εκλογές μέχρι και η Ροδόπη μπλε θα είναι.
Βγάζετε εσείς άκρη;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Ιουν 2023, 18:06

με αυτα που διαβαζω απο το μπιζελι ειλικρινα δεν βγαζω ακρη \
φανταστειτε τωρα τι μπουρδες θα αμολανε αλλοι που δεν εχουν την μορφωση της

δεν συμφωνω αλλα,.....
κατεβηκε η ανηψια του παισιου .....
δεν συμφωνω .....

η ροδοπη θα γινει μπλε!!!! ωιμε!!!!

κλπ κλπ κλπ κλπ /.....ειμαστε τερμα ηλιθιοι σαν λαος και εκεινο που μας χρειαζεται
ειναι ενα γερο σοκ το οποιο με την βοηθεια ενος χαρισματικου ηγετη
να συνελθουμε...γιατι τα πνευματικα εφοδια τα εχουμε γμτ μου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”