Η εναλλακτική δεξιά (Αγγλικά:alt-right) είναι όρος που καλύπτει πολιτικές συσχετισμένες με την ακροδεξιά π.χ. λευκή υπεροχή. Ο όρος ανάγεται στο 2008, στις ΗΠΑ.
Το 2010, ο Αμερικανός λευκός ακροδεξιός εθνικιστής Ρίτσαρντ Σπένσερ ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια για να διαδώσει τις ιδέες του. Οι ιδέες του Σπένσερ επηρεάστηκαν από τις προηγούμενες μορφές αμερικανικού λευκού εθνικισμού, καθώς και από τον παλαιοσυντηρητισμό. Το 2015 το κίνημα προσέλκυσε περισσότερο κοινό, λόγω της υποστήριξης της κοινότητας προς τον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές το 2016, ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την υποστήριξη.
Μέρος των μελών του υποστηρίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική για να εξασφαλιστεί η λευκή υπεροχή στις ΗΠΑ. Άλλοι ζητούν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους αποκλειστικά για λευκούς. Κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν τον λευκό εθνικισμό κοινωνικά αξιοσέβαστο στις Η.Π.Α., ενώ άλλοι - γνωστοί ως "1488" - υιοθετούν νεοναζιστικές απόψεις. Κάποιοι άλλοι είναι αντισημιτικοί, προωθώντας μια θεωρία συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι επιδιώκουν λευκή γενοκτονία. Η πλειονότητα των εναλλακτικών δεξιών είναι αντιφεμινιστές, υποστηρίζει μια πατριαρχική κοινωνία, υποστηρίζουν γενικά τις αντι-παρεμβατικές και τον απομονωτισμό παράλληλα με τον οικονομικό προστατευτισμό και, ως εκ τούτου,επικρίνουν τον συντηρητισμό των ΗΠΑ. Οι στάσεις σε κοινωνικά θέματα όπως η ομοφυλοφιλία και οι αμβλώσεις ποικίλουν μέσα στο κίνημα. Είναι πολλά τα άτομα που ευθυγραμμίζονται με τις ιδέες του.
Η εναλλακτική δεξιά ξεχώριζε από τις προηγούμενες μορφές του λευκού εθνικισμού. Η συμμετοχή ήταν συντριπτικά λευκή και από άνδρες, με ακαδημαϊκούς και αντιφασίστες παρατηρητές που συνδέουν την ανάπτυξή της με την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου.
https://el.wikipedia.org
Με βάση τα παραπάνω, όταν σε κάποιο διάλογο υποστηρίζετε ότι οι 7χρονοι δεν είναι σε θέση να δώσουν συναίνεση για φυλομετάβαση, ή ότι αν έχεις μαζικές καταγγελίες βιασμών ενδέχεται κάποιες να είναι ψευδείς και σας χαρακτηρίσουν "alt-right", στην πραγματικότητα εννοούν ότι είστε.
- Ακροδεξιοί
- Λευκοί εθνικιστές.
- Εναντίον των μεταναστών (και των νόμιμων και των παράνομων)
- Οτι επιθυμείτε η χώρα σας να έχει μόνο λευκούς
- Νεοναζί
- Αντισημιτιστές και ψεκασμένοι
- Πατριάρχες (τις γυναίκες τις θέλετε μόνο στην κουζίνα)
Αυτά τα ολίγα.
Αν δεν ανέχεστε να αλλάζουν τα συγγράμματα όπως της Αγκαθα Κρίστη και του Ιαν Φλέμμινγκ "για να μη λένε λέξεις που θίγουν", αν είστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου (με το μόνο περιορισμό που υφίσταται, να είναι αυτός που ορίζουν οι νόμοι), αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε χολυγουντιανά σενάρια προχειρογραμμένα (ίσως σε ΑΙ), αν διαφωνείτε που απείλησαν τη ζωή όσων σκιτσάρουν τα άνιμε γιατί λέει "σεξουαλικοποιουν το γυναικείο σώμα", αν δεν σας αρέσουν οι εκφράσεις τύπου "believe ALL women", αν δεν θεωρείτε "ακτιβιστές" όσους στρογγυλοκάθονται σε μια καρέκλα και αραδιάζουν τσιτάτα στο τουίτερ, αν υποστηρίζετε την ισότητα ευκαιριών ενώ θεωρείτε ότι η ισότητα αποτελέσματος είναι δύσκολο εγχείρημα, αν θεωρείτε ότι η κωμωδία δεν πρέπει να ποινικοποιείται, αν θεωρείτε ότι βαίνουμε προς ένα οργουελικό 1984, αν θεωρείτε ότι η ιδιότητα του άντρα δεν συνεπάγεται απαραίτητα τοξική συμπεριφορά, τότε είστε όλα όσα περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα.
Εναλλακτική δεξιά (alt-right)
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Εναλλακτική δεξιά (alt-right)
Στηρίζω Εβραίους και λευκή γενοκτονία.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Η εναλλακτική δεξιά είναι ακροδεξιά που χρησιμοποιεί μοντέρνες μεθόδους προπαγάνδας (internet, social media, memes, shitposting etc). Μια διαφορά σε σχέση με την παλιότερη ακροδεξιά είναι ότι δεν είναι ανοιχτά αντιδημοκρατική και ρατσιστική αλλά επικεντρώνεται στο να κράζει την ''αριστερά'' (τους κεντρώους και κεντροδεξιούς liberals των ΗΠΑ δηλαδή). Συχνά εμφανίζεται ως φιλελεύθερη με το να επικαλείται την ''ελευθερία του λόγου'' σε περιπτώσεις καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και των fake news.
Πάντως τα μέλη της έχουν διάφορες διαλέκτους και κώδικες ώστε να δίνουν το στίγμα τους δημόσια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εύκολα. Είναι τα λεγόμενα dogwhistles και επιτρέπουν στα ναζά να εκφράζουν αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις με τρόπο που δεν τους εκθέτει στο ευρύ κοινό αλλά γίνονται κατανοητοί από τους δικούς τους.
Πχ στα δικά μας δεδομένα, χρησιμοποιείται συχνά από τα αυγοειδή η φράση ''θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει'' που είναι φράση του Γκέμπελς. Για τον απλό κόσμο φαίνεται ένα απλό ρητορικό σχήμα, αλλά οι του χώρου ξέρουν καλά την προέλευσή της.
Πάντως τα μέλη της έχουν διάφορες διαλέκτους και κώδικες ώστε να δίνουν το στίγμα τους δημόσια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εύκολα. Είναι τα λεγόμενα dogwhistles και επιτρέπουν στα ναζά να εκφράζουν αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις με τρόπο που δεν τους εκθέτει στο ευρύ κοινό αλλά γίνονται κατανοητοί από τους δικούς τους.
Πχ στα δικά μας δεδομένα, χρησιμοποιείται συχνά από τα αυγοειδή η φράση ''θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει'' που είναι φράση του Γκέμπελς. Για τον απλό κόσμο φαίνεται ένα απλό ρητορικό σχήμα, αλλά οι του χώρου ξέρουν καλά την προέλευσή της.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Alien_ex_forums
- Basic poster

Λαχουρένιος έγραψε:Η εναλλακτική δεξιά είναι ακροδεξιά που χρησιμοποιεί μοντέρνες μεθόδους προπαγάνδας (internet, social media, memes, shitposting etc). Μια διαφορά σε σχέση με την παλιότερη ακροδεξιά είναι ότι δεν είναι ανοιχτά αντιδημοκρατική και ρατσιστική αλλά επικεντρώνεται στο να κράζει την ''αριστερά'' (τους κεντρώους και κεντροδεξιούς liberals των ΗΠΑ δηλαδή). Συχνά εμφανίζεται ως φιλελεύθερη με το να επικαλείται την ''ελευθερία του λόγου'' σε περιπτώσεις καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και των fake news.
Τους ανέφερα παραπάνω σχεδόν όλους τους κώδικες και τις διαλέκτους, ώστε ο καθένας να μπορεί να τους εντοπίσει.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Προέλλην έγραψε:Στηρίζω Εβραίους και λευκή γενοκτονία.
δεν ειναι σιγουρο οτι ο προ τρολλαρει
αλλα δεστε τι εγραψε ....και ο αριστο εγραψε κατι αναλογο και τον χαρακτηρησατε
φασιστα φυσικα το θεμα μου δεν ειναι ο προ ή ο καθε προ
αλλα το πως βλεπουμε κατι οταν η προπαγανδα εχει φτασει στο τελικο σταδιο
αν βγω εγω και πω στηριζω γενοκτονια χ,ψ, κλπ χαρακτηριζομαι φασιστας
ενω αν πω κατι εναντιων λευκων θα ειμαι οκ !και πολυ προοδευτικος
αυτο δεν σας προβληματιζει;
0 .
-
nemo
- Supreme poster

Alien_ex_forums έγραψε:
Τους ανέφερα παραπάνω σχεδόν όλους τους κώδικες και τις διαλέκτους, ώστε ο καθένας να μπορεί να τους εντοπίσει.
διαβαζω και πισω απο τις λεξεις που εγραψες
η λεξη και η εννοια -το να μπορει καποιος να τους εντοπιζει τι σημαινει ακριβως;
να τους κλεινουμε σε στρατοπεδα;
ανοητοι !!!νερουλιασμενα μυαλα και σωματα ...
που δεν καταλαβαινετε οτι γινηκατε ναζι του 2023
και ειναι πολυ φυσικο να υπαρχει αντιδραση
ειτε τωρα ειτε στο μελλον
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ειναι φυσικο να υπαρχει αντιδραση σε ολα αυτα
ολοι οσοι ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι θα αντιδρασουν σε αυτα
ειτε ναζι ειτε αριστερος ειτε δεξιος
εκτος τους λοβοτομημενους στα πνευματα ζομπι
υσ...το βιβλιο ειναι παιδικο
λες και δεν υπαρχουν βιβλια που θα ανυψωσουν το πνευμα !!!!
αντι για το σωματικο ...και ολο αυτο το πραγμα γιατι γινεται
βρε καθυστερημενα που αποσκοπει;
ολοι οσοι ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι θα αντιδρασουν σε αυτα
ειτε ναζι ειτε αριστερος ειτε δεξιος
εκτος τους λοβοτομημενους στα πνευματα ζομπι
υσ...το βιβλιο ειναι παιδικο
λες και δεν υπαρχουν βιβλια που θα ανυψωσουν το πνευμα !!!!
αντι για το σωματικο ...και ολο αυτο το πραγμα γιατι γινεται
βρε καθυστερημενα που αποσκοπει;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
-
Alien_ex_forums
- Basic poster

nemo έγραψε:Alien_ex_forums έγραψε:
διαβαζω και πισω απο τις λεξεις που εγραψες
η λεξη και η εννοια -το να μπορει καποιος να τους εντοπιζει τι σημαινει ακριβως;
να τους κλεινουμε σε στρατοπεδα;
ανοητοι !!!νερουλιασμενα μυαλα και σωματα ...
που δεν καταλαβαινετε οτι γινηκατε ναζι του 2023
και ειναι πολυ φυσικο να υπαρχει αντιδραση
ειτε τωρα ειτε στο μελλον
Αν για παράδειγμα λες ότι διαφωνείς με το γεγονός ότι γράφουν ξανά τα βιβλία σπουδαίων συγγραφέων που έχουν πεθάνει ώστε να αφαιρέσουν από μέσα λέξεις που θίγουν τους ευαίσθητους αναγνώστες, αυτό είναι ένας κώδικας που χρησιμοποιείς για να εννοήσεις ότι είσαι κρυφοναζί, εναντίον των εβραίων και των μαύρων και υπέρ της λευκής υπεροχής.
Αν διαφωνείς με την πολεμική που εισπράττει η Ρόουλινγκ μόνο και μόνο γιατί είπε ότι τα φύλα είναι 2, είναι ένας κώδικας για να αντιληφτούν οι άλλοι ότι είσαι κου κλουξ κλαν και χιτλερικός πατριάρχης.
Αν ξέρεις να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές, θα έχεις αντιληφθεί ότι όλα τα παραπάνω τα γράφω με διάθεση ειρωνείας. Απλώς κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να μην εκτοξεύουμε χαρακτηρισμούς όπως "αλτ-ράητ", "φασίστας", "ίνσελ" και να γίνουμε επιτέλους άνθρωποι ανθρωπένιοι.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

ειναι ναζιστικη η φραση που εγραψες ναζιστικη με την εννοια οτι μια μεριδα κοσμου
ειναι στο στοχαστρο -ειτε προκειται για κυνηγημενους κομμουνιστες
ειτε για κυνηγημενους εβραιους ειτε για κυνηγημενους μαυρους λογω του χρωματος
-δεν εχω την ηρεμια να το χαρακτηρισω ετσι οπως πρεπει
μια εξηγηση ειναι οτι εχετε φτασει στο τελος της ανθρωπινης αξιοπρεπειας
την εχετε χαρισει στον διαβολο
ειναι στο στοχαστρο -ειτε προκειται για κυνηγημενους κομμουνιστες
ειτε για κυνηγημενους εβραιους ειτε για κυνηγημενους μαυρους λογω του χρωματος
-δεν εχω την ηρεμια να το χαρακτηρισω ετσι οπως πρεπει
μια εξηγηση ειναι οτι εχετε φτασει στο τελος της ανθρωπινης αξιοπρεπειας
την εχετε χαρισει στον διαβολο
0 .