Δίλημμα για δεύτερη ξένη γλώσσα
-
Magdap35
- Rookie poster

Δίλημμα για δεύτερη ξένη γλώσσα
Καλησπέρα, του χρόνου θα ξεκινήσω μια δεύτερη ξένη γλώσσα και είμαι ανάμεσα στα γερμανικά κ τα γαλλικά , από τη μια τα γερμανικά στην αρχή δεν μου άρεσαν αλλά τώρα έχω αρχίσει να τα συμπαθώ όμως συνεχίσω να τα βρίσκω δύσκολα κ από την άλλη τα γαλλικά είναι πιο εύκολα κ μου αρέσουν περισσότερο σαν γλώσσα . Να αναφέρω ότι κ με τις δύο γλώσσες έχω μια οικειότητα καθώς γαλλικά έκανα στο γυμνάσιο κ πέρυσι στο ιεκ κάναμε κ τα θυμήθηκα (γνωρίζω δηλαδή βασικό λεξιλόγιο, να μετράω, να κλίνω κάποια ρήματα κλπ) και λιγα γερμανικα που κάνουμε φέτος και με βοηθάει κ το αγόρι μου που είναι η μητρική του αλλά κ πάλι γνωρίζω περισσότερα γαλλικά κ μου είναι πιο εύκολα . Όμως τα γερμανικά δίνουν ευκαιρίες σε περισσότερες χώρες και με καλύτερη οικονομία . Να πω ότι θα εργάζομαι παράλληλα από του χρόνου οπότε δε γνωρίζω πόσο χρόνο θα μπορώ να διαθέτω στην εκμάθηση της επιπλέον γλώσσας κ με ενδιαφέρει να φτάσω σε επίπεδο β2 ...
0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Δίλημμα για δεύτερη ξένη γλώσσα
Τα γερμανικά είναι ελαφρώς πιο χρήσιμα και ελαφρώς πιο δύσκολα.
Bottom line, ότι και να διαλέξεις δεν θα είναι λάθος επιλογή.
Πάντως με γνώση γερμανικών μπορείς να εκτιμήσεις τέτοια Αριστουργήματα
Πάντως με γνώση γερμανικών μπορείς να εκτιμήσεις τέτοια Αριστουργήματα
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Τα γερμανικά είναι ελαφρώς πιο χρήσιμα και ελαφρώς πιο δύσκολα.
Πάντως με γνώση γερμανικών μπορείς να εκτιμήσεις τέτοια Αριστουργήματα![]()
Πόσα χρόνια θεωρείτε ότι χρειάζονται για β 2?
0 .
-
Perseus1966
- Extreme poster

Εγω θα ελεγα γαλλικα ,μετα τα γαλλικα ,ευκολα πηγαινεις σε ιταλικα ισπανικα.
0 .
-
Προέλλην

Magdap35 έγραψε:Πόσα χρόνια θεωρείτε ότι χρειάζονται για β 2?
Εξαρτάται πόσο εντατικά θα μαθαίνεις την γλώσσα.
Το πιο ταλαντούχο άτομο στην εκμάθηση γερμανικών που γνώρισα (μια Ελληνίδα), πήρε το Β2 σε 1,5 χρόνο, αλλά με καθημερινό 6ωρο μάθημα και άλλες τόσες ώρες διάβασμα, ταινίες, τραγούδια, συναναστροφή με Γερμανούς, κλπ.
Είναι φυσικά και τι σημαίνει στ αλήθεια να πάρεις το Β2, ως χαρτί. Εγώ το πήρα στα 2 χρόνια με 94%, αλλά εκείνη την στιγμή το πραγματικό μου επίπεδο ήταν Β1 το πολύ. Απλά είμαι εκπαιδευμένος στο να περνάω εξετάσεις. Αντικειμενικά, φούλ Β2 ικανότητα έφτασα περίπου στην 4ετία.
Παραδόξως, το μορφωτικό επίπεδο δεν μου φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο σε εκμάθηση Γερμανικών μέχρι το Β2. Κάτι Αφρικανοί ημιαγράμματοι ή Ευρωπαίοι απόφοιτοι Λυκείου μάθαιναν πολύ γρηγορότερα απο μερικούς κατόχους PhD. Αυτά για καθημερινά γερμανικά, προφανώς δεν πρόκειται να μάθουν να γράφουν επιστημονικά συγγράμματα ή λογοτεχνία, αυτά όμως δεν τα κάνουν ούτε στην μητρική τους.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Perseus1966
- Extreme poster

Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε:Πόσα χρόνια θεωρείτε ότι χρειάζονται για β 2?
Εξαρτάται πόσο εντατικά θα μαθαίνεις την γλώσσα.
Το πιο ταλαντούχο άτομο στην εκμάθηση γερμανικών που γνώρισα (μια Ελληνίδα), πήρε το Β2 σε 1,5 χρόνο, αλλά με καθημερινό 6ωρο μάθημα και άλλες τόσες ώρες διάβασμα, ταινίες, τραγούδια, συναναστροφή με Γερμανούς, κλπ.
Είναι φυσικά και τι σημαίνει στ αλήθεια να πάρεις το Β2, ως χαρτί. Εγώ το πήρα στα 2 χρόνια με 94%, αλλά εκείνη την στιγμή το πραγματικό μου επίπεδο ήταν Β1 το πολύ. Απλά είμαι εκπαιδευμένος στο να περνάω εξετάσεις. Αντικειμενικά, φούλ Β2 ικανότητα έφτασα περίπου στην 4ετία.
Παραδόξως, το μορφωτικό επίπεδο δεν μου φάνηκε να παίζει σημαντικό ρόλο σε εκμάθηση Γερμανικών μέχρι το Β2. Κάτι Αφρικανοί ημιαγράμματοι ή Ευρωπαίοι απόφοιτοι Λυκείου μάθαιναν πολύ γρηγορότερα απο μερικούς κατόχους PhD. Αυτά για καθημερινά γερμανικά, προφανώς δεν πρόκειται να μάθουν να γράφουν επιστημονικά συγγράμματα ή λογοτεχνία, αυτά όμως δεν τα κάνουν ούτε στην μητρική τους.
Αυτο λεμε δεν θα κστσει να κάνει συζητηση με τον Νιτσε για το ξενοδοχειο τα θελει.
0 .
-
Προέλλην

Perseus1966 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Εξαρτάται πόσο εντατικά θα μαθαίνεις την γλώσσα.
Αυτο λεμε δεν θα κστσει να κάνει συζητηση με τον Νιτσε για το ξενοδοχειο τα θελει.
Γενικά έχεις, δίκιο. Αν μάθει μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και πιθανών απαντήσεων, αυτό είναι, δεν χρειάζεται παραπάνω για ξενοδοχείο ή παρόμοια κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι και επίπεδο Α2.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Perseus1966 έγραψε:Αυτο λεμε δεν θα κστσει να κάνει συζητηση με τον Νιτσε για το ξενοδοχειο τα θελει.
Γενικά έχεις, δίκιο. Αν μάθει μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και πιθανών απαντήσεων, αυτό είναι, δεν χρειάζεται παραπάνω για ξενοδοχείο ή παρόμοια κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι και επίπεδο Α2.
Είδα το βίντεο δύο Ελλήνων που πήγαν Γερμανία κ είπαν ότι ζητάνε μέχρι β2 για δουλειές !!!!
0 .
-
Magdap35
- Rookie poster

Magdap35 έγραψε:Προέλλην έγραψε:Γενικά έχεις, δίκιο. Αν μάθει μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και πιθανών απαντήσεων, αυτό είναι, δεν χρειάζεται παραπάνω για ξενοδοχείο ή παρόμοια κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι και επίπεδο Α2.
Είδα το βίντεο δύο Ελλήνων που πήγαν Γερμανία κ είπαν ότι ζητάνε β2 για δουλειές !!!!
0 .
-
Perseus1966
- Extreme poster

Magdap35 έγραψε:Magdap35 έγραψε:Είδα το βίντεο δύο Ελλήνων που πήγαν Γερμανία κ είπαν ότι ζητάνε β2 για δουλειές !!!!
Στην γερμανια ναι αλλα δεμ πιστευω να δου ζητησουν αντιστοιχο β2 για γαλλικα η ιταλικα.
0 .