Νομίζω όλοι το έχουμε ακούσει αυτό. Κατά κανόνα πρόκειται για άτομα που τρώνε τις συντάξεις των γέρων και έχουν και μίνιμουμ ένα σπίτι να μείνουν και να κληρονομήσουν. Όποιος δεν έχει, πηγαίνει να κάνει οποιαδήποτε δουλειά γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Αν έχεις όμως χαρτζηλίκι πάνω απο το βασικό μισθό, θα τεμπελιάσεις.
Η δουλειά όμως, δεν είναι μόνο λεφτά για αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Μια σημαντική παράμετρος είναι η συλλογή ενσήμων και η πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, πράγματα τα οποία παραβλέπονται απο τους νεότερους.
Χωρίς ένσημα αν θα πάρεις θα πάρεις μια σύνταξη που δεν θα φτάνει για τίποτε. Ως άπορος, δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, έχεις μόνο με πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Aυτά, οι χλιδάνεργοι καφετεριάκηδες τα σκέφτονται καθόλου;
Κάτι μου λέει ότι σε ελάχιστες δεκαετίες θα έχουμε στρατιές απόρων ιμιπιτσιρικάδων 70χρονων που θα έχουν χάσει όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και θα πρέπει να ζουν με 300 ευρώ κάποιας εθνικής σύνταξης.
"Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

"Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Re: "Εγώ για 800 Ευρώ δεν πάω να δουλέψω"
Χωρίς να θέλω να σου τη σπάσω αλλά ίσως θα πρέπει να σεβόμαστε με το τι είναι ευχαριστημένος κάθε άνθρωπος στη ζωή του χωρίς να το κατακρίνουμε.
Με όλο αυτό το ατελείωτο κυνήγι της επιτυχίας ξεχνάμε να ζούμε.
Καταλαβαίνω ότι ως χώρα έχουμε κάποιους στόχους να φτάσουμε και όλα αυτά τα πινακάκια που βάζεις ... αλλά φιλοσοφώντας λίγο τα πράγματα αρχίζει και με κερδίζει περισσότερο το σενάριο άδραξε τη μέρα.
Οπότε να σου πω την αλήθεια κάποιος που κάθεται και αράζει όλη μέρα θεωρώ ότι έχει πιάσει καλύτερα το νόημα της ζωής σε σχέση με εμάς που τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ.
Καταλαβαίνω ότι ως χώρα έχουμε κάποιους στόχους να φτάσουμε και όλα αυτά τα πινακάκια που βάζεις ... αλλά φιλοσοφώντας λίγο τα πράγματα αρχίζει και με κερδίζει περισσότερο το σενάριο άδραξε τη μέρα.
Οπότε να σου πω την αλήθεια κάποιος που κάθεται και αράζει όλη μέρα θεωρώ ότι έχει πιάσει καλύτερα το νόημα της ζωής σε σχέση με εμάς που τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ.
0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:Χωρίς να θέλω να σου τη σπάσω αλλά ίσως θα πρέπει να σεβόμαστε με το τι είναι ευχαριστημένος κάθε άνθρωπος στη ζωή του χωρίς να το κατακρίνουμε.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι απλά ότι το προσωρινό βόλεμα νομοτελειακά θα αποδειχθεί μοιραίο αργότερα.
Δεν αναφέρομαι σε κυνήγι κάποιας επιτυχίας (για 800 ευρω ο λόγος σε ράντομ δουλειά), αλλά σε μια βασική εργασία που θα σου εξασφαλίσει έστω μια μια σύνταξη για νοίκι σε ισόγειο και τα φάρμακά σου. Γιατί αυτά, δεν είναι δεδομένα χωρίς την σύνταξη του μπαμπά και της μαμάς.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Προέλλην

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σε θεματικά σχετικό φόρουμ, διάβαζα έναν τύπο μέσα στην αγωνία, να γράφει ότι τόσο καιρό ζούσε με την μάνα του και καλά εισοδήματα απο ακίνητα που είχαν. Δεν είχαν δημόσια ασφάλεια υγείας, αλλά ιδιωτική. Όσο ήταν νέοι, και απο την μία τα σφάλιστρα ήταν σχετικά χαμηλά, απο την άλλη δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν το πολυπαίρναν είδηση. Πλέον, το ασφάλιστρο της γριάς είναι 5000 το χρόνο και το δικό του 3000. Κάθε χρόνο της γριάς ανεβαίνει 200-300 πλέον, χωρίς να καλύπτει χημειοθεραπείες, αυτοάνοσα, και πολλά άλλα. Εννοείται ότι ένσημα δεν έχουν κολλήσει ούτε για πλάκα. Αυτοί, μέχρι να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ζούσαν το τώρα, είχαν πιάσει το νόημα της ζωής.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σε θεματικά σχετικό φόρουμ, διάβαζα έναν τύπο μέσα στην αγωνία, να γράφει ότι τόσο καιρό ζούσε με την μάνα του και καλά εισοδήματα απο ακίνητα που είχαν. Δεν είχαν δημόσια ασφάλεια υγείας, αλλά ιδιωτική. Όσο ήταν νέοι, και απο την μία τα σφάλιστρα ήταν σχετικά χαμηλά, απο την άλλη δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν το πολυπαίρναν είδηση. Πλέον, το ασφάλιστρο της γριάς είναι 5000 το χρόνο και το δικό του 3000. Κάθε χρόνο της γριάς ανεβαίνει 200-300 πλέον, χωρίς να καλύπτει χημειοθεραπείες, αυτοάνοσα, και πολλά άλλα. Εννοείται ότι ένσημα δεν έχουν κολλήσει ούτε για πλάκα. Αυτοί, μέχρι να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ζούσαν το τώρα, είχαν πιάσει το νόημα της ζωής.
Γιατί εσύ νομίζεις ότι κι εμείς που υποτίθεται έχουμε ένα "εξασφαλισμένο" μέλλον θα τα έχεις όλα αυτά καλυμμένα;
Το θέμα είναι να υπάρχει γενικά ένα κράτος πρόνοιας.
Καταλαβαίνω τι λες και δεν έχεις άδικο επί της ουσίας. Η λογική αυτό λέει. Που λες κι εσύ. Απλά στο πάω παραπέρα.
Να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα.
Η αναπηρία πχ ως αναπηρία δεν είναι πρόβλημα.
Γίνεται πρόβλημα όταν το κράτος δυσκολεύει τη ζωή σε έναν ανάπηρο.
Γενικά η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής. Κάνεις τον σταυρό σου μην σου τύχει κάτι.
0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Σε θεματικά σχετικό φόρουμ, διάβαζα έναν τύπο μέσα στην αγωνία, να γράφει ότι τόσο καιρό ζούσε με την μάνα του και καλά εισοδήματα απο ακίνητα που είχαν. Δεν είχαν δημόσια ασφάλεια υγείας, αλλά ιδιωτική. Όσο ήταν νέοι, και απο την μία τα σφάλιστρα ήταν σχετικά χαμηλά, απο την άλλη δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν το πολυπαίρναν είδηση. Πλέον, το ασφάλιστρο της γριάς είναι 5000 το χρόνο και το δικό του 3000. Κάθε χρόνο της γριάς ανεβαίνει 200-300 πλέον, χωρίς να καλύπτει χημειοθεραπείες, αυτοάνοσα, και πολλά άλλα. Εννοείται ότι ένσημα δεν έχουν κολλήσει ούτε για πλάκα. Αυτοί, μέχρι να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ζούσαν το τώρα, είχαν πιάσει το νόημα της ζωής.
Γιατί εσύ νομίζεις ότι κι εμείς που υποτίθεται έχουμε ένα "εξασφαλισμένο" μέλλον θα τα έχεις όλα αυτά καλυμμένα;
Το θέμα είναι να υπάρχει γενικά ένα κράτος πρόνοιας.
Καταλαβαίνω τι λες και δεν έχεις άδικο επί της ουσίας. Η λογική αυτό λέει. Που λες κι εσύ. Απλά στο πάω παραπέρα.
Να σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα.
Η αναπηρία πχ ως αναπηρία δεν είναι πρόβλημα.
Γίνεται πρόβλημα όταν το κράτος δυσκολεύει τη ζωή σε έναν ανάπηρο.
Γενικά η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής. Κάνεις τον σταυρό σου μην σου τύχει κάτι.
H ζωή ενός ανάπηρου σήμερα είναι ασύγκριτα καλύτερη απ ότι πχ στο Κωσταλέξι των "χρυσών" 80s και 90s (μπλιαχ). Σαφώς όμως υπολείπεται των πολιτισμένων-ανεπτυγμένων-δημοσιονομικά συνετών κρατών.
Αν σου τύχουν σοβαρά προβληματα υγείας, είναι πρόβλημα. Απλά λέω ότι χωρίς ασφάλιση υγείας που θα σου πληρώσει κάποια πιθανώς πολύ πολύ ακριβά πράγματα, έστω και με προβλήματα, δεν έχει καμιά σχέση με το να είσαι ανασφάλιστος.
Το ίδιο ισχύει και το να έχεις μια σύνταξη 700 ευρώ. Είναι ασύγκριτα καλύτερα απο το να έχεις μία με 300 ή και καθόλου.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Perseus1966
- Extreme poster

Για να παρεις σύνταξη 700 ευρω πρεπει να εισαι η δημοσιος υπαλληλος η τελευταια βαθμιδα τεβε ( δικηγορους-μηχανικους δεν ξερω λαμογια κολληταρια ειναι)
0 .
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:H ζωή ενός ανάπηρου σήμερα είναι ασύγκριτα καλύτερη απ ότι πχ στο Κωσταλέξι των "χρυσών" 80s και 90s (μπλιαχ). Σαφώς όμως υπολείπεται των πολιτισμένων-ανεπτυγμένων-δημοσιονομικά συνετών κρατών.
Αν σου τύχουν σοβαρά προβληματα υγείας, είναι πρόβλημα. Απλά λέω ότι χωρίς ασφάλιση υγείας που θα σου πληρώσει κάποια πιθανώς πολύ πολύ ακριβά πράγματα, έστω και με προβλήματα, δεν έχει καμιά σχέση με το να είσαι ανασφάλιστος.
Το ίδιο ισχύει και το να έχεις μια σύνταξη 700 ευρώ. Είναι ασύγκριτα καλύτερα απο το να έχεις μία με 300 ή και καθόλου.
Κοίτα όταν σου τύχει ένα πρόβλημα δεν μπορείς να σκέφτεσαι ότι ας πούμε είσαι καλύτερα από τους ανθρώπους των σπηλαίων και να παρηγοριέσαι.
Σου ξαναλέω. Το ίδιο το πρόβλημα μπορεί να μην είναι πρόβλημα αλλά να γίνεται πρόβλημα επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη πρόνοια από το κράτος.
Όταν θα σου τύχει η στραβή είναι και άλλα "περιφερειακά προβλήματα" που δημιουργούνται.
Πχ η αδερφή μου που είναι πολύτεκνη οικογένεια δεν την αγχώνουν οι ίδιες οι δυσκολίες αλλά όλος αυτός ο γολγοθάς που πρέπει να τραβήξει όταν τους τύχει κάτι.
Τέσπα, ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
0 .
-
Προέλλην

Perseus1966 έγραψε:Για να παρεις σύνταξη 700 ευρω πρεπει να εισαι η δημοσιος υπαλληλος η τελευταια βαθμιδα τεβε ( δικηγορους-μηχανικους δεν ξερω λαμογια κολληταρια ειναι)
Πατέρας φίλου με 40+ χρόνια ένσημα, σημαντικό ποσοστό αυτών βαρέα, πάνω απο 1000.
Όσοι δεν κολλάνε/δεν τους κολλάνε καθόλου ή τα μισά ένσημα, εννοείται ότι θα πάρουν σύνταξη πείνας. Όπου σύνταξη πείνας δεν εννοώ τα 700ευρώ, που είναι σχεδόν ο βασικός μισθός.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
mixaliss
- Rookie poster

Αν είναι να μετακομίσεις και να πληρώνεις ενοίκιο, μάλλον δεν αξίζει να δουλέψεις για 800 με το σημερινό κόστος ζωής. Καλύτερα να μείνεις σπίτι με τους γονείς σου. Μάλλον σε τέτοιο πλαίσιο λέγεται αυτή η ατάκα.
0 .