Το μυστήριο της καριόκας

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Το μυστήριο της καριόκας

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Οκτ 2022, 22:46

Κανείς δεν την θέλει, όλοι την τρώνε.
Το έχετε παρατηρήσει αυτό;

Είχαμε που είχαμε αυτούς που δεν πίνουν coca cola, αυτούς που δεν πίνουν γάλα κακάο γιατί είναι ανθυγιεινά και αμφιβόλου ποιότητας τώρα προστέθηκαν και οι ντεμέκ αντικαριοκάκηδες.

Αφού σου αρέσει η καριόκα, γιατί δεν την τρως και μας πρήζεις τον εγκέφαλο ... η καριόκα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, φτιάχνεται με ό,τι έχει περισσέψει από τα ζαχαροπλαστεία (κι εδώ συνωμοσία ρε πστ μου).

Και φέρνει ο άλλος κεράσματα και πέφτουν όλοι με τα μούτρα στις καριόκες. Και πας να πάρεις κι εσύ, που είσαι ανοιχτά δηλωμένος καριοκάκιας (δεν κρύβεσαι), και έχουν περισσέψει κάτι αηδίες αμυγδαλωτά, πουράκια, γκοφρετάκια, σκατάκια, μαστιχωτά, σου βγαίνει το δόντι.

Κάτω τα κουλά σου :s_mad Όχι θα φας εκείνη την αηδία με το πορτοκάλι μέσα. Εσύ δεν τρως καριόκες. Remember?

Τι μουλωχτοί είναι αυτοί ρε φίλε; Λες και είναι αμαρτία άμα φας καριόκα. Κάθονται και αυτομαστιγώνονται. Την παίρνουν όταν δεν είναι κανείς μπροστά.
Αφού τη λιγουρεύεσαι. Φάτην.

Κι εσύ που γιορτάζεις ρε φίλε και φέρνεις κεράσματα τι πας και διαλέγεις ό,τι μαλακία υπάρχει; Και καλά βάλε μια ποικιλία. Κέρασες μια χρονιά είδες ότι φεύγουν οι καριόκες, την επόμενη χρονιά ξανά τα ίδια. Δλδ δε σου κόβει; Τι το κάνεις; Μόνο για να βγεις από την υποχρέωση;

Κι εσύ ζαχαροπλάστη για τόσο πέταμα μας έχεις; Τι είναι όλα αυτά τα κεράσματα φασόν που βγάζεις από το 1821; Τα ίδια και τα ίδια. Ποιος τα τρώει αυτά; Ούτε η γιαγιά μου.
Τώρα τελευταία κάτι πάει να γίνει με κάτι απομιμήσεις τύπου ferrero αλλά λες και το κάνουν επίτηδες. Δεν είναι το γνήσιο, το σωστό. Ζαχαροπλάστης είσαι. Δεν μπορείς να πετύχεις μια συνταγή; Ή θες να βάλεις τη δική σου υπογραφή;

Εγώ, παιδιά, επειδή έχω απαυδήσει με αυτό το θέμα κάθε φορά στη γιορτή μου πάω ένα κουτί μόνο καριόκες. Φάτε να γουστάρετε. Απενοχοποιηθείτε.

Γενικά αυτά τα κεράσματα, αυτά τα τυλιχτά ... πολύ ύπουλα. Ανοίγεις ένα και δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Κοιτάς να φάει πρώτα κανένας άλλος δύσμοιρος να δεις τι μαλακία του έτυχε, μην πας και διαλέξεις το ίδιο.
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Το μυστήριο της καριόκας

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Οκτ 2022, 23:02

Καριόκας πάντως λένε τους κατοίκους του Ρίο ντε Ζανέιρο και η ετυμολογία προέρχεται από τις τοπικές γλώσσες των ιθαγενών.
Δεν ξέρω τώρα αν έχει προέλθει το γλυκό αυτό από εκεί.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 29 Οκτ 2022, 23:21

Adminović έγραψε:Δεν ξέρω τώρα αν έχει προέλθει το γλυκό αυτό από εκεί.

Δεν ξέρω και δε με νοιάζει.
Φάτε καριόκες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Οκτ 2022, 01:04

Πάντως παιδιά σπανίως έχω φάει καριόκα που δεν μου άρεσε.
Συνήθως είναι σιγουράκι.

Τώρα τελευταία μόνο έφαγα μια καριόκα που εξωτερικά είχε το σχήμα καριόκας αλλά γέμιση είχε κάτι άλλο.
Μπλόφα.

Με τις καριόκες παραλλαγές δεν κάνουμε κύριοι.
:(
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Οκτ 2022, 01:08

Τελικά αντμίν είχες δίκιο.

https://m.eirinika.gr/article/185368/ka ... to-eftiaxe
Η ιστορία ενός σοκολατένιου γλυκίσματος, το οποίο προσφερόταν στις γιορτές ως κέρασμα, ξεκίνησε να εκτυλίσσεται από το 1926 στην Ξάνθη. H καριόκα, με βασικά συστατικά το παντεσπάνι, τα καρύδια και τα διαφορετικά είδη σοκολάτας που το απαρτίζουν, δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Παπαπαρασκευά, κι εκείνος το έκανε γνωστό πανελλαδικά. Άντλησε την ονομασία της από το σοκολατί χρώμα που έχουν στο όνομά τους οι κάτοικοι του Ρίο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας, καθώς όλοι όσοι σχετίζονται με την πόλη φέρουν την ονομασία, Cariocas.

Αν κάτι από μόνο του κάνει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο γλυκό, εκτός από τη συνταγή του, είναι το γεγονός ότι μετά από 92 χρόνια, παραμένει το ίδιο. Ποιοτικά και γευστικά απαράλλαχτο, καθώς τόσο ο εγγονός του Γιώργου Παπαπαρασκευά, Γιώργος Παπουτσόγλου, όσο και οι απόγονοι των άλλοτε εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι σήμερα τη διαχειρίζονται ως μέτοχοι, σεβάστηκαν την επιθυμία του ιδρυτή του ζαχαροπλαστείου της Ξάνθης να μην αλλάξει τίποτα.
Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Οκτ 2022, 01:18

Η all time classic καριόκα

Εικόνα

Α-ΘΑ-ΝΑ-ΤΗ
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Οκτ 2022, 02:56

η ξανθη και καβαλα και γενικα η μακεδονια φημίζεται για τις καριοκες -συμφωνω και εγω οι καριοκες
ειναι μεγαλες καριολες σαν γλυκισμα!!!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 30 Οκτ 2022, 05:32

nemo έγραψε:η ξανθη και καβαλα και γενικα η μακεδονια φημίζεται για τις καριοκες -συμφωνω και εγω οι καριοκες
ειναι μεγαλες καριολες σαν γλυκισμα!!!

:hmmm

να μια καρριόλα (carriola) Fendi.
kylie-jenner-baby-carriola.jpg
Τι σχέση έχει με την carioca;

Carioca. Από το Guaraní/Old Tupi και υπάρχουν διάφορες θεωρίες:
1. Kari (“λευκός”) και oka (“οίκος / σπίτι”) ―> “το σπίτι του λευκού”.
2. Kariók ή Karióg, όνομα ενός παλιού χωριού Tupi, kariîó + oka («οίκος / σπίτι»).
3. Karioka, το όνομα μιας παλιάς φυλής ιθαγενών.
4. Από το Carii, μια άλλη αυτόχθονη φυλή, carii + oka («οίκος / σπίτι»).

τι σχέση έχουν; den gadalaveni... :)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 30 Οκτ 2022, 14:32

ειναι το μονο που δεν μου αρεσει ,οταν παω ζαχαροπλαστειο για γλυκακια ,λεω βαλε απο ολα ΕΚΤΟΣ καριοκας
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 31 Οκτ 2022, 19:36

bizeli έγραψε:Πάντως παιδιά σπανίως έχω φάει καριόκα που δεν μου άρεσε.
Συνήθως είναι σιγουράκι.

Τώρα τελευταία μόνο έφαγα μια καριόκα που εξωτερικά είχε το σχήμα καριόκας αλλά γέμιση είχε κάτι άλλο.
Μπλόφα.

Με τις καριόκες παραλλαγές δεν κάνουμε κύριοι.
:(

Έφαγα κάτι πορτοκάλι μέσα και δεν μου άρεσαν.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Μαγειρική”