Το έχετε παρατηρήσει αυτό;
Είχαμε που είχαμε αυτούς που δεν πίνουν coca cola, αυτούς που δεν πίνουν γάλα κακάο γιατί είναι ανθυγιεινά και αμφιβόλου ποιότητας τώρα προστέθηκαν και οι ντεμέκ αντικαριοκάκηδες.
Αφού σου αρέσει η καριόκα, γιατί δεν την τρως και μας πρήζεις τον εγκέφαλο ... η καριόκα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, φτιάχνεται με ό,τι έχει περισσέψει από τα ζαχαροπλαστεία (κι εδώ συνωμοσία ρε πστ μου).
Και φέρνει ο άλλος κεράσματα και πέφτουν όλοι με τα μούτρα στις καριόκες. Και πας να πάρεις κι εσύ, που είσαι ανοιχτά δηλωμένος καριοκάκιας (δεν κρύβεσαι), και έχουν περισσέψει κάτι αηδίες αμυγδαλωτά, πουράκια, γκοφρετάκια, σκατάκια, μαστιχωτά, σου βγαίνει το δόντι.
Κάτω τα κουλά σου
Όχι θα φας εκείνη την αηδία με το πορτοκάλι μέσα. Εσύ δεν τρως καριόκες. Remember?Τι μουλωχτοί είναι αυτοί ρε φίλε; Λες και είναι αμαρτία άμα φας καριόκα. Κάθονται και αυτομαστιγώνονται. Την παίρνουν όταν δεν είναι κανείς μπροστά.
Αφού τη λιγουρεύεσαι. Φάτην.
Κι εσύ που γιορτάζεις ρε φίλε και φέρνεις κεράσματα τι πας και διαλέγεις ό,τι μαλακία υπάρχει; Και καλά βάλε μια ποικιλία. Κέρασες μια χρονιά είδες ότι φεύγουν οι καριόκες, την επόμενη χρονιά ξανά τα ίδια. Δλδ δε σου κόβει; Τι το κάνεις; Μόνο για να βγεις από την υποχρέωση;
Κι εσύ ζαχαροπλάστη για τόσο πέταμα μας έχεις; Τι είναι όλα αυτά τα κεράσματα φασόν που βγάζεις από το 1821; Τα ίδια και τα ίδια. Ποιος τα τρώει αυτά; Ούτε η γιαγιά μου.
Τώρα τελευταία κάτι πάει να γίνει με κάτι απομιμήσεις τύπου ferrero αλλά λες και το κάνουν επίτηδες. Δεν είναι το γνήσιο, το σωστό. Ζαχαροπλάστης είσαι. Δεν μπορείς να πετύχεις μια συνταγή; Ή θες να βάλεις τη δική σου υπογραφή;
Εγώ, παιδιά, επειδή έχω απαυδήσει με αυτό το θέμα κάθε φορά στη γιορτή μου πάω ένα κουτί μόνο καριόκες. Φάτε να γουστάρετε. Απενοχοποιηθείτε.
Γενικά αυτά τα κεράσματα, αυτά τα τυλιχτά ... πολύ ύπουλα. Ανοίγεις ένα και δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Κοιτάς να φάει πρώτα κανένας άλλος δύσμοιρος να δεις τι μαλακία του έτυχε, μην πας και διαλέξεις το ίδιο.