Ανοιξε η πλατφόρμα για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Όπως τονίζεται, αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό καλούνται από σήμερα να υποβάλουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, εγγεγραμμένα στους σχετικούς τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, που επιθυμούν να διοριστούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι αιτήσεις-δηλώσεις περιοχών/μουσικών σχολείων προτίμησης υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr) από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.
Συνολικά 24.786 διορισμοί εκπαιδευτικών στη τελευταία διετία
Πρόκειται για τους νέους 8.586 μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με το σύνολο των διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να ανέρχεται στους 24.786 τα τελευταία δύο χρόνια.
Έχουν προηγηθεί 11.700 στη γενική παιδεία, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ.
«Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, εξυγιαίνουμε το εργασιακό τοπίο στο χώρο, παρέχουμε σταθερότητα και περαιτέρω δυνατότητες, δημιουργούμε το σχολείο του αύριο, σήμερα.
Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, στις οποίες το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο της εκπαίδευσης διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Μόνιμοι διορισμοί, βελτιωτική αξιολόγηση, τακτικές επιμορφώσεις, μεταξύ των προτεραιοτήτων μας για τη συνολική αναβάθμιση των σχολείων μας, προς όφελος όλων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
https://www.cnn.gr/ellada/story/322147/ ... aideytikon
8.586 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

8.586 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Re: 8.586 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
Να πω λίγο την άποψή μου; Η οποία είναι τελείως απλοϊκή.
Το ξεκαθαρίζω δεν έχω καμία σχέση με υπηρεσιακά συμβούλια κτλ που έχουν καλύτερη εικόνα πού υπάρχουν κενά πχ εδώ χρειαζόμαστε τόσους δασκάλους, εκεί τόσους μουσικούς, παρακεί τόσους μαθηματικούς και πάει λέγοντας.
Σίγουρα η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη από το σκεπτικό που θα σας παρουσιάσω.
Αλλά έτσι μια σκέψη μου θέλω να πω βασισμένη στην κοινή λογική.
Θα μιλήσω για δασκάλους πιο πολύ γιατί αυτά ξέρω καλύτερα αλλά φαντάζομαι η ίδια λογική είναι για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Καταρχάς όσα χρόνια δουλεύω πάντα άκουγα για κενά. Παράλληλα όμως άκουγα και για πάρα πολλές υπεραριθμίες σε σχολεία.
Τι σημαίνει υπεραριθμία; Ότι ένα σχολείο που έχει πχ 8 οργανικές θέσεις για δασκάλους (8/θ), λειτουργικά έχει υποβιβαστεί σε 6/θ. Που σημαίνει ότι περισσεύουν 2 δάσκαλοι.
Γιατί έχει υποβιβαστεί λειτουργικά σε πρώτη φάση (και όχι οργανικά); Γιατί υπάρχει μείωση μαθητικού δυναμικού.
Αν ο αριθμός αυτός σταδιακά μειώνεται για τα επόμενα χρόνια κάποια στιγμή θα υποβιβαστεί και οργανικά. Δλδ αντί να έχει 8 θέσεις δασκάλων, κάποια στιγμή θα έχει 6, αργότερα ίσως 3 ... και κάποια στιγμή μπορεί και να κλείσει.
Και με αυτή την υπογεννητικότητα και τη φυγή πολλών στο εξωτερικό δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα σε πολλά σχολεία ακόμα και μέσα στις πόλεις.
Υπάρχουν ήδη αρκετά ολιγοθέσια σχολεία εντός αστικού ιστού ή συνένωση σχολείων.
Οδηγούμαστε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι προκύπτει ένα πλεόνασμα δασκάλων λόγω μείωσης μαθητικού δυναμικού.
Αυτό το πλεόνασμα δασκάλων κανονικά θα απορροφηθεί σε όμορα σχολεία. Με απλά λόγια έναν δάσκαλο που περισσεύει σε κάποιο σχολείο της Κομοτηνής θα τον στείλεις σε κάποιο κοντινό σχολείο. Δεν θα τον στείλεις στη Ρόδο πχ.
Και για κοινωνικούς λόγους δλδ. Δεν μπορείς να ξεσπιτώσεις τον άλλον να τον στείλεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Εντάξει και συνήθως βρίσκονται κενά σε κοντινές περιοχές.
Τέσπα ας μην το αναλύσω άλλο αυτό το θέμα.
Το απλοϊκό σκεπτικό μου ξεκινά από αυτό το σημείο. Θεωρητικά πάντα μιλώντας κανονικά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία φυσικά με το Υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να συγκεντρώσει όλο αυτό το πλεόνασμα δασκάλων, να δει πού υπάρχουν πραγματικά κενά και να τους κατανείμει αναλόγως ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι εγώ που περισσεύω Θεσσαλονίκη πρέπει να φύγω Σπάρτη πχ.
Αφού γίνει αυτό το νοικοκύρεμα και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού, έπειτα να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναλόγως τα κενά που θα μείνουν ανά την Ελλάδα.
Βέβαια, για να είμαι δίκαιη τα τελευταία δύο, ίσως και τρία χρόνια, είχαμε μαζικές συνταξιοδοτήσεις από δασκάλους. Αυτό σημαίνει ότι όντως προέκυψαν κενά.
Κάτι άλλο. Τα περισσότερα κενά, όπως είναι λογικό, υπάρχουν κυρίως σε νησιά ή σε δυσπρόσιτες περιοχές. Γενικά από νότια Ελλάδα και κάτω. Από Θεσσαλία και πάνω είναι σχεδόν κλειστή η Ελλάδα.
Κι έρχομαι και σκέφτομαι. Αν κάποιος εκπ/κός δεν είναι από αυτά τα μέρη αλλά του έρθει ο διορισμός του σε κάποιο δυσπρόσιτο. Όπως είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή θα παλέψει να φύγει να γυρίσει όσο πιο κοντά στον τόπο του.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιοχές κυρίως στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα που θα έχουν πάντα κενά, αφού κανείς εκπ/κός δεν πρόκειται να μείνει εκεί μόνιμα.
Δλδ όσους διορισμούς και να κάνεις κάποια στιγμή όλοι θα μαζευτούμε εκεί που θέλουμε να μαζευτούμε, θα βγαίνουμε και υπεράριθμοι
και στις ακριτικές περιοχές θα εξακολουθείς να έχεις κενά.
Τι θα κάνεις μετά; Θα προσλάβεις νέους εκπαιδευτικούς;
Και άντε πάλι από την αρχή. Θα μείνουν εκεί 2 χρόνια και θα φύγουν. Πάλι κενό.
Τέσπα, για να μην μακρηγορώ άλλο η κοινή λογική μού λέει ότι δε γίνεται να έχεις ταυτόχρονα και πλεόνασμα δασκάλων και κενά. Κάπου δεν κολλάει.
Αλλά όπως σας είπα δεν ανήκω σε κάποιο υπηρεσιακό συμβούλιο για να ξέρω ακριβώς τις διαδικασίες. Μπορεί να λέω και χαζομάρες.
Το ξεκαθαρίζω δεν έχω καμία σχέση με υπηρεσιακά συμβούλια κτλ που έχουν καλύτερη εικόνα πού υπάρχουν κενά πχ εδώ χρειαζόμαστε τόσους δασκάλους, εκεί τόσους μουσικούς, παρακεί τόσους μαθηματικούς και πάει λέγοντας.
Σίγουρα η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη από το σκεπτικό που θα σας παρουσιάσω.
Αλλά έτσι μια σκέψη μου θέλω να πω βασισμένη στην κοινή λογική.
Θα μιλήσω για δασκάλους πιο πολύ γιατί αυτά ξέρω καλύτερα αλλά φαντάζομαι η ίδια λογική είναι για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Καταρχάς όσα χρόνια δουλεύω πάντα άκουγα για κενά. Παράλληλα όμως άκουγα και για πάρα πολλές υπεραριθμίες σε σχολεία.
Τι σημαίνει υπεραριθμία; Ότι ένα σχολείο που έχει πχ 8 οργανικές θέσεις για δασκάλους (8/θ), λειτουργικά έχει υποβιβαστεί σε 6/θ. Που σημαίνει ότι περισσεύουν 2 δάσκαλοι.
Γιατί έχει υποβιβαστεί λειτουργικά σε πρώτη φάση (και όχι οργανικά); Γιατί υπάρχει μείωση μαθητικού δυναμικού.
Αν ο αριθμός αυτός σταδιακά μειώνεται για τα επόμενα χρόνια κάποια στιγμή θα υποβιβαστεί και οργανικά. Δλδ αντί να έχει 8 θέσεις δασκάλων, κάποια στιγμή θα έχει 6, αργότερα ίσως 3 ... και κάποια στιγμή μπορεί και να κλείσει.
Και με αυτή την υπογεννητικότητα και τη φυγή πολλών στο εξωτερικό δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα σε πολλά σχολεία ακόμα και μέσα στις πόλεις.
Υπάρχουν ήδη αρκετά ολιγοθέσια σχολεία εντός αστικού ιστού ή συνένωση σχολείων.
Οδηγούμαστε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι προκύπτει ένα πλεόνασμα δασκάλων λόγω μείωσης μαθητικού δυναμικού.
Αυτό το πλεόνασμα δασκάλων κανονικά θα απορροφηθεί σε όμορα σχολεία. Με απλά λόγια έναν δάσκαλο που περισσεύει σε κάποιο σχολείο της Κομοτηνής θα τον στείλεις σε κάποιο κοντινό σχολείο. Δεν θα τον στείλεις στη Ρόδο πχ.
Και για κοινωνικούς λόγους δλδ. Δεν μπορείς να ξεσπιτώσεις τον άλλον να τον στείλεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
Εντάξει και συνήθως βρίσκονται κενά σε κοντινές περιοχές.
Τέσπα ας μην το αναλύσω άλλο αυτό το θέμα.
Το απλοϊκό σκεπτικό μου ξεκινά από αυτό το σημείο. Θεωρητικά πάντα μιλώντας κανονικά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία φυσικά με το Υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να συγκεντρώσει όλο αυτό το πλεόνασμα δασκάλων, να δει πού υπάρχουν πραγματικά κενά και να τους κατανείμει αναλόγως ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι εγώ που περισσεύω Θεσσαλονίκη πρέπει να φύγω Σπάρτη πχ.
Αφού γίνει αυτό το νοικοκύρεμα και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος διδακτικού προσωπικού, έπειτα να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αναλόγως τα κενά που θα μείνουν ανά την Ελλάδα.
Βέβαια, για να είμαι δίκαιη τα τελευταία δύο, ίσως και τρία χρόνια, είχαμε μαζικές συνταξιοδοτήσεις από δασκάλους. Αυτό σημαίνει ότι όντως προέκυψαν κενά.
Κάτι άλλο. Τα περισσότερα κενά, όπως είναι λογικό, υπάρχουν κυρίως σε νησιά ή σε δυσπρόσιτες περιοχές. Γενικά από νότια Ελλάδα και κάτω. Από Θεσσαλία και πάνω είναι σχεδόν κλειστή η Ελλάδα.
Κι έρχομαι και σκέφτομαι. Αν κάποιος εκπ/κός δεν είναι από αυτά τα μέρη αλλά του έρθει ο διορισμός του σε κάποιο δυσπρόσιτο. Όπως είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή θα παλέψει να φύγει να γυρίσει όσο πιο κοντά στον τόπο του.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιοχές κυρίως στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα που θα έχουν πάντα κενά, αφού κανείς εκπ/κός δεν πρόκειται να μείνει εκεί μόνιμα.
Δλδ όσους διορισμούς και να κάνεις κάποια στιγμή όλοι θα μαζευτούμε εκεί που θέλουμε να μαζευτούμε, θα βγαίνουμε και υπεράριθμοι
και στις ακριτικές περιοχές θα εξακολουθείς να έχεις κενά.Τι θα κάνεις μετά; Θα προσλάβεις νέους εκπαιδευτικούς;
Και άντε πάλι από την αρχή. Θα μείνουν εκεί 2 χρόνια και θα φύγουν. Πάλι κενό.
Τέσπα, για να μην μακρηγορώ άλλο η κοινή λογική μού λέει ότι δε γίνεται να έχεις ταυτόχρονα και πλεόνασμα δασκάλων και κενά. Κάπου δεν κολλάει.
Αλλά όπως σας είπα δεν ανήκω σε κάποιο υπηρεσιακό συμβούλιο για να ξέρω ακριβώς τις διαδικασίες. Μπορεί να λέω και χαζομάρες.
1 .
-
vallon
- Supreme poster

το θέμα είναι τελείως γελοίο αφου η κερατέως προσλέποντας στο να αυξήσει τους μαθητές των ιδιωτικών ιεκ δεν αφήνει να διοριστούν τεχνολόγοι στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση
πιο ξεφτίλα δεν υπάρχει
η κυβέρνηση των επικινδύνων
πιο ξεφτίλα δεν υπάρχει
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Πρεπει να ζοριζονται πολυ στις δημοσκοπησεις που εχουν για να κανουν τοσο μαζικους διορισμους.
Ειναι ο φιλελευθερισμος ηλιθιε

1 .
-
bizeli
- Moderator

vallon έγραψε:το θέμα είναι τελείως γελοίο αφου η κερατέως προσλέποντας στο να αυξήσει τους μαθητές των ιδιωτικών ιεκ δεν αφήνει να διοριστούν τεχνολόγοι στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση
πιο ξεφτίλα δεν υπάρχει
Ναι γιατί άμα διόριζε τεχνολόγους πιστεύεις ότι θα έρχονταν πιο πολλοί μαθητές;
Ρε συ αφού το ξέρεις.
Στα ΕΠΑΛ έχει επικρατήσει να έρχονται μόνοι οι τελειωμένοι μαθητές.
Που δεν είναι έτσι.
Αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα για την τεχνική εκπαίδευση πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Πρεπει να ζοριζονται πολυ στις δημοσκοπησεις που εχουν για να κανουν τοσο μαζικους διορισμους.
Κοίτα μια εσάνς εκλογών γενικά υπάρχει
Θες το δικό μου feeling από αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου;
Η σωστή αξιοποίηση του διδακτικού προσωπικού κολλάει συνέχεια σε αγκυλώσεις και σε εξυπηρετήσεις.
0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:vallon έγραψε:το θέμα είναι τελείως γελοίο αφου η κερατέως προσλέποντας στο να αυξήσει τους μαθητές των ιδιωτικών ιεκ δεν αφήνει να διοριστούν τεχνολόγοι στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση
πιο ξεφτίλα δεν υπάρχει
Ναι γιατί άμα διόριζε τεχνολόγους πιστεύεις ότι θα έρχονταν πιο πολλοί μαθητές;
Ρε συ αφού το ξέρεις.
Στα ΕΠΑΛ έχει επικρατήσει να έρχονται μόνοι οι τελειωμένοι μαθητές.
Που δεν είναι έτσι.
Αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα για την τεχνική εκπαίδευση πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε.
Για να στρώσουν τα ΕΠΑΛ πρέπει να απολυθεί όλο το προσωπικό και να προσληφθεί νέο.
0 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Για να στρώσουν τα ΕΠΑΛ πρέπει να απολυθεί όλο το προσωπικό και να προσληφθεί νέο.
Ούτε καν προέλλην. Δεν φταίει αυτό. Είναι μια γενικότερη απαξίωση προς αυτά τα σχολεία.
Όπως συμβαίνει και στα γενικά λύκεια στις τελευταίες τάξεις.
Οι μαθητές απαξιώνουν το μάθημα και πάνε μόνο για να μην μείνουν από απουσίες ... γιατί βασίζονται φροντιστήριο.
Όσους καλούς καθηγηταράδες και να έχεις αν ο μαθητής έρχεται στην τάξη μόνο για να σου ρίξει χλέπα ... γίνεται ένας φαύλος κύκλος μετά.
Και οι καθηγητές λένε τι να κάτσω να κάνω; Αφού κανείς δεν με ακούει.
Όχι ότι δεν γίνεται αξιόλογη δουλειά αλλά θέλω να σου πω πρώτα οι καθηγητές τρώνε την απαξίωση και όχι το ανάποδο.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Εν τω μεταξύ σήμερα βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για κάποιες ειδικότητες (ΕΕΠ) και άμα θες να κάνεις ένσταση πρέπει να στάξεις 20 ευρώ.
Βρε σεις καθίστε καλά.
Βρε σεις καθίστε καλά.
0 .
-
Προέλλην

bizeli έγραψε:Προέλλην έγραψε:Για να στρώσουν τα ΕΠΑΛ πρέπει να απολυθεί όλο το προσωπικό και να προσληφθεί νέο.
Ούτε καν προέλλην. Δεν φταίει αυτό. Είναι μια γενικότερη απαξίωση προς αυτά τα σχολεία.
Όπως συμβαίνει και στα γενικά λύκεια στις τελευταίες τάξεις.
Οι μαθητές απαξιώνουν το μάθημα και πάνε μόνο για να μην μείνουν από απουσίες ... γιατί βασίζονται φροντιστήριο.
Όσους καλούς καθηγηταράδες και να έχεις αν ο μαθητής έρχεται στην τάξη μόνο για να σου ρίξει χλέπα ... γίνεται ένας φαύλος κύκλος μετά.
Και οι καθηγητές λένε τι να κάτσω να κάνω; Αφού κανείς δεν με ακούει.
Όχι ότι δεν γίνεται αξιόλογη δουλειά αλλά θέλω να σου πω πρώτα οι καθηγητές τρώνε την απαξίωση και όχι το ανάποδο.
Στα σοβαρά, φυσικά και δεν φταίει αυτό, αλλά το σύστημα αξιολόγησης μαθητών και καθηγητών.
Δεν γίνεται να δέχεσαι σε ΕΠΑΛ άτομο που δεν ξέρει να κάνει πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Μπορείς να τον βγάλεις επίδομα αναπηρίας-πρόνοιας, αφού πρώτα πουλήσει όλη του την περιουσία και καταστεί άπορος.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts