Mιλένιαλς

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
DrSocrates
Basic poster
Basic poster

Mιλένιαλς

Δημοσίευσηαπό DrSocrates » 19 Ιούλ 2022, 04:18

αρχικη πηγη https://unherd.com/2022/07/how-we-became-the-dropout-society/

...Μια πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δείχνει ότι οι νέοι Αμερικανοί με πτυχίο κολεγίου κερδίζουν σήμερα περίπου όσα κέρδιζαν στην ίδια ηλικία οι παππούδες τους Μπούμερ που δεν είχαν πτυχίο. Πάνω από το 40% των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου έχουν θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν καθόλου πτυχίο. Το 2018, οι μισοί από όλους τους αποφοίτους κολεγίων έβγαζαν λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως και μια άλλη πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι υποαπασχολούμενοι απόφοιτοι παραμένουν μόνιμα έτσι...

Πηγη https://ardin-rixi.gr/archives/245492
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Mιλένιαλς

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 08:14

Δεν γνωριζω την πραγματικοτητα των ΗΠΑ παρα μονο ελαχιστα αλλα απο τα λιγα που ξερω φαινεται πως το αμερικανικο ονειρο εχει τελειωσει. Στο ιντερνετ βλεπω πολυ γκρινια απο αμερικανακια της γενιας 30 με 40 ετων για το ποσο εχει δυσκολεψει η ζωη σε σχεση με 20+ χρονια πισω.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 19 Ιούλ 2022, 09:20

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια μεταστροφή των αξιών και θέσεων των νέων ανθρώπων.
Εμείς λοιπόν που έχουμε πιάσει τα πόστα, τώρα θα εκμεταλλευτούμε πολύ αδίστακτα κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς πλουτισμό του κάθε νέου που έρχεται πίσω απο εμάς. Νομίζω καλό είναι αυτό καθώς η νέα γενιά έχει ένα υφάκι σήκω εσύ να κάτσω εγώ. Εχει χάσει κάθε έννοια σεβασμού που φυσικά δεν της το προσέφερε η ίδια της η οικογένεια. Είδατε τις προάλλες εκείνο το κοριτσάκι που μπήκε όλο υφάκι εδώ μέσα να πει το πρόβλημά της. Τι λες ρε; που τολμάς και μιλάς; αν ήξερες τι μέλλον σου ετοιμάζουμε θα είχες σαλτάρει ...
Και μου άρεσε που ήθελε να με προσβάλλει γράφοντας ... ο θεός να τον κάνει "κύριο"... κάπως έτσι. ή που στο τέλος μου έγραψε .. μην μου απαντήσετε γιατί θα το πω στη μαμά μου.. :laugh1:
Ρε σεις αν νομίζετε ότι θα κάτσω να πιάσω κουβέντα με ένα ανήλικο κάνετε λάθος. :nono:
Το ωραίο είναι ότι τελικά έχουν κλείσει όλοι οι διάδρομοι για μέλλον σε αυτές τις γενιές. Κάπως όμως το έχουν καταλάβει και αυτά και τώρα έχουν αγριέψει πολύ περισσότερο. Αρα πάμε σε κοινωνικές συγκρούσεις που θα εκφραστούν με βία. Που πότε πως θα ξεσπάσει.. ε δεν το ξέρω
Ομως οι κοινωνικές επαναστάσεις κάπου θα φέρουν και εκείνους που κλέβουν την ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα, όπως λέγαμε παλιά ο στάλιν,, ο ναπολέων κλπ,, ε έτσι πάλι θα βρεθεί κάποιος και εδώ να κλέψει το δαχτυλίδι. Ο έλληνας είναι ένα μικροκλεφτράκος και δεν είναι ώριμος για δημοκρατία. Τουλάχιστον θα βρει το δρόμο του με κάποιον άλλο αφέντη στο κεφάλι
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιούλ 2022, 11:42

Δεν ειναι θεμα νεων vs μεγαλων. Ετσι το παρουσιαζει το συστημα για να αποκρυψει τον πραγματικο ενοχο, δηλαδη τον καπιταλισμο. Ο δρομος προς την μεσαια ταξη εχει αρχισει να κλεινει για την αμερικανικη νεολαια οποτε για τους περισσοτερους η προλεταριοποιηση ειναι μονοδρομος. Οι μεγαλυτεροι δεν ευθυνονται για αυτο απλως ηταν τυχεροι και επεσαν σε εποχες που η κοινωνικη κινητικοτητα ηταν μεγαλυτερη.
0 .

Άβαταρ μέλους
DrSocrates
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό DrSocrates » 19 Ιούλ 2022, 15:36

vallon έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια μεταστροφή των αξιών και θέσεων των νέων ανθρώπων.
Εμείς λοιπόν που έχουμε πιάσει τα πόστα, τώρα θα εκμεταλλευτούμε πολύ αδίστακτα κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς πλουτισμό του κάθε νέου που έρχεται πίσω απο εμάς. Νομίζω καλό είναι αυτό καθώς η νέα γενιά έχει ένα υφάκι σήκω εσύ να κάτσω εγώ. Εχει χάσει κάθε έννοια σεβασμού που φυσικά δεν της το προσέφερε η ίδια της η οικογένεια.

Δεν εχεις και πολυ αδικο σε αυτα που λες.
Το αστειο ειναι οτι σε καμια 40 50 χρονια η δικη μου γενια αλλα και οι νεοτεροι θα ακουνε τα ιδια απο τους νεους που γεννιουνται σημερα και αυριο,θα μιλανε για την γενια ξερω γω των μιλενιαλς και Γενιά Ζ που κατεστρεψε τις δικες τους γενιες.εδω στο εξωτερικο που εχω ζησει, επισκεφτει υπαρχει το φαινομενο σε αρκετα σχολεια οι καθηγητες 50 60 χρονων να τρωνε ξυλο απο τους μαθητες και αν τολμησει κανενας καθηγητης να αντιδρασει ηπια τιμωρειται,ειναι δεμενα που λεμε τα χερια τους και οι γονεις σε πολλες περιπτωσεις παιρνουν το μερος του μαθητη που ολο και αδικειται.Το δικιο του μαθητη :nono: .μαθητες μονο με δικαιωματα....
Νομιζω οτι φτανουμε και σε ενα ηλικιακο ρατσισμο,η λεξη μπουμερ χρησιμοποιεται κατα κορον και περισσοτερο
ως βρισια πλεον,σε κατι συζητησεις που εχω δει μεταξυ 20χρονων και 45χρονων λεει καποιος κατι που δεν αρεσει σε ενα 20χρονο και αντι να τον πει μαλακα τον λεει μπουμερ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Ιούλ 2022, 18:27

DrSocrates έγραψε:αρχικη πηγη https://unherd.com/2022/07/how-we-became-the-dropout-society/

...Μια πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δείχνει ότι οι νέοι Αμερικανοί με πτυχίο κολεγίου κερδίζουν σήμερα περίπου όσα κέρδιζαν στην ίδια ηλικία οι παππούδες τους Μπούμερ που δεν είχαν πτυχίο. Πάνω από το 40% των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου έχουν θέσεις εργασίας που δεν απαιτούν καθόλου πτυχίο. Το 2018, οι μισοί από όλους τους αποφοίτους κολεγίων έβγαζαν λιγότερα από 30.000 δολάρια ετησίως και μια άλλη πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι υποαπασχολούμενοι απόφοιτοι παραμένουν μόνιμα έτσι...

Πηγη https://ardin-rixi.gr/archives/245492

Μήπως γιατί υπάρχει υπερπροσφoρά αεριτζήδικων πτυχίων;

Ο αγράμματος Μεξικανός που ξέρει να περάσει γυψοσανίδα, παίζει να βγάζει πιο πολλά.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”