Κλιματική αλλαγή

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Paspartou
Rookie poster
Rookie poster

Κλιματική αλλαγή

Δημοσίευσηαπό Paspartou » 29 Ιουν 2022, 14:12

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να μας χτυπήσει βάναυσα. Και να μας γαμήσει συθέμελα. Το συνδέω λίγο με τη μοιρά μας, τις επιλογές μας, και τους θεούς. Οχι τις δικές μου προσωπικές επιλογές. Αυτές είναι ολόσωστες.
0 .
Fou-Lou: the first emperor

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Κλιματική αλλαγή

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Ιουν 2022, 14:18

Ήδη μας έχει χτυπήσει σε όλους τους τομείς.
Από γεωργία και κτηνοτροφία μέχρι αλιεία.

Και μέσα σε όλα τα άλλα έχουμε κάθε τόσο καταστροφές σε υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 29 Ιουν 2022, 15:01

Ένα δείγμα του πώς έχει επηρεάσει την αλιεία της χώρας η κλιματική αλλαγή.

Η διώρυγα του Σουέζ υπάρχει εδώ και 150 χρόνια περίπου, αλλά μέχρι τις πρόσφατες δεκαετίες δεν είχαμε σημαντική μετανάστευση ειδών από την Ερυθρά θάλασσα προς τη Μεσόγειο. Τα πιο ψυχρά νερά της Μεσογείου απέτρεπαν τα περισσότερα από αυτά τα είδη να εγκατασταθούν εδώ. Μετά το 2000 και, κυρίως την τελευταία δεκαετία, έχουμε ραγδαία αύξηση τροπικών ειδών ψαριών στη Μεσόγειο, με πιο πολύ επηρεασμένες προς το παρόν περιοχές της Μέσης Ανατολής, την Κύπρο, νότια Τουρκία και νότια Ελλάδα (και κυρίως Κρήτη και Δωδεκάνησα). Ο λόγος είναι ότι η θερμοκρασία των υδάτων στη Μεσόγειο έχει ανέβει και έτσι οι συνθήκες είναι παρόμοιες με τις συνθήκες όπου κανονικά ζουν αυτά τα τροπικά είδη.

Κι ενώ κάποια από αυτά τα είδη είναι ακίνδυνα ή/και βρώσιμα, υπάρχουν και κάποια, όπως ο λαγοκέφαλος, που είναι δηλητηριώδη, ακατάλληλα για βρώση και κάποιες φορές γίνονται και επιθετικά. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο θα επεκτείνονται και βορειότερα.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Ιουν 2022, 17:08

Δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη. Αυτα ειναι προπαγανδα των Δημοκρατικων στις ΗΠΑ.
0 .

Paspartou
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Paspartou » 02 Ιούλ 2022, 12:27

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη. Αυτα ειναι προπαγανδα των Δημοκρατικων στις ΗΠΑ.

Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι υπαρκτό και αν κάποιοι δε συμμορφωθούν στις διαταγές των θεών θα νιώσουν την οργή τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιούλ 2022, 18:28

Paspartou έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη. Αυτα ειναι προπαγανδα των Δημοκρατικων στις ΗΠΑ.

Η κλιματική αλλαγή είναι κάτι υπαρκτό και αν κάποιοι δε συμμορφωθούν στις διαταγές των θεών θα νιώσουν την οργή τους.

Τρολλαρω τους τραμβικους
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Ιούλ 2022, 00:17

Και η γη είναι επίπεδη. Να τα λέμε κι αυτά.
1 .

Paspartou
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Paspartou » 04 Ιούλ 2022, 04:23

Νομίζω φταίει κυρίως η βιοχημική παραγωγή για το φαινόμενο. Τα αμάξια. Εκτρέφουμε πάρα πολλές αγελάδες και κλάνουν. (Σοβαρά).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Ιούλ 2022, 02:32

Νομίζω ότι όσοι δεν συμμερίζονται το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής το στηρίζουν σε απόψεις όπως πχ πώς ήταν παλιά η Παγγαία όπου με τις μετακινήσεις των ηπείρων το γεωμορφολογικό σκηνικό άλλαξε... Κάπως έτσι.
Θεωρούν την κλιματική αλλαγή ως μια φυσική διαδικασία σε συνάρτηση μιας Χ περιοδικότητας.
Δλδ ότι είναι φυσικό να συμβαίνουν αυτές και αυτές οι αλλαγές ανά κάποιες χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια.

Που μπορεί ως έναν βαθμό να είναι. Αλλά το θέμα είναι ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα επέσπευσε τις όποιες αλλαγές και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο.

Και το θέμα είναι άλλο να μιλάμε για κάποια φυσική εξέλιξη και άλλο για κάποια τεχνητή παρέμβαση που αλλάζει τον φυσικό ρου των πραγμάτων.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 06 Ιούλ 2022, 02:57

Adminović έγραψε:Ένα δείγμα του πώς έχει επηρεάσει την αλιεία της χώρας η κλιματική αλλαγή.

Η διώρυγα του Σουέζ υπάρχει εδώ και 150 χρόνια περίπου, αλλά μέχρι τις πρόσφατες δεκαετίες δεν είχαμε σημαντική μετανάστευση ειδών από την Ερυθρά θάλασσα προς τη Μεσόγειο. Τα πιο ψυχρά νερά της Μεσογείου απέτρεπαν τα περισσότερα από αυτά τα είδη να εγκατασταθούν εδώ. Μετά το 2000 και, κυρίως την τελευταία δεκαετία, έχουμε ραγδαία αύξηση τροπικών ειδών ψαριών στη Μεσόγειο, με πιο πολύ επηρεασμένες προς το παρόν περιοχές της Μέσης Ανατολής, την Κύπρο, νότια Τουρκία και νότια Ελλάδα (και κυρίως Κρήτη και Δωδεκάνησα). Ο λόγος είναι ότι η θερμοκρασία των υδάτων στη Μεσόγειο έχει ανέβει και έτσι οι συνθήκες είναι παρόμοιες με τις συνθήκες όπου κανονικά ζουν αυτά τα τροπικά είδη.

Κι ενώ κάποια από αυτά τα είδη είναι ακίνδυνα ή/και βρώσιμα, υπάρχουν και κάποια, όπως ο λαγοκέφαλος, που είναι δηλητηριώδη, ακατάλληλα για βρώση και κάποιες φορές γίνονται και επιθετικά. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο θα επεκτείνονται και βορειότερα.

Ψιλοάσχετο αυτό που θα πω αλλά τώρα μου θύμισες όταν πήγαινα με τα ανίψια μου στη θάλασσα τότε που ήταν μικρά και φοβόντουσαν και με ρωτούσαν "καρχαρίες υπάρχουν;"

Κι εγώ τους έλεγα "μη φοβάστε, δεν υπάρχουν καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες"

Βασικά εννοούσα ότι αποκλείεται να δούμε καρχαρία στο βάθος που κολυμπούσαμε δλδ στα τελείως ρηχά. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια καρχαροειδή στην Ελλάδα αλλά πού να κάτσω να εξηγώ τώρα...

Και μετά ξέρω γω έσκαγε είδηση "καρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία στα επτάνησα..."
:laugh1:

Και ήμουν σε φάση θεέ μου ελπίζω να μην έφτασε στα αυτιά τους αυτή η είδηση... χαχαχαχα
Φανταζόμουν τη φάση η αμήχανη στιγμή που λες στα ανίψια σου ότι δεν υπάρχουν καρχαρίες στην Ελλάδα...
χαχαχχαχαχαχα
0 .

Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”