Ο δυτικός πολιτισμός, έχει πολύ ψηλά το ιδανικό της ελευθερίας. Και πολύ σωστά κάνει.
Παρατηρούμε ωστόσο ότι τα κινέζικα λόκνταουν, τα οποία φιμώνουν την ελευθερία εντελώς, είναι σαφώς πιο αποτελεσματικά στον κόβιντ. Αυτό είναι κάτι που απορρέει από την κοινή λογική, ακόμη κι αν τα στοιχεία που παρέχει η Κίνα, είναι μαγειρεμένα. Γιατί όταν όλος ο πληθυσμός είναι κλεισμένος, ο ιός δεν κυκλοφορεί και -μοιραία- σβήνει.
Επίσης η κινέζικη οικονομία εμφανίζεται οργανωμένη με τρόπο ώστε να μπορεί να αντέξει τα λόκνταουν τέτοιου τύπου.
Αντίθετα παρατηρούμε ότι η δυτική οικονομία βασίζεται στον συγχρωτισμό, σε σημείο πολύ μεγαλύτερο απ' ότι πιστεύαμε μέχρι χθες. Αν οι επί μέρους τομείς των οικονομιών της δύσης σταματήσουν να λειτουργούν για ένα διάστημα, ζημιώνεται το σύνολο της οικονομίας. Μέχρι και σαβουρο-τομείς όπως η διασκέδαση, ο επισιτισμός, τα μπαράκια, αποδεικνύονται κρίσιμοι για την επιβίωση μιας ολόκληρης χώρας.
Επιπλέον τα λόκνταουν όπως επιβλήθηκαν, μόνο ζημιά έκαναν, διότι επί της ουσίας, δεν είναι λόκνταουν. (Εδώ σε εμάς το πρώτο πήγε καλά γιατί πειθαρχήσαμε όλοι. Τα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δεύτερο).
Και έχουμε το εξής παράδοξο: Ενώ ολόκληρη δύση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τον κόβιντ με ανελεύθερα μέσα και θα υποστεί όλεθρο σε περίπτωση που το επιχειρήσει, έχουμε τους συνωμοσιολόγους κορονο-ψεκ να αιτούνται ακόμη περισσότερη ελευθερία. Και να διαμαρτύρονται μέχρι και που τους καταπιέζει η μάσκα (!!?)
Δεν είναι λίγο περίεργο που ενώ υπάρχει άφθονη -για τα δεδομένα της συγκυρίας- ελευθερία, οι κορονο-ψεκ ζητούν ακόμη περισσότερη;
Το παράδοξο των κόβιντ-ψεκ
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Re: Το παράδοξο των κόβιντ-ψεκ
Αλλος ενας μαζοχας στο καφενε
σαμπως λιγους ειχαμε μεχρι τωρα
Αν γουσταρεις τοσο πολυ τα σκληρα τραβα Κινα και μη μας ζαλιζεις τα οργανα με τα σεντονια σου
ΥΓ tl;dr
σαμπως λιγους ειχαμε μεχρι τωρα Αν γουσταρεις τοσο πολυ τα σκληρα τραβα Κινα και μη μας ζαλιζεις τα οργανα με τα σεντονια σου
ΥΓ tl;dr
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Alien_ex_forums
- Basic poster

ВладимирВладимирович έγραψε:
Αν γουσταρεις τοσο πολυ τα σκληρα τραβα Κινα και μη μας ζαλιζεις τα οργανα με τα σεντονια σου
ΥΓ tl;dr
Εσύ δηλαδή με το ρωσικό νικνέημ που δεν γουστάρεις τα σκληρά, που θα πας; ΗΠΑ; Στα ρώσικα θα συνεννοείσαι εκεί;
Εννοείται ότι αστειεύομαι.
0 .
-
vallon
- Supreme poster

είναι καιρός να βγουν τα τάνκς
αμα δεν έχουμε χούντα δεν περνάει ο κοβιτ
αμα δεν έχουμε χούντα δεν περνάει ο κοβιτ
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Alien_ex_forums έγραψε:
Δεν είναι λίγο περίεργο που ενώ υπάρχει άφθονη -για τα δεδομένα της συγκυρίας- ελευθερία, οι κορονο-ψεκ ζητούν ακόμη περισσότερη;
Οχι γιατι μιλαμε για ψυχοπαθεις
1 .
-
nemo
- Supreme poster

η εξηγηση ειναι οπου ο τοπος βρεχεται απο το αιγαιο οι κατοικοι ειναι πιο εξυπνοι σε πολλα
εχει σχεση με το κλιμα ..εχουν μια ταση ελευθεριας απο τους αλλους λαους και μια παραξενη απαιτηση
να τα περιμένουν ολα ετοιμα απο τους αρχοντες
εχει σχεση με το κλιμα ..εχουν μια ταση ελευθεριας απο τους αλλους λαους και μια παραξενη απαιτηση
να τα περιμένουν ολα ετοιμα απο τους αρχοντες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Γιάννης
- Rookie poster

Alien_ex_forums έγραψε:Δεν είναι λίγο περίεργο που ενώ υπάρχει άφθονη -για τα δεδομένα της συγκυρίας- ελευθερία, οι κορονο-ψεκ ζητούν ακόμη περισσότερη;
Όχι, καθόλου παράλογο. Πρόκειται για πανηλίθιους αμόρφωτους που δεν καταλαβαίνουν Χριστό.
2 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
Perseus1966
- Extreme poster

Γιάννης έγραψε:Alien_ex_forums έγραψε:Δεν είναι λίγο περίεργο που ενώ υπάρχει άφθονη -για τα δεδομένα της συγκυρίας- ελευθερία, οι κορονο-ψεκ ζητούν ακόμη περισσότερη;
Όχι, καθόλου παράλογο. Πρόκειται για πανηλίθιους αμόρφωτους που δεν καταλαβαίνουν Χριστό.
Πάψε αμορφωτο γιδι που σε αποβλακωσαν τα εμβολια.
0 .
-
Γιάννης
- Rookie poster

Perseus1966 έγραψε:Γιάννης έγραψε:
Πάψε αμορφωτο γιδι
Τι λες ρε παρκαδόρε τώρα; Σοβαρά;
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."
-
nemo
- Supreme poster

Γιάννης έγραψε:Perseus1966 έγραψε:Πάψε αμορφωτο γιδι
Τι λες ρε παρκαδόρε τώρα; Σοβαρά;
δεν μου αρεσουν οι τυποι που γραφουν μονο για να βρισουν αλλα για πες ο σταλιν ειναι στο αβαταρ;
αν ειναι πραγματι ο σταλιν και ροκας μαλιστα τοτε θα πρεπει να εισαι αρκετα ηλιθιος
αλλα μην σε νοιαζει ολοι σε αυτον τον τοπο πασχουμε
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες